HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.26. 10:54 lélekformer

Teczár kontra Doboz és az esélyegyenlőség

EBH (Egyenlő Bánásmód Hatóság) döntött Teczár Szilárd javára.

Felmerült bennem a kérdés: igazából mi célja volt ezzel Teczárnak? Tényleg ekkora esélyegyenlőségi harcos?

Azt hiszem ebben a témában is két csoportra oszlanak az emberek. Középút nincs.

Az egyik azt mondja: legyenek a hölgyek megkülönböztetve. Legyen a férfi férfi, ő fizessen, ő nyissa ki az ajtót egy hölgy előtt, ő segítse fel a kabátot, ő keressen többet, ő a családfenntartó...stb. Az első csoport azt mondja, ha a nők levetik minden nőiességgel járó privilégiumait, ha ugyanúgy viselkednek, ugyanúgy fizetnek, ugyanazt tehetik mint ők, akkor hol marad a varázs, hol marad a megvédeni való „gyenge” nő? A gyenge szót persze nem szó szerint értem, de ha akarjuk, ha nem az ősi ösztönök valahol legmélyen megmaradtak. Egy férfi akkor érzi jól magát, ha a nő mellette „gyenge” és ő kimutathatja erősségét.

A másik azt mondja, hogy ha egyenlőség van, legyen mindenben. Igen vannak rosszabbul és jól kereső férfiak és vannak ugyanígy nők is, tehát a belépő fizetését ezen az alapon nem lehet meghatározni .A második csoport azt mondja, hogy ugyanúgy dolgoznak, szavaznak, egyenlő jogok, egyenlő kötelességek. Teczár nyilván ebbe a csoportba tartozik, de azért megkérdezném tőle: tényleg komolyan gondolja? Mindenben egyenlőek vagyunk? Meddig akarunk elmenni az egyenlősdiben? Akkor ezentúl rúgjuk fel a régi protokollt és küldjük bátran hölgy ismerősünket a színházi ruhatárba, hogy váltsa ki a kabátot és segítse már fel. Nyissa ki előttünk az ajtót? Egyszer ő egyszer én? És vajon akkor Teczár elvárja-e barátnőjétől, hogy ha az úgy gondolja vegyen jegygyűrűt és kérje meg a kezét? Miért ne, hiszen mindenben egyenlő az ezt is jelentheti. Nincsenek szerepek, nincs anya modell és apa modell. Biztos jó ez? Van egy új irányzat ennek szellemében, miszerint az óvodában ne különböztessék meg a gyerekeket és a fiúk is játszanak babákkal, a lányok is autókkal, ne irányítsák őket arra, hogy férfi-szerep, női-szerep.

Félreértés ne essék, nem vagyok az esélyegyenlőség ellensége, de azt gondolom a hagyományos női-férfi szerepeket nem kéne fenekestül felfordítani. Csak ennyi.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr206420309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása