HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.27. 08:00 lélekformer

Ismét itt a Budapest Pride

 

 

Leszögezem rögtön az elején: hetero vagyok és nincs homofóbiám.

De valahogy nem értem miért is van szükség erre a felvonulásra évről évre. Én még a régi iskola tanulója vagyok aki úgy tudja, hogy a vallás és a szexuális élet magánügy, nem tartozik senkire.

Azt is mondhatnám, hogy a melegekre úgy gondolok, mint embertársaim akik másként szeretik a szexet, mint én. De én se vonulok az utcára, hogy elmondjam ország-világ előtt, hogy én miként szoktam csinálni. Az a perverz ötletem is támadt, hogy pl. az orális szexet kedvelők miért nem vonulnak fel és hirdetik, hogy csak így a jó? Esetleg bemutatót is tarthatnának. (Bemutató onnan jutott eszembe, hogy a Los Angelesi felvonuláson konkrét szexuális aktus is zajlott)

Persze tudom, itt nem csak a szexről van szó, hanem az egyenlő jogokról, meg a kapcsolatok legalizálásáról. Mégis úgy érzem ennek nem ez a megfelelő fóruma. Azzal, hogy felvonulnak, némelyek igen hiányos, kihívó öltözetben, nézőket provokálva viselkednek, ez használ az ügyüknek? Azzal, hogy a fél várost felbosszantják, hogy a legforgalmasabb belvárosi utunkat elfoglalják úgy gondolják, hogy szimpátiát váltanak ki? Azt hiszem pont ezzel a provokatív látványos, és kihívó felvonulással ártanak maguknak a legtöbbet.

Vannak munkatársaim és barátaim körében is melegek. Teljesen hétköznapian, normálisan viselkednek, ugyanúgy élik a hétköznapjaikat, mint mi, csak azonos nemű párral. ÉS nem vonulnak a Pride-on, mert ők is úgy érzik nem azzal kell jogokat szerezni, hogy rózsaszín melltartóban riszálnak a fesztiválon.

Az ellentéteket nem kéne szítani, csendes párbeszéd lenne a megoldás..... szerintem.

4 komment

Címkék: melegfelvonulás


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr726420381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulcsar2011 2014.06.27. 13:06:13

Arról szól a dolog, hogy tudja meg a világ, hogy sok meleg van (ne söpörjük a szőnyeg alá, ne dugjuk a fejünket a homokba), és hogy ez nem fertőző, nem ők találták ki, nem felvett tevékenység.

Ha lennének ilyen barátaid, akkor biztos elmesélnék, hogy milyen problémáik vannak. Úgyhogy tessék velük erről beszélni!

lélekformer 2014.06.27. 15:46:09

@kulcsar2011: Mint a cikkből is láthatod vannak ilyen barátaim és ismerem a problémáikat, és mint írtam ők se gondolják úgy, hogy ez a fajta megnyilvánulás az ami segít a helyzetükön.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.06.27. 15:53:39

@kulcsar2011: Van a szomszédaim között egy meleg pár--majd megkérdezem tőlük, hogy ők miért tartják rossznak ezt a faszságot és miért nem járnak ilyen helyekre. Azt meg majd én mondom el egyszer neked, hogy miért tartom őket rendes tisztességes jó embereknek.

tisztapista 2014.06.27. 20:39:28

A homoszexualitás nem szól másról, csak az azonos neműek iránti szexuális vonzalomról, és arról, hogy ezt egyes emberek az önmeghatározásukban első helyre állítják.

Amikor vonulnak, akkor nem "elnyomottak", vagy "kisebbségek" vonulnak, hanem olyan emberek - akik a többséggel ellentétben - nem a munkájuk, teljesítményük, tehetségük, emberi értékeik, stb. alapján akarják magukat meghatározni, hanem a homoszexuális életmódjuk alapján.

Akik pedig ellenzik a vonulást, azok többségében nem a homoszexualitás elfogadása ellen lépnek fel, hanem a szexualitás-központú önmeghatározás, és ennek propagálása ellen.
süti beállítások módosítása