HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.07.07. 08:00 lélekformer

Az MLM rendszer átverései és az agymosás

Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de leírnám a tapasztalataimat és elmesélem a bent maradt ismerőseim agymosott történetét.

pénzek.jpg

(kép forrása: http://penzugyiutravalo.hu)

Először is álláshirdetésekkel próbálják becsalni az áldozatokat: pl.: irodai munka nagy múltú külföldi cégnél, érdekesség, hogy nem kérnek nyelvtudást, számítógépes ismereteket, viszont ingyen betanítanak egy hétvége alatt. És nagyszerűen hangzó tanácsadó nevet biggyesztik a tevékenységedre, tehát lehetsz pénzügyi tanácsadó, egészségügyi tanácsadó...stb.

Persze a tanfolyam díja horribilis összeg lenne, de ezt nem kell kifizetned, ezt rád áldozzák, csak, hogy dolgozni tudj. Aztán a megbeszélésen megtudod, hogy terméket kell forgalmaznod, megijedsz és mondod alig van ismerősöd. Ugyan van egy barátnőd? Igen. Annak vannak rokonai? Igen. Annak is vannak ismerősei Igen. Na ugye már mennyi lehetőséged van eladni. Viszont!!! ha ügyes vagy te is beszervezel két-három-sok embert akik alád fognak tartozni és azoknak a jutalékaiból te is részesülsz. És ha ők is így tesznek további jutalékokra számíthatsz. Tehát magyarra lefordítva az az áru amit rá kell sózni egy balekra azért olyan drága, mert azt a sok jutalékot valamiből ki kell fizetni.

Sajnos egy barátnőm egy gyógytea forgalmazó „rabságában” maradt. Persze ő is tanácsadó. Egyszer véletlenül megkérdeztem mennyiért adja a vesevédő teáját. Vérig sértődött, hogy Ő!! nem eladó, ő tanácsadó. Nem értem akkor nem adod el? Nem, én tanácsot adok arra vonatkozóan, hogy melyik betegségre melyik tea jó és ha az illető meg akarja venni, nos hát akkor elhozom neki. Érti valaki, hogy mi a különbség? Én nem. Ha bemegyek egy gyógyszertárba, vagy drogériába és megkérdezem, hogy van-e vesevédő teájuk, ajánlanak egyet aztán megveszem, aki eladja nekem az nem eladó, hanem tanácsadó? Végül is csak az elnevezéseken vitatkozunk a lényeg ettől nem változik. Egyszer megkérdeztem ismerősömet, hogy egy bizonyos fajta tea van-e náluk és mennyibe kerül. Több ezer ft-ról van szó. Mire én elmondtam neki, hogy a sarki gyógyszertárban 92 ft-ért lehet kapni ugyanazt. Ó az biztos vegyszeres földben termett. Valószínű csak az ő termékeik menthetnek meg minden bajtól. Végül a 92 ft-os teát ittam és még élek.

Aztán vannak még a mézes-mázos szövegek is, hogy gyere segítek neked , hogy napi 2-3 órás munkávan havi 2-300 ezer ft-ot is megkereshess, hogy jobbá tedd az életed és persze másokét is.

Trükkök tárháza kimeríthetetlen. Még a 80-as, 90-es években amikor kezdtek elterjedni a vállalkozások akkor az volt a menő, hogy „van egy vállalkozásom”. Gyere fel hozzám megmutatom neked is és ha akarod beveszlek a buliba. És ha netán rákérdeztem sűrű titok fedte a „vállalkozást” mondván, ezt így nem lehet szóban elmondani, hosszú, csak gyere fel. Nos, ha az ember már felment nem menekülhetett végig kellett szenvednie egy jó kis árubemutatót. Persze a méreg drága fogkrémből csak egy borsónyi kell, a mosópor elég egész évre, a mosogatószer olyan erős, hogy egy cseppel egy hétig mosogathatsz. Aztán mikor megismerted csupa lelkendezések közepette bemutatott nagyszerű árukészletet, te is vásárolhattál próbacsomagot, hogy lásd milyen nagyszerű és hogy másoknak is megmutathasd , esetleg ha betársulsz a válallkozásba te is lehetsz forgalmazó, szóval tekintsd megtiszteltetésnek, hogy egy ilyen különleges árukat forgalmazó csapat tagja lehetsz.

És itt vannak a kérdőíves beugratósok. Gyanútlanul állsz a buszmegállóban egyszer csak odalibben hozzád valaki aki tisztelettel megkérdezi feltehetne egy pár kérdést az egészséggel kapcsolatban. Persze neki kevés a nyugdíja, vagy nincs munkája és te ezzel sokat segítenél neki. Megszánod, válaszolsz. Majd elkéri a telefonszámod, mondván , hogy őt ellenőrzik, hogy valós személyekkel töltette-e ki az ívet. Aztán pár nap múlva tényleg felhív valaki, hogy te vagy-e az aki válaszolt, mondod igen, mire a hölgy lelkendezve közli veled, hogy jujj de jó, mert kisorsoltak pont téged és nyertél egy kis ajándékcsomagot, mikkor tudnád átvenni. Ha netán azt mered mondani, hogy postázzák akkor sajnos ez lehetetlen, még akkor is ha állnád a postaköltséget. El kell menni érte és egyeztetett időpontban. Mikor megérkezel már többen toporognak az ajándékukért, mindenkit beterelnek egy szobába, terembe. Ugye milyen jó itt a levegő? Bizony egy levegőtisztító berendezés teszi ezt. Majd egy rövid beszélgetés az egészséges életmódról, a szennyezett levegőről, amit csak ezzel a készülékkel lehet tisztábbá tenni, valamint ha már témánál vagyunk tudjuk-e, hogy milyen szennyezett vizet iszunk, sőt még a palckozott vizek is szörnyen szennyezettek. Előkerül a szuper víztisztító is amiről ott helyben bebizonyítják, hogy szuper tiszta vizet csinál.

Aztán az ember hezitál, hogy igen jó-jó de igen drága. És itt jön a fő érv: az egészség a legdrágább, ha arra nem áldozol, majd ha halálos beteg leszel kénytelen leszel!!! Aztán lyukat beszélnek a hasadba, hogy részletre is odaadják neked, csak havi 5000 Ft, csak vidd és menekülj meg minden rossztól, ennyit igazán tudsz nélkülözni, de ha nem akkor úgy néznek rád, mint akinek elment az esze, hogy ezt a lehetőséget nem használja ki. Már-már szégyenled magad, ha nem vásárolsz. Aztán persze az ajándékodat is megkapod amiért jöttél egy fantasztikus porrongy, vagy egy hihetetlen citromfacsaró képében. Aztán otthon próbálod a családodat is meggyőzni, hogy ezekre a készülékekre nektek feltétlen szükségetek van, s közben kicsit rászedettnek érzed magad.

Banki pénzügyi tanácsadó: nem kell ide se képesítés, betanítanak. A kulcsszavak: jó kommunikációs képesség, emberek szeretete, csapatmunka, fiatalos, lendületes. Fantasztikus, átlag feletti fizetés. Kapcsolat tartás ügyfelekkel. Szintén elmész a megbeszélésre, kitöltetnek veled egy többoldalas kérdőívet, hogy lásd ez egy komoly feladat lesz, majd egyenként meghallgatják a kiválasztottakat. Majd gratulálnak, hogy milyen nagyszerűen teljesítettél és örülnek, hogy ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lehetsz. Aztán elmondják mi a feladatod: call center!!! Ülsz egy csöppnyi irodában és egész nap telefonálgatsz, felhívsz idegen embereket, hogy rájuk tukmálj biztosítást, kölcsönt...bármit. És persze a horribilis fizetés akkor aktuális, ha sikerült csőbe húzni jó sok embert, ha nem akkor jó ha kapsz valami minimált. Ez cége válogatja, van ahol alap, plusz jutalék, de olyan is van aki csak jutalékot fizet.

Úgy gondolom erre is vannak megfelelő emberek akik ezeket tudják csinálni, ha ők jól érzik magukat ebben a szerepben ám legyen. Valamint igen nehéz manapság munkát találni, és ha csak ez adódik akkor ez. Nekem inkább a módszerekkel van bajom: miért nem mondják azt, hogy figyelj van egy jó kis légszűrő berendezés nem volna kedved megnézni? Vagy ilyen és ilyen termékek forgalmazásával foglalkozom, érdekel? Miért kell homályosítani, kertelni, becserkészni. Nekem ez nem szimpatikus. Az "agymosást" abban is látom, ahogy beszélnek a termékről, hogy elhiszik és próbálják elhitetni, hogy csak az a világ legjobb terméke amit az ember megvehet. Nincs számukra alternatíva. 

Egy ilyen cég évzáró bulit rendez tagjainak. Legtöbbször híres embert hívnak meg vendégnek, hogy lásd milyen menő cégnél dolgozol. Aztán kiállítják a legjobban teljesítő dolgozóikat a pulpitusra és van egy hangulat felelős, aki persze ujjongásra és tapsolásra serkenti a közönséget. Majd lelkesítő beszédek, hogy ugye jövőre tte is itt akasrz állni?!! Igeeeeeen!!! Még hangosabban: igeeeen !!! Ugye jövőre te is ilyen klassz ajándékokat akarsz kapni??!! Igeeeen! És így tovább, míg transzba nem esel ettől a nagyszerű érzéstől. És sok öltönyös és kiskosztümös urak és hölgyek magukból kifordulva ugrálnak, és ordítoznak, csápolnak és könnyek között éneklik a cég indulóját. Mi ez ha nem agymosás??

 

268 komment · 3 trackback

Címkék: MLM


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr916479173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Istenek evolúciója 2014.07.08. 10:20:48

Egy rajz jól szemlélteti az Istenek fejlődését, vagy visszafejlődését régtől napjainkig.

Trackback: Kaszinó erkölcstelenség 2014.07.08. 10:19:00

FMPSZ-KDNP erkölcstelenség: ÁFA-mentessé tenné Vajnáék kaszinózását az Fmpsz. Korábban bezáratták a kaszinókat, hogy helyette Vajnáék nyithassanak újakat. Orbán bandatársa évi egy milliárdot kap közpénzből ajándékba.

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2014.07.08. 10:09:17

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika        ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ervin2 2014.07.08. 12:45:12

Azért,mert valamit MLM formában árulnak, még nem biztos, hogy szar, vagy jó, de ugyanez igaz hagyományos kereskedelmi formában boltban árult dolgokkal is. Az MLM-ben belépettek közül, sok a csalódott, mert buta, mert rosszul tájékoztatták, mert az empátiás, kommunikációs képessége, kreativitása NULLA Ide szaktudás alig, de az előbb leírt, és egyéb képességek szükségessek, no meg nagyon sok és rendszeres munka, hogy valaki ebből alsó szinten, pl. havi 200 nettó meg tudjon élni. Ha valóban van érzéke az egészhez,és DOLGOZIK, és szerencséje is van, akkor jelentős összegekhez is hozzájuthat. Az említett mama az Amway termékekkel valamit rosszul csinált, mert azok speciel általában kíválóak! Az, hogy a gyűléseiken lufit eregetve, cégnótákat fújnak, ünnepeltetik magukat, csápoltaják a közönséget,az ugyanúgy primitív és nevetséges, mint mikor Nagy Feró, Vastag Casba, vagy hasonlók teszik ugyanezt: "Tapsolj", "gyere velem", NEM hallom"" Szánalmas ,akár egy MLM-s,akár egy szórakoztató iparos teszi. Mindkét helyen van az a pénz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 13:02:18

@ervin2:
Nem csinált a mama semmit rosszul a mosogatószerrel (Dish Drops).
Én higítottam be neki arra az arányra, amit a haverom mondott, és a szer nem működött.
Nem történt nagyobb tragédia, a haverommal viszont nem beszéltem többet.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:02:54

@diszkriminans: Aki a kevés munkával sok pénzt hozza fel érvként, az nem találkozott még vele, tehát nem tekinthető hiteles forrásnak. Aki pedig nem hiteles forrásból szerzi az értesüléseit, hát annak úgy kell. Rengeteget kevés munkával max. akkor keres az ember, ha előtte sokat dolgozott,nem annyira sok pénzért, csak több (valóban hülye) előadó szereti kifelejteni ezt az apró,ámde nem lényegtelen lépcsőfokot. Mondhatnád, hogy a nyugdíj is milyen átvágás, munka nélkül érkezik neked a sok pénz... csak azt is hozzá kell tenni,hogy előtte sok ideig tisztességesen kell dolgozni,és utána már valahogy megérdemeltebbnek tűnik a dolog. MLM dettó: dolgozni kell sokat, sokáig, és sok meló után már az adott cég jutalékolási rendszeréből következőleg megérdemelten lehet kapni a sok pénzt, ha, ismétlem, előtte rendesen,sok melóval meg lett alapozva. Persze, hogy a sok naiv user beugrik azoknak a valóban tetű előadóknak, akik a folyamat végét reklámozzák, kifelejtve az alapozás részt.

gigabursch 2014.07.08. 13:09:33

@jobangel:
Nem bántásból és nem kötekedésből kérdem.
Mondj olyan klasszikus árutermelő/értékesítő folyamatot, ahol a növekedési ráta végtelen.
Egy zárt rendszerben élünk. Már eleve az egész folyamat név, hogy "fenntartható fejlődés" egy hazugsághalmaz.
Szóval ezen a ponto kezet foghatnak egymással a két iskola lelkes hívei.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:11:38

Lehet,hogy csak nekünk volt mákunk, hogy kifogtunk értelmes előadókat, akik az elején konkrétan azzal kezdték, hogy "Senki ne dőljön be a 'napi pár óra, és jó kis mellékjövedelem lesz'-típusú dumának. Igen,lehet később, ha előtte 1 ideig kb. főállásnak megfelelő időt fordítasz rá, kellő komolysággal. Ez is egy munka, se több,se kevesebb. Megvannak a szabályai, a technikái, lesz, aki könnyebben beletanul, lesz,aki nehezebben, és lesz olyan is,akinek nem fog menni. Ezt tudomásul kell venni, és eszerint dönteni, hogy elkezditek-e v. sem." Nem ígért semmi vad dolgot, fölrajzolta a szokásos karikáit, kiszámolta a pénzeket, és a számok meggyőzően mutatták,hogy igen,lehetséges rövid idő alatt is... de akkor kb. 24/7 üzemmódban non-stop nyomni kell 1 ideig, és nem ráerőltetni a kuncsaftra, mert azzal csak a saját piacot hajtjuk el. Érdekes módon sok ismerősünk ért el komoly eredményeket, aztán persze lecsengett a kezdeti őrület, de van,aki havi 4% jutalékait simán félre tudja tenni, és évi 1 v. 2 nyaralás v. egyéb beruházása megvan belőle úgy is, hogy már nem csinálja aktívan. Ha szóba kerül, ők nem felejtik el megemlíteni, hogy az elején viszont non-stop nyomták a melót,és nem anyázták az előadót,hogy átvágta őket.

Ráérek 2014.07.08. 13:24:07

@gigabursch: No de egy üzletlánc egy kisvárosban 2-3 boltot nyit, akkor tudják, hogy ennyi, és nem több...

Ezzel ellentétben az MLM-esek folyton azt állítják, hogy nincs piactelítődés.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 5-600 fős kisfaluban hogyan élne meg 53 db amway-ügynök... :-DDDDD

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 13:31:22

eh, 2 napja sógornő hívott, hogy fizetünk-e a weboldalunkért, mert van egy zseniális ajánlata, havi 2300ft körülért valami faszomtuggyamijen webtárhelyet meg .ws domaint tud és ha 10 embert beszervez akkor már tök jól fog keresni. Mondom neki, hülye vagy bazmeg évi 20ért van 3gigánk+.hu domain te meg szopni fogsz ezzel az mlm szaroddal.

Húzta a száját.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:35:04

@Ráérek: Termékből nincs is, mert nagyobb részt fogyó termékeket árulnak (legalábbis az Amway), tehát ha az 5-600 fős kis faluban jól csinálja az Amway-ügynök,akkor ha nem is keresi hülyére magát, hosszú távú biztos bevétele lesz akkor is, ha az 5-600 ember csak a tisztítószereit/tisztálkodószereit veszi tőle folyamatosan, mert ezek fogyó cuccok,és ha beválnak,miért caplasson el a boltba a user,amikor házhoz jöhet az áru? És az ügynöknek nem kell folyamatosan emelnie az árait a boltoktól eltérően.

gigabursch 2014.07.08. 13:36:30

@Ráérek:
Ez a bajom.
Ha egy érvelési rendszer igaz az MLM-re (szerintem is az), akkor ezt miért hangoztatják úgy, hogy a nem MLM-re ne lenne igaz (ahogy Te is leírtad).
Mindenhol van telitődés, de van átstrukturálódás is.

Természetesen az egyes MLM cégek között is nagy a verseny, ki tud jobb, olcsóbb terméket létesíteni, vagy üzleti modellje révén több búnuszt/pénzt visszaforgatni az ügyfelei részére.

Hozzá kell tegyem.

Az általam fentebb említett 4 "ügyfél" aki rajtam keresztül csatlakozott, szintén nem azért csatlakozott, mert bazi gazdag akar lenni, hanem azért, mert szüksége volt az adott termékre, mert mindazt amit a patikában kapott, számára nem volt megfelelő. Ennyi. Ha nem tetszett volna neki, nem maradt volna termékfogyasztó. Maradtak.
S nem azért léptettem be, hogy nekem, nomeg a "felső vonalamnak" majd milyen jó lesz, pusztán csak annyi történt, hogy kiváncsiak lettek.

Amúgy merő kiváncsiságból belolvastam a szakirodalomba (érdemes az élet más területei szempontjából is elolvasni Tonk Emil és Dévényi László könyveit, sokat tanultam belőle a mindennapi munkámhoz kapcsolódóan), amellett, hogy az ember megtanulhatja, belemélyedhet az egész működési rendszerébe is, ami mindenképp tanulságos.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.08. 13:39:34

@gigabursch: összemosol dolgokat. Az MLM-ben a hálózatépítés a lényeg, a termék másodlagos. Ezért van az, hogy a belépőket is újabb belépők szerzésére buzdítják, nem termékeladásra. A legfőbb értékesítési csatorna a hálózaton belül van, így létfontosságú a rendszernek és a bennelévőknek a hálózat léte és bővítése. A hálózatépítési lehetőségek viszont végesek, és sokkal hamarabb éri el a határait a hálózatépítő, mint pl. a boltban hasonló terméket áruló kereskedő. Amíg a kereskedő tudja optimalizálni a raktárkészletét, tud vevőmegtartó akciókat szervezni stb., tud kisebb boltba költözni, ha nem megy úgy, ahogy szeretné, addig a hálózatépítő egy idő után "lelakja" az akár párszázfős kapcsolatrendszerét, és onnan nincs tovább. Akkor még rárepülnek pl. a kétségbeesett álláskeresőkre, még behúznak egy-két embert, de ezek már nem tudnak vásárolni, hiszen rossz helyzetben vannak.... és itt a vége.

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 13:43:38

@galaxiscsirke: "miért caplasson el a boltba a user,amikor házhoz jöhet az áru?"

mert az első használat után rájön, hogy a boltban ugyanazt töredékáron kapja meg és a teszkó árufeltöltö nm akarja minden vásárláskor meggyőzni, hogy álljon be ő is teszko árufeltöltőnek?

gigabursch 2014.07.08. 13:53:55

@jobangel:
OK, nem vitatkozom.
Lehet, hogy ezek szerint még nekem is több az ismeretem - ami nem tekinthető soknak - MLM-ről?
No mindegy...

Szerinted a klasszikus kiskereskedelmi lánc keretei nem végesek?
Hány hitelre épített és bedőlt euronics/autókereskedő/zőldséges/stb üzletet tudsz csak az elmúlt 5 évből?

Amúgy a fentebbi könyveket olvastad?
Nem csak "MLM-hívőknek" érdemes ám elolvasni, de többször nem ragozom, hogy az élet más területén is bejön.

galaxiscsirke 2014.07.08. 14:03:09

@eßemfaßom meg áll: és ha belép,akkor mi van? Nem lesz kötelező dolgoznia, és nagykeráron kapja meg a cuccot. Amúgy (persze áruja válogatja) mi tapasztalatból győződtünk meg arról,hogy pl. a mosogatószer rendesen felhígítva semmivel se rosszabb,mint a bolti,és ha kiszámoljuk,hogy mennyi hozható ki egy "drága" anyagból hígítással,akkor legrosszabb esetben ugyanott vagyunk árban,mint a boltival, de többnyire olcsóbbra jön ki. És az se mindegy,hogy pár hetente rohangászok a boltba,vagy sok hetente veszek 1et, és ha éccaka közepén fogy el, és kell, nem fogok az éjjelnappaliban venni drágán egy kicsit,mert akkor épp mindenképpen kell,hanem hígítok 1 újabb adagot,és cakát. Amúgy a "teszkó árufeltöltő" nem érdekelt abban,hogy a user beálljon dolgozni, meg ő maga se fogja nagykeráron kapni a teszkós cuccot,hiába dolgozik ott.

gigabursch 2014.07.08. 14:07:33

@jobangel: (+- ismételve, mert blogmotor benyelte az előző választ)
Nem vitatkozom.
Lehet, hogy van aki még nálam is kevesebb - ami nem túl sok - ismerettel rendelkezik?
Sebaj...

Akkor elárulok egy nagyon egyszerű titkot. A klasszikus kiskereskedelmi hálózat is csak akkor működik, ha van vevő aki megveszi a termékeit. Pont.
Ahol nincs fogyasztói elégedettség, ott nem veszik meg a termékeket. Tehát a kereskedő érdeke, hogy használható terméket forgalmazzon, azaz normális gyártótól szerezzen be.
Ha meg saját maga forgalmazza ezt, akkor.

Csak itt épp a kereskedelmi rendszer került átalakításra. Nem egy nagy bonyolultság.

Amúgy a fenti könyveket olvastad?
Sokat tanulhatnál belőlük.

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 14:10:14

@galaxiscsirke: köszi, ha mlm beszervező előadást akarok hallgatni elmegyek egyre, nem kell itt nekem prezentálod egyet :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 14:13:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Tehát leírhatjuk, hogy a piramis rendszerben felépülő értékesítési modellt a piramis alján levő tagok befizetései tartják fenn. Nem, nem a termékeladás.'

- Nem, pont fordítva van. A forgalom tart fenn minden hálózatot. Az MLM-ben a termékeladásból jön a forgalom döntő része, a piramisjátékban pedig az új belépők belépési díjából.

Ráadásul minden értékesítés, sőt minden szervezet piramisrendszerü a világon, ez nem MLM feature.

'Hiszen azt írod, a nagynevű Amway-nél is a tagok töredéke dolgozik effektíve.
A többitől csak a pénz kell.....'

Ezt nem én írtam. Olyan nincs hogy tag, meg tagság, egyszeri belépő ált. van. Lehet hogy az is tag MA aki 1993ban lépett be az Amwaybe. De regisztrált tag. A cégnek semmi haszna a regisztrált inaktívakból, csak az aktívakból.

Ennek ellenére az emberek nem is szeretnek és nem is tudnak dolgozni. Ezért kevesen gazdagodnak meg az Amway-ben is...:)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 14:35:24

@Ráérek: 'No de egy üzletlánc egy kisvárosban 2-3 boltot nyit, akkor tudják, hogy ennyi, és nem több...

Ezzel ellentétben az MLM-esek folyton azt állítják, hogy nincs piactelítődés.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 5-600 fős kisfaluban hogyan élne meg 53 db amway-ügynök... :-DDDDD '

Persze hogy ezt állítják hiszen azt akarják hogy belépj. És igazat is mondanak, nincs piactelítődés, mert az MLMben tudják tapasztalatból hogy a belőpők 90%-a megkeres 3 ismerősét aztán abbahagyja.

Ez talán nem az MLM rendszer hibája hanem azé aki abbahagyta, mielőtt elkezdte volna.

Minden sikeres vállalkozáshoz hosszú távú elkötelezettség kell.

galaxiscsirke 2014.07.08. 14:37:51

@eßemfaßom meg áll: És ha még azt is idéznéd, ahol prezentálom a beszervező előadást...? :)

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.08. 14:42:47

@galaxiscsirke: Épp a mosogatószerről írtam fentebb, hogy egy nagy hazugság a higítható amway-s mosogatószer, mert a tescósat is ugyanúgy lehet higítani és hatásfokra is azonos. Azt meg elég mondvacsinált érvnek érzem, hogy kevesebbszer boltba rohangálni, ugyanis alapesetben amúgy is elmegy az ember 2-3 naponta a boltba, szóval ha fogy a mosogatószer, legfeljebb abból is rakok a kosárba. Másrészt nem egy hét alatt fogy el egy normál mosogatószer, hanem kb. 2 hónap alatt, szóval nem igazán értem miért kéne "hetente" menni.
Na, és itt az MLM-es koncentrátumok másik nagy hazugsága, hogy ugyebár az Amway-nél is azt hangoztatták, hogy nem kell eladni semmit. Ha csak az összes tag magának vásárol, ahogy amúgy is megveszed a háztartási szereket, már azzal pénzt keresel. Hát nem csodálatos! Viszont: ha én megveszem a koncentrátumokat amelyek elvileg hónapokra elég, akkor a következő hónapban mit fogok/fognak vásárolni, hiszen a következő hónapokban már semmire nem lesz szükségem. Akkor miből lesz pénz?

2014.07.08. 15:05:58

@Kón Bandit: Önmagadnak mondasz ellen.
Nem baj. A termékeladás viszont nem más, mint ügynöki tevékenység, semmi köze az MLM-hez. Olyan, mint a netről vásárolni.

2014.07.08. 15:07:54

@Bérgyilkos Bohóc: Amway-nél is azt hangoztatták, hogy nem kell eladni semmit. Ha csak az összes tag magának vásárol, ahogy amúgy is megveszed a háztartási szereket,"

Ez azt jelenti, hogy a 90% egy fillért sem keres rajta, legfeljebb olcsóbban vásárolhat, az pedig nem MLM.
Magyarul, az Amway-nél elmondták, hogy az a lényeg, hogy az a felső 10% megéljen belőle. "korrekt", nem?

2014.07.08. 15:09:47

@Kón Bandit: - Nem, pont fordítva van. A forgalom tart fenn minden hálózatot. Az MLM-ben a termékeladásból jön a forgalom döntő része, a piramisjátékban pedig az új belépők belépési díjából."
Kicsinység gondolkozz:
Van-e az Amway-nél induló készlet vásárlási kötelezettség, vagy beléphetsz-e anélkül is?
Ha a válasz igen, akkor ez bizony piramisjáték.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:10:08

@Bérgyilkos Bohóc: A "nem kell eladni" megintcsak félinfo. Nem kötelező eladni semmit, nincs min. eladási kvóta,attól még benne lehetsz,ha másért nem,azért,hogy nagykeráron kapd a cuccot. De nem emléxek olyanra,hogy azt mondták volna bárhol,hogy nem kell eladni ÉS így is tudsz pénzt keresni. A vállalkozónak se kötelező dolgozni,attól még viszonteladó lehet a beszállítójánál,és olcsóbban vásárol - de ha pénzt is akar keresni,akkor bizony muszáj lesz dolgoznia is. Az 1ik fentebbi kommentemben írtam,hogy az általam hallott előadó éppen azt ecsetelte,hogy senki ne higgye,hogy ez olyan hűdekönnyű mellékes keresetkiegészítő dolog,ha az ember komolyan keresni akar vele. Lehet,de akkor bizony komolyan dolgozni is kell,épp úgy,mint bármi más vállalkozásban. Itt a meló a hálózatépítés meg az eladás. Persze lehet olyan mákod esetleg, hogy mondjuk egy szállodának megtetszik a cucc (nem rátukmálod,hanem kipróbálják és valóban hatékonynak találják,annyira,hogy hajlandók is kifizetni,még ha drágább is), és mivel ott kénytelenek sokat takarítani,van 1 jó fix vevőd. Persze ennek elég kicsi az esélye,de némi melóval növelhető (persze nem olyannal,hogy megy az ember végig a szállodákon a táskával,mint a házalók,mert sokan ezt csinálják,el is hajtják őket,és utána panaszkodnak,hogy nem megy a dolog). Nyilván kell hozzá némi érzék,meg rátermettség,de itt is ugyanaz az ábra,mint bármi más melónál: nem mindenki alkalmas rá. Ha meg csak azok sirámaiból tájékozódunk,akik nem alkalmasak v. hamar feladják,akkor nyilván elég szar képet kapunk. Pilótának se mindenki alkalmas,és mégse mondja senki,hogy mekkora átb***ás az olyan hirdetés,amiben pilótát keresnek...

2014.07.08. 15:12:56

@Kón Bandit: Ez talán nem az MLM rendszer hibája hanem azé aki abbahagyta, mielőtt elkezdte volna."
Ha senki sem hagyja abba, épp az következik be, amit leírtál: telítődik a piac. Tehát, miből fog megélni a piramis alján az Amway játékos? Ja, ő bukta. A csúcson lévők, ők igen!

Nekem ne mondd, hogy van olyan, aki milliókat keres havonta azzal, hogy terméket árul!
Ha egy csöpp eszed van, rájössz, hogy ez fizikailag képtelenség.
Abból él meg, hogy az alatta lévők eladásainak egy része is hozzá folyik be, mint jutalék. Szóval piramisjáték.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:14:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Új munkahelyre belépésnél azért (munkahelytől függően természetesen) nem minden munkáltató adja ingyen pl. a munkahelyen viselendő öltönyt/kosztümöt/hasonlókat, amik közül több is feltétele lehet az ottani munkavégzésnek.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:19:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Anyámék az alájuk belépettekhez képest "csúcson" levőnek számítanak. Ja,hogy nem vagyunk milliomosok...? Talán azért,mert 3 gyerek mellett nehézkes volt a kezdeti non-stop szakaszt csinálni,ők is kb. idő előtt álltak le vele,mert 1szerűen nem volt elég idejük rá mellettünk. Az alánk belépettek közül többnek nem volt ilyen baja,csinálták is rendesen. Kerestek/keresnek is rendesen. De vmiért mi a kis helyi "piramisunk" csúcsán valahogy nem úszunk az alattunk dolgozók által termelt jutaléközönben. Lehet,hogy azért,mert úgy van kitalálva a rendszer,hogy "szemét módon" csak az keres normálisan belőle,aki normálisan csinálja...

2014.07.08. 15:19:56

@galaxiscsirke: Figyelj, egy piacnak mindig van telítettsége. Magyarországon az Amway már elég régóta van ahhoz, hogy elérje a maximumot. Ha az lenne, amit neked beadtak, akkor mára az összes egyéb termékforgalmazása megszűnt volna. Mert ugye mindenki beszervezte volna mostanra az ismerőseit. Hogy ez mégsem történt meg, annak mi lehet az oka?
Szerinted a szállodák megkeresése most jutott eszedbe, neked és senki másnak???
Már rég lefedett a piac.
A legelején még szó sem volt a hálózatépítésről. Csak termékforgalmazás folyt. Lokális raktárakat hozott létre az Amway. Aztán valamiért-no miért?- belépett a képbe a hálózatépítés, meg is változott az Amway neve, majd megszűntek a helyi depók.
Ja, mert a termékértékesítés olyan kurva jól megy.
Tehát, mégegyszer: ha az Amway jó terméket gyárt, és ez a fajta értékesítés olyan jól működne, akkor senki sem vásárolna a kiskereskedelmi forgalmazású termékekből.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:21:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Ha senki sem hagyja abba, épp az következik be, amit leírtál: telítődik a piac.'

- ilyen nincs. 1 éven belül ha 5-10% marad aki összehoz egy rendszeres átlagfizetést hálózati üzletből az már nagyon nagy szám

'Tehát, miből fog megélni a piramis alján az Amway játékos? Ja, ő bukta. A csúcson lévők, ők igen!'

- aki abbahagyja, annak annyi. Aki felül van annak meg annyival kevesebb a pénze, minnél kevesebb aktív embere marad 'lent'. De ő nem hagyta abba!

'Nekem ne mondd, hogy van olyan, aki milliókat keres havonta azzal, hogy terméket árul!'

- ált. millió körül és fölötte már a csapatépítés a fő cél (minimum havi termékforgalom ált. akkor is kötelező, de már nem ez a fő cél). Addigra már kialakul az üzletkötő 'szeme' arra, hogy kivel nem érdemes belekezdeni, így az idejét azokra fordítja, akikre érdemes.

Ők már nem 1-2 v. 10 személyes termékbemutatókat tartanak, hanem nagyobb előadásokat, ahol az alsó vonaluk eladásait segítik.

'Abból él meg, hogy az alatta lévők eladásainak egy része is hozzá folyik be, mint jutalék. Szóval piramisjáték.'

- akkor neked a Tesco is piramisjáték, én megpróbáltam elmagyarázni feljebb a frankót. A Tesco alsóbaszodi eladásából is befolyik a nyereség egy része az angol cégközpontba...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.08. 15:22:02

@gigabursch: épp ez a poén. Hogy a kereskedelmi rendszer, amit átalakítottak MLM-essé, nem működhet hosszútávon. Drága és fenntarthatatlan, már rövidtávon is. A MLM-esek szeretik azt mutatni, hogy a kiskereskedelem tulajdonképpen ugyanaz, de nem. Ráadásul a többségnek annyi fogalma van az értékesítési csatornák, ellátási lánc, és hasonló témákban, amennyit az MLM-től kaptak. Ott meg azt nyomatják, amit te is... A valóság meg egy kicsit más.

A kiskereskedelem (és persze az értékesítési csatorna teljes hossza) a vevő elégedettségére épül, a vevőigényeket akarja kiszolgálni. Az MLM pedig a hálózat fenntartására koncentrál. Mert a saját hálózaton belüli belső keresletét tartja fenn, így a jutalék is belül marad, tulajdonképpen nincs jutalékfizetés, ha a szokásos szöveg szerint "nem kell eladni, csak használd" alapon működik a user.

A nyomorult Amwayes meg nem érti, miért röhög rajta mindenki, hogy megveszi az 1100 ft-os forintos fogkrémet, és örül az utána kapott 6%-os jutaléknak, ezesetben diszkontnak (66 Ft). Azaz neki 1034 Ft-ba kerül az a tudásában semmivel sem jobb fogkrém, amit egy átlagos drogériában minden sallang nélkül megvehet 600 Ft-ért. Bombaüzlet? És csodálkozik, hogy sosem lesz gazdag belőle. Miért nem? Mert a rendszer biztosítja, hogy a pénzét azon belül költse el, mert MLM-esnek szinte kötelező a saját termékét használnia (vö. híres magyar borász, aki azt nyilatkozta, hogy a saját bora neki túl drága, nem engedheti meg magának, hogy azt igya).

2014.07.08. 15:23:20

@galaxiscsirke: Félrebeszélsz, a belépő csomag egyszeri vásárlás, akkor is, ha többé sose jelentkezel.
Az, hogy anyáddal mi a helyzet, indolens.
De ráadásul meg is magyaráztad: nincs bevétele, mert nem értékesít. Annyi van, amennyit az általa beszervezettektől kap.
A munkáltatót pedig TÖRVÉNY kötelezi a munkaruha és védőruha adására.
Ha nem adja, törvényt sért. Az Amway nem.

2014.07.08. 15:24:46

@Kón Bandit: Figyelj, a társadalmi piramis, a vállalati szervezeti felépítés és a piramisjáték teljesen különböző fogalmak. Ennyire nem lehetsz buta!

2014.07.08. 15:26:22

@Kón Bandit: Nem értelek. Leírod, mitől csalás az Amway, és ragaszkodsz a vélt igazadhoz. Csak nem Amway károsult vagy?
Az más.

2014.07.08. 15:28:08

@Kón Bandit: Figyelj, ha az Amway olyan sikeres kereskedelmi módszert végezne, már rég megölte volna a multikat. Mondjuk Angliában jelen sincs...az USA meg valamiért nem tartja számon a legnagyiobb kereskedelmi láncok között, de a vegyszergyártók között sem. Miért?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:28:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:' Van-e az Amway-nél induló készlet vásárlási kötelezettség, vagy beléphetsz-e anélkül is?
Ha a válasz igen, akkor ez bizony piramisjáték.'

- Tényleg? Szerintem a piramisjáték szervezése benne van a Btk-ban, és nem ezt jelenti.

- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz? Ennyi erővel lehetsz bolti eladó, vagy Vágó Pityu aki a Tv-ben mondja el hogy a Cetelem a király.

+ képzések vannak benne ált.

Melyik vállalkozást lehet kezdőtőke nélkül beindítani?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:30:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én örülnék a tavalyi 12 milliárd dollár forgalomnak, amit az Amway Global beszedett.

Igaz, én szerény vagyok.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:31:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: OK,tehát ha jelentkezek olyan melóra,ahol feltétel a B jogosítvány,saját autó,mobil,hasonlók,akkor törvényt sért a munkaadó azzal,hogy ezeket nem biztosítja nekem (akár az "esélyegyenlőség" szellemében,mert az manapság nagy divat,habár értelme nincs túl sok)? Anyámat csak azért emlegetem,mert az ő esetük az,amit közelről tapasztaltam,máséról nemigen tudok beszélni info híján.

2014.07.08. 15:35:52

@galaxiscsirke: Félrebeszélsz. Ha kötelez rá, hogy megvásárold tőle a telefont, az autót, akkor bizony igen.
De érdekesség, utánanéztem a Wikin: az Amway mára Alkor néven fut. Tudod miért? mert átalakult, ugyanis 1998-2000 között az Amway bevétele zuhanni kezdett. Az Alkor viszont további területeken nyitott. Például kölcsön, szálloda, stb...

2014.07.08. 15:37:55

@Kón Bandit: Nem, te nem szerény vagy, hanem hülye. Mégegyszer: nem sikerült megverni a nagyokat saját hazájában sem, sőt, 1998 és 2000 között fordult a trend, bukóban volt az Amway, ezért átalakult, nevet váltott gondolom némi ügyesség volt benne, és bővítette működési körét.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:41:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Keresd már meg nekem,hogy hol itt az Alkor:
www.amway.com/about-amway/our-company
vagy akárhol az oldalaikon hol említik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:41:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: Miért kellett volna megverni a nagyokat?

Te miről beszélsz?

És miért kevered a munkavállalást a vállalkozásal?

Ha nem veszel kezdőcsomagot nem leszel Amway partner, ennyi. Szerződés 2 vállalkozó között.

recommented 2014.07.08. 15:51:12

@Kón Bandit:

"Az MLM pedig személyes franchise. A sima franchise-hoz képest sokkal olcsóbb (2-300e vs. 100 MFt), így több embernek elérhető."

A "rendes" franchise-zal általában egy jól működő és jól átlátható üzleti modellt veszel, ami a legtöbb esetben bőven nem kerül 100 millió forintba (hanem nagyságrendekkel kevesebbe). Nézd meg, hány Fornetti gép van Magyarországon! Pontosan tudod, hogy melyik cégtől mit veszel.

"De itt sincs gondod a könyvelésre, a logisztikára, a továbbképzésre, a rendelésfelvételre, a számlázásra és a járulékos dolgokra, csak az üzlet felhajtására. Ezért is fizetsz."

Már hogy a fenébe ne lenne? Az MLM rendszerű pénzügyi közvetítő cégeknél pl. muszáj számlaképesnek lenned, muszáj, hogy legyen saját könyvelőd. A továbbképzésed pénzbe kerül (akkor is, ha ingyen van, mert, időd megy el vele, szállást, kaját kell fizetned). A rendelésfelvétel nálad történik, sokkal több időt eltöltesz a vásárlókkal való kommunikációval, mint a hagyományos bolti rendszerben. MLM-ben egyszerre mindennek kell lenned, ügyfélszolgálatosnak, marketingesnek, trénernek, ügynöknek. Nagyon kevés ember van, aki ezekben mind jó, és mindet szívesen csinálja.

"A sima vállalkozásban meg intézel mindent magad."

Igen, ha kicsi vagy, és nincs rá ember, aki megcsinálja. Viszont mindenben te döntesz, arra fordítasz több energiát, amit szeretsz csinálni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:57:02

@recommented: Abban nincs vita, hogy kevés ember van, aki jó az MLMben.

A jó MLM ugyanúgy teljesen átlátható mint a jó franchise. Én a McDonalds árairól hallottam.

Az MLM hálózatépítőnek és a franchise vevőnek is nagyobb az esélye a tartós sikerre, mint a sima, semmiből épülő kisvállalkozásnak. Ezért mondasz le a hasznod egy részéről, ezért kap a franchise vevő könnyebben hitelt, ahol a sima hamburgeres nem. Mert bevált sémák vannak.

gigabursch 2014.07.08. 16:07:09

@jobangel:
ad 1. Nem nyomatok
ad 2. ezt a hosszú távon fenntarthatatlant kifejtenéd?
ad 3. Ha nem kioktaszt, sem sértődök meg, persze lehet, hogy tévedhetetlen vagy. Ezesetben megkövetlek. :-)
ad 4. Szerinted van annyi sütnivalóm, hogy el tudjam dönteni egy termékről, hogy megéri-e vagy nem (ár, fajlagos mutatók, beltartalmi értékek, használhatóság, de legfőképp - szükségem van-e rá)?

A fentiek tükrében: Szerinted az aki egy céget üzemeltet, megnézi-e hogy, fogy-e a terméke, van-e rá szükség a piacon vagy nem?
Ez kereskedelmi módozattól független.

S még1×, mert olybá tűnik nem érted meg. Nekem nem célom a bazi nagy hálózat kialakítása, mert nem az a végzerttségem-hivatásom-munkám-szakmám, stb. Pusztán csak volt egy élethelyzetem, amiből a patika nem tudott kisegíteni.
Ennyi.
Mással is lehet hasonló élethelyzet.
Ennyi.
Neked ugyan nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerülj. Ha most jó marketinges lennék azt mondanám, hogyha mégis keress meg. Persze nem így, mert az átlátszó, de én se így, se úgy nem tudom mondani, főleg mert nem vagyok jó marketinges.
S szerintem elég sok ember van, akinek csak annyi az egész, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül fogyasztgat magának olyan termékeket, amihez kedve-pénze-szüksége adja. Ezeken a pontokon nem is lesz nagy hálózatépítés, de ez azokat aki ezt meg életvitel szerűen csinálják, alighanem nem izgatja, és alighanem nagy ívben tesz a többiekre, amik szerint ez itt mind rossz. Szóval csak azért mert sokan szídják a Suzukit, attól még elég sok embernek tetszik, elegendő, és nem igényel többet. S hiába szídod ordítva, meg hülyézed le, attól ő még a következő 8 évben is azt fogja használni, ráadásul elégedettséggel.
S a Suzuki szervizek és forgalmazók (bár ez nem MLM történet), meg ellesznek a maguk dolgáva. Következésképpen a Suzuki teszi a dolgát.

Pusztán csak annyit mondtam, hogy elmélyedtem a rendszer működésében, mert kíváncsi voltam rá, ha már egy adott termékcsoportért csatlakoztam (óh, hány lejáratott szó van a magyar nyelvben: belép, csatlakozik, regisztrál, tözsvásárló lesz, s még sorolhatnám) az egyik céghez.
De a jelek szerint lehet/talán/elképzelhető/még az is előfordulhat, hogy/stb némileg több infóm van róla, mint jópár kommentelőnek, s nem igazán látom értelmét a fölösleges szájkaratének.
Egyébként vettem a fáradtságot még anno és kockáspapír, ceruza, fogyasztói kosár, excell tábla, stb. és csináltam néhány jövőképet (scenáriót).
Semmivel sem életképtelenebb, de semmivel sem életképesebb, mint Maris néni a két tehenével és 25 tyúkjával, aki naponta eladja a tejet és a tojást, vagy az Adidas sportszergyár a maga iszonyatos, szinte átláthatatlan termékpalettájával.
Csak az előbbi az a direkt marketing tipikus esete, kiskereskedelmi leképződéssel, őstermelői vonzattal, az utóbbi a kiskereskedelmi láncolaté, addig az MLM meg egy harmadik verzió.
Miattam, ha valaki kitalál egy következő verziót, ami jó és működőképes, ám tegye, nekem semmi kifogásom nincs ellene.
Mint azt fentebb írtam, elég sok olyan termék van, amire egyébként teljesen használhatatlan (lásd: benzin, de még a téglától a kenyérig elég sokféle termék felsorolható, nem beszélve bizonyos szolgáltatásokról)

Más méret, más vásárlói igény és más kerskedelmi lánc.
Se több, se kevesebb.

S a fentiek tükrében.
Igen, a rajtam keletkező árrésen valaki jól jár.
Na és?
Legalább olyan valaki jár jól, aki az én elveimnek/igényemnek/stb megfelelő termék másokkal történő megismertetésével az én értékrendszerem szerint nem okoz mérgezést/elhülyülést/környezeti károsítást/stb.
Ez egy szabad választáson alapuló döntés volt, amit nem látom miért kéne másnak megkérdőjelezni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 16:24:31

@gigabursch: 'Semmivel sem életképtelenebb, de semmivel sem életképesebb, mint Maris néni a két tehenével és 25 tyúkjával, aki naponta eladja a tejet és a tojást, vagy az Adidas sportszergyár a maga iszonyatos, szinte átláthatatlan termékpalettájával.
Csak az előbbi az a direkt marketing tipikus esete, kiskereskedelmi leképződéssel, őstermelői vonzattal, az utóbbi a kiskereskedelmi láncolaté, addig az MLM meg egy harmadik verzió.'

Az MLM nem egy verzió. Az MLM 1000 verzió. A matek írja le, és sokféle rendszernek sokféle matekja van.

csizkek 2014.07.08. 16:55:34

@Kón Bandit: "- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz? Ennyi erővel lehetsz bolti eladó, vagy Vágó Pityu aki a Tv-ben mondja el hogy a Cetelem a király."

Tipikus szalmabab erveles, hibas ervelesi logika. Egy orvosnak ki kell probalni az adott gyogyszert amit a gyogyulasodra ajanl?
Mas parhuzam, ha elfogadjuk az MLM-ben minden extra minosegu (csak logikailag, mert egyebkent hulyeseg), akkor egy gourmet bolt (extra minoseg)tulajdonosnak kelenel fogyasztania es kiprobalnia az osszes termeket, ha ajanlani akarja? loturot!

MLM ugynokok hajlamosak elhinni magukrol, hogy ez tenyleg valami szakma vagy o maguk valamifele tanacsadok. Sima direkt eladas, csak epp a termek az ALOM, aminek a targyi manifezstacioja valamifele egyeb prodoktum. Akar lehet folyoparti kavics is. (Lsd. energetizalo viztisztitok es hasonlo hulyesegek targykore)

Az ugynokok szeretik azt is elhinni, hogy ez valamifele kuldetes es ez alapjan teljesen hamis ervelesekkel gyozkodni:) Pl. Ausztriaban az emberek 80%anak van biztositasa, Mo.-on csak 20%:) Ebbol az a kovetkeztetes, hogy vegyel united link biztositast. Mindezt olyan emberek ajanljak akiknek egy kamatos kamat kiszamitasa megerolteto. Nem veletlenul b.sszak at a jonepet vele..

csizkek 2014.07.08. 17:15:28

Az MLM nem mas mint egy k. nagy felepites. Ezt ugy fogalmazzak meg belul, hogy szukseges kiemelni eg ytermek jotulajdonsagait. A valosagban meg az tortenik, hogy a multitol epp megcsomorlott 20.-ik szinten levo “menedzser” kiall a szinpadra, ahol bemutatjak mint adott multi marketing igazgatojat, mert a tekintelyelvu erveles szamit! Ugyanez tortenik a termekekkel. Kell meg rongyot razni, mutatni, hogy itt csogazdag mindenki. HA egy panel lyukban lakik is meg kell jelenni vmi autoval, lehetoleg fo helyre allva.
Sima ponsi sema, buntetojogilag meg epp nem, mert tesznek bele valami termeket ellentetelezesul es limitaljak a melysegi kifezeteseket. De teljesen mindegy mi a termek, a valodi termek egy ALOM mindig. Sima alap vasarlokra meg mlm ugynok nem epitett uzletet, mert a jutalekrendszerek kialakitasa miatt beleptetesi kenyszer van kezdocsomagokkal es sajat vasarlasi kenyszer. Ha nincs meg havi szint, alig van penz kifizetes, elveszti a beleptetetteket etc. Teljesitmenykenyszer a nagy szabadsag. A sajat fogyasztast meg maximalisan fel kell porgetni, a fogyasztasnak peldanak kell lenni, kulonben az uj belepoket nem lehet kezdocsomagvasarlasra ravenni!
Majd meg kell talalni a beszervezhetoeket, ez csak es kizarolag a tomeges motivacios eloadasokkal megy. Ahol csak a pozitiv felepites megy es motivacio a barmilyen kritika elutasitasara. Erre jol kidolgozott ervelesi (hibas logikai ervelesek) keszlet all rendelkezesre. Ez egy szakma. Aki elbukott az nem ertette meg. Nem volt motivalt. Aki kritizalt, az nem is probalta. Ez amugy is egy bolcsek kove, MLM-ben mindent ki kell probalni Hulyeseg. Lenyeg a CD-k hallgatasa, konyvek olvasasa es a rendezvenyek. Kell a vallasrendszeru termekfelepiteshez, mert ez biztosit kritika nelkuli motivaciot a tukmalasra. Kell egy sajat belso ervrendszer, hogy az adott termek miert a legjobb a vilagon es minden mas miert sz.r. Ezen termekek nem akarnak versenyezni a szabadpiacon, egy zart vilagban kell eladni, ahol van ido elmagyarazni az arat es az allitolagos minoseget. Ezt sokszor megkonnyiti nehany Dr. elonevu penzert veheto arc, aki legyartak az altudomanyos “szakmai” referenciakat. Lehetoseg szerint egymasra linkelgetve a neten. Az megjobb ha sikerul valami sajat szempontrendszert felallitani az adott termekkategoria minoseg megitelesere, ami csak es kizarolag a sajat termekekben talalhato.
Es innentol duborog a biznisz. Szocialpszichologia modszerek, felepites, altudomany, zart ajtok mogott hazugsag hegyek.

galaxiscsirke 2014.07.08. 17:23:24

@csizkek: Tapasztalat, hihető forrás...? Esetleg a saját,részletes,alapos és objektív tényeken alapuló elemzésed, amiből szükségszerűen erre jutottál?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 17:26:01

@Kón Bandit:
Khmmm, áruterítő ügynöknek elég sok céghez jelentkezhetsz különösebb beruházás nélkül... ha ezt "vállalkozásnak" lehet nevezni...
Az MLM szimpla szélhámia: a piaci értékükhöz képest többszörös árazású termékeket próbálnak eladni valami zavaros maszlaggal felturbózva, illetve kedvezménnyel a beléptetett szerencsétlenekre rákényszeríteni (úgy csak háromszor annyiba kerül nekik, mint levenni valamelyik diszkont polcáról, tehát k. jól járnak vele).
Kell hozzá nyilván rátermettség, vagyis erős gyomor és az ismerősök-barátok-idősek meggyőzésének (átbacásának) képessége.
Aztán milyen gyönyörű is, amikor a céges önbizalomnövelő önfelszopáson a teljes baráti kört lenullázott, magukat sikeres üzletembernek képzelő lúzerek csillogó szemekkel hallgatják valamelyik gyémántbuzerántokkal ékesített rangú főfasz baromságait... :)

csizkek 2014.07.08. 17:29:10

@Kón Bandit: "A jó MLM ugyanúgy teljesen átlátható mint a jó franchise. Én a McDonalds árairól hallottam."

Ez egy szokasos hibas erveles. Az MLM-nek semmi koze a franchise-hoz. De lehet szalmabab ervelesnek hasznalni. A franchise-ban jol korulhatarolt kockazati viszonyok vannak a szabad piacon(!). A franchise tulajdonosa kontrolalja a hasznalot a brand epiteseben. Nincs zartajtos hazugsag hegyek es mutogatas az ugynokokre, hogy o a hibas. Vedi a mar meglevo franchise tulajdonosokat es valodi tamogatast ad az uzlethez.
MLM-ben kapsz egy termeket meg egy jutalekrendszert, jo erosen fogd meg. Az osszes agymosoda az ugynoki rendzser krealmanya. Az ugynokok sajat motivacios treningjeit adjak el "mint franchise". Ez nem az! BArmilyen hazugsag utan az anyaceg mossa kezeit, tamogatas nincs az anyaceg felol. Es meg lehetne sorolni.

csizkek 2014.07.08. 17:33:44

@galaxiscsirke: "Tapasztalat, hihető forrás...? Esetleg a saját,részletes,alapos és objektív tényeken alapuló elemzésed, amiből szükségszerűen erre jutottál?"

Ez egy tipikus tanitott ugynoki sema. A legfontosabb ugynoki toolset.
Aki kerdez az iranyit.:) Probalj meg a leirtakra koncentralni.

galaxiscsirke 2014.07.08. 17:55:44

@csizkek: Koncentráltam,de messziről jött ember azt mond,amit akar alapon vagy elhiszem,vagy nem. Megfelelő alátámasztás nélkül a te írásod ugyanannyira hihető,mint egyes ügynökök termékbemutatói. Ők se tudnának felmutatni valós forrást, elemzést, tapasztalatot,stb, ha mondjuk az "egészségvédő" terméket valódi orvosnak mutatják be, ő a szakmai tapasztalata és valódi tudása alapján kiröhögi, ill. szakszerűen bebizonyítja,hogy hülyeség (ha valóban kamutermékről van szó). Lényeg, hogy a te írásodat egyelőre nem támasztja alá semmi (legalábbis már az én érintőleges tapasztalatom is ellentmond neki, igaz,elismerem,hogy közelről csak az Amwayt láttam), de ha belinkeled egy valódi lehúzós cég valódi üzleti modelljét (esetleg ügynöki munkautasítást, amiből az ügynököket kiképezik a lehúzős dumára,ilyesmik) amibkől én is ki tudom számolni,és belátom,hogy szívatás,akkor már abba is hagytam. De ezek hiányában ez egy levegőbe beszélt valami,ami se nem megerősíthető,se nem cáfolható a hiteles info hiányában.

Ráérek 2014.07.08. 18:10:51

@galaxiscsirke: Direkt nem akarod megérteni a mondatomat???

Azt írtam, hogy 53 (de lehetne 103 vagy 98 is) Amway-ügynök is megélne...????????

Ráérek 2014.07.08. 18:13:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az, hogy olcsóbban vásárol, szintén parasztvakítás.
Megveheti a 3-5x-ösen túlárazott terméket 30-40% "engedménnyel".

A hülyének is megéri, hát még egy MLM-ügynöknek. :-D .-D :-D

Ráérek 2014.07.08. 18:17:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha olyan qrvajól menne az Amwaynek, akkor talán nyereséges lenne, nem?

Évek óta veszteséges, most hirtelen a 2011-es eredménykimutatást kaptam elő az e-beszámoló oldalról, mínusz 58.462.000
e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-BalanceForm.aspx?b=8JyU%2fKenrfyneQMg1uxHKQ%3d%3d&so=1&c=c%2fr1nOLtBfOlq3J8jnQD%2fg%3d%3d

Miről beszélnek ezek??? :-)))))

Ráérek 2014.07.08. 18:19:54

@Kón Bandit: Most már tuti, hogy sanyóc vagy! :-DDDD

Az indexről.

Ott is proccoltál a globális eredménnyel, és kussoltál, mikor az Aw. Hungária veszteségeiről volt szó

Semmiben nem befolyásolja egy itteni leányvállalat működését, hogy globalice milyen eredményt prezentál az anyacég.

LOL

Ráérek 2014.07.08. 18:22:44

@csizkek: Ez a mániájuk, a személyes kipróbálás... :-D .-D

B.kker, ezexerint egy Tesco eladó addiig nem állhat be a polcokhoz, amíg minden egyes terméket meg nem kóstolt....??? Annyira nevetségesek. :-D

De zseniális az orvosos példád is.

Sőt, szerirntem addig ne operálhasson egyetlen sebész sem, amíg saját magán el nem végzett minimum egy vakbélműtétet. :-D Ja, és persze így férfi szülész nem is leheetne, hiszen..... :_)))))))

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 19:17:54

@Kón Bandit: "- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz?"

nemmondod, hogy a ferrari dealereknek venni kell egy ferrari-t csak aztán kezdhetik el árulni.

"Ők már nem 1-2 v. 10 személyes termékbemutatókat tartanak, hanem nagyobb előadásokat, ahol az alsó vonaluk eladásait segítik."

Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"

Próbálhatod hülyíteni a jónépet, de egy MLM show 99%-ban mindig a Hálózatról szól nem a termékekről. Hiszen ebböl indul ki az egész "ez nem házalóügynokség ahol el kell adni a termékeket, hanem A Renszer ami Pénzt Termel csak nagyon csinálni kell. A hálózatépítést bazmeg nem az eladást.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:13:30

@eßemfaßom meg áll: 'nemmondod, hogy a ferrari dealereknek venni kell egy ferrari-t csak aztán kezdhetik el árulni.'

Ők alkalmazottak, ugyibár.

'Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? '

Pontosan.

'vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"'

Pontosan.

'Próbálhatod hülyíteni a jónépet, de egy MLM show 99%-ban mindig a Hálózatról szól nem a termékekről.'

A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.

'ez nem házalóügynokség ahol el kell adni a termékeket, hanem A Renszer ami Pénzt Termel csak nagyon csinálni kell. A hálózatépítést bazmeg nem az eladást.'

A hálózatépítésre még kevesebb ember alkalmas, mint az eladásra. Iy jóval többet lehet vele keresni. Hol a gond?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:30:10

@Hepci: 'Khmmm, áruterítő ügynöknek elég sok céghez jelentkezhetsz különösebb beruházás nélkül... ha ezt "vállalkozásnak" lehet nevezni...'

Alkalmazottnak? Hajrá. És amikor befejezed a melót akkor az ügyfélkör a tied vagy a cégé?

Vagy neked mind1?

bloodhound v2.0 2014.07.08. 20:38:31

@Csabablog: a tényekről annyit, hogy láttam egészen közelről rendkívüli barátságokat tönkremenni a családtagjaimat érintően is, pl. amikor valakit beszippantott az Amway-es MLM-ezés, és az illetővel semmi másról nem lehetett beszélgetni, mert semmi másról sem tudott és nem volt hajlandó beszélni, bármilyen témáról 3-4 mondat alatt eljutott a posztban is szemléletesen ismertetett prédikálásig, a személyiségfejlesztő vackokban olvasott hülyeségek visszaböfögéséig, miközben a másik érveléseit dühödten söpörte félre. A végén már teljesen rabja volt a dolognak, olyan volt, mint valami vallási fanatikus, a személyisége teljesen és látványosan eltorzult. Ez az ember pl. komoly fájdalmat okozott a szeretteimnek, ezek után kurvára nem érzek kedvet semmiféle tárgyilagossághoz, amikor elkezdi valaki ugyanazt a prédikációt, amit már vagy százszor hallottam, hanem inkább leugatom a picsába. :(

Amúgy sem értem azt a mániát, hogy egy blogbejegyzésnek embereket hitelesen kellene tájékoztatnia, ez nem a BBC Radio 1. A posztoló leírta amit tud és gondol a dologról. És a véleményével nincs egyedül, a fenti kétszázvalahány kommentből kiderül, hogy talán nem véletlenül. Ennyi.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:44:08

@bloodhound v2.0:" láttam egészen közelről rendkívüli barátságokat tönkremenni a családtagjaimat érintően is, pl. amikor valakit beszippantott az Amway-es MLM-ezés"

Miért lenne ez baj? Nem lehet egy törekvő ember barátja egy lehúzó ember, az ilyenektől jobb távol maradni.

család, nem család, tökmind1

Csabablog 2014.07.08. 20:54:07

@bloodhound v2.0:

Szia!

Látod, van amiben egy véleményen vagyunk. Megnevezted a céget, elmondtad, korrekten, hogy mi történt. Oké! Ez gy nekem rendben van! Korrekt.

Ami nem korrekt, az a BBC-is rész szerintem.

pl. Ha a gyereked, majd azt olvassa, a neten, egy nagyon látogatott portálon, hogy egy buszsofőr buzi (bocsánat a példáért), és Te pont buszsofőr vagy, és a gyereked megkérdezi, hogy Apa akkor Te is buzi vagy? Akkor nem mondanád el a véleményed a korrekt tájékoztatásról, még akkor is, ha az egy blogbejegyzés?

Nem érted a problémámat?
Úgy érzem, hogy többen nem akarják érteni a problémát csak nyomják az ezer éve lejárt lemezt a tönkrement barátságokról, mindent az mlmre fogva. :)

Szerintem hagyjuk a témát, mert ennek nincsen vége soha.

Köszönöm, hogy időt szántál a válaszodra.

Üdv,
Csaba

bloodhound v2.0 2014.07.08. 20:57:40

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Végignéztem, amikor a feleségem gyerekkora óta legjobb barátnője teljesen kifordult önmagából, azért az elég durva sztori volt, persze a másik fél nem teljesen így kommunikálja. Hiába, nem voltunk felkészülve a szabad életre, amit az Amway hozhatott volna... :) Mondjuk nem csak mi tartjuk tőle a távolságot azóta.

Amúgy meg ja, tökmindegy, de ált. ez jut eszembe először az MLM-ről, és csak felkúrom magam.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 21:05:10

@bloodhound v2.0: figyelj, ha valaki elhiszi hogy 3 misit fog keresni, és körülötte meg mindenki bizonygatja mintha muszáj lenne hogy ez lehetetlen, az elég idegesítő.

Akik elmondják mi miért nem müködik soha még csak nem is beszéltek olyan emberrel aki sikeres, a másik meg lehet hogy már de (beszippantotta).

Ez konfliktushelyzet. Szóval ilyenkor okosan dönteni kell ki van rád jó hatással és lépni.

bloodhound v2.0 2014.07.08. 21:13:32

@Csabablog: az álláspontodat értem, és részben el tudom fogadni, csak épp a konkrét esetben nem, mert valakin úgy kéred számon azt, hogy nem hitelesen tájékoztat, hogy nem is az a dolga, plusz nem is állított olyat, hogy ő minden tudás forrása, hanem, hogy "de leírnám a tapasztalataimat és elmesélem a bent maradt ismerőseim agymosott történetét."

A barátságok felszámolódásáról pedig csak annyit zárógondolatként, hogy sok ilyen sztorit ismerek, és mindig az MLM-es emberke volt az, aki visszaélt a barátai és ismerősei jóindulatával és türelmével, ami persze előbb-utóbb elfogyott, és ő volt az, aki nem tudta elfogadni, hogy a másik nemet mondott az ő vallására.

Csabablog 2014.07.08. 21:22:02

@bloodhound v2.0:

Rendben, örülök, hogy van közös nevező. :)

Akkor marad a virtuális barátság!

Üdv,
Csaba

Mérges 1234 2014.07.08. 22:16:00

@bloodhound v2.0:

", hogy a másik nemet mondott az ő vallására."

Hú ez mennyire igaz, volt egy nagy haverom, ő egyszer azt mondta, hogy őt az sem érdekli, ha erre rámegy a barátásga az emberekkel, mert ez az üzlet jó (5 éve csak kiadása van vele) és aki nem fogadja ezt el az nem is barátja.

Eljutott oda, hogy senkivel nem beszél, aki az üzlet ellen van. Csak FLP-s embereknek veszi fel a telefont, és a családjára is haragszik, mert beléptette őket, és azok nem élnek a lehetőséggel, nem építenek......

Pedig rendes ember volt, csak a tnafolyamok sokaságával kicsavarták szegényt....

Medgar 2014.07.08. 22:33:47

@Kón Bandit: e-beszamolo.kim.gov.hu/

Hivatalos mérlegek.

Amway Hungária Marketing Kft. 2013 értékesítés nettó árbevétele:

4 305 504 ezer Ft gyk.: 4,305 millió Ft

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 22:42:54

@Medgar: Mármint 4,3 milliárd

- jó kevés, szvsz, persze 2008-13ig Mo-n minden nagyon visszaesett.

Ez az AMWAY global forgalmának az 1/600ad része. Tehát még ahhoz képest is szar, hogy ez itt Mo.

Medgar 2014.07.08. 22:53:22

@Kón Bandit: Különböző források 10-30% közé teszik az üzletileg aktív tagok számát.

De a csak saját célra vásárlók még jobban rontják a számokat. Egy szerény 3 000 Ft-os átlagos havi vásárlást feltételezve 1,1 milliárd forinttal csökken az eredmény.

Idézet egy hvg cikkből:

...Az Amway akkori regionális igazgatójától, Klaus Tremmeltől származó információ szerint mindössze 324-en voltak, akik eljutottak a csúcsra, azaz legalább bruttó 50 ezer forint jövedelmük származott az Amway-termékekből havonta....

...A kilencvenes évek közepére az Amway értékesítőinek hada körülbelül 60 ezer fősre csökkent (de ez is nagy tömeg, összehasonlítva a 2000-es évekre jellemző 30-40 ezerrel). A partnerek átlagéletkora 30 év volt, és 70 százalékuk nő volt. Havi Amway-átlagkeresetük bruttó 7000 forintot tett ki...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:02:03

@Medgar: 'Különböző források 10-30% közé teszik az üzletileg aktív tagok számát.'

Miből számolják a %-ot? A valaha regisztrált tagokból? Az abban az évben regisztráltakból? Hol a különböző források?

Hol a HVG cikk? Mi az hogy eljutottak a csúcsra? Az MLMben nem lehet eljutni a csúcsra, mert nincs határ.

Az Amway nem MLM?

Medgar 2014.07.08. 23:11:39

azaz legalább 50 000 forintos bruttó jövedelmük (inkább bevételük) volt.

ez tényleg nem a csúcs....

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:22:16

Én magam láttam a NuSkin legjobb magyarjainak a jutalékkimutatását 2008ban, akkor pörgött rendesen.

3 ember volt 10Mft-on túl havonta, és kb. 30 a 2-3 Mft sávban, meg persze csak ott voltak vagy 3000en(sokan nem tagok), persze inaktívak többnyire. Igaz ott nk-i hálózatot is lehet építeni, és a 3 legjobbnak voltak is emberei Romániában, Ukrajnában és Oroszországban.

Akivel én mentem annak a banki átutalásos papírjait is láttam, ő 1,5öt keresett 6 hónapja volt ott.

Az Amway ugyan régimódibb, de ennyire nem lehet szar.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 23:24:49

@Tiszteltetem Brüsszelet:
El vagy tévedve, én el se kezdem a "melót". :D
Az ügyfélkör épp lehet a tied is, ha befejezed A cégnél és átmégy B céghez, hiszen ha valami galaktikusan túlárazott vacakot rájuk tudtál sózni az A MLM-vállalkozás kínálatából, tán vannak annyira tökkelütöttek, hogy megveszik helyette a B MLM-vállalkozás túlárazott vacakjait is.

Medgar 2014.07.08. 23:29:00

Számolnék kicsit, ha nem bánod.

Az Amway 2013-as forgalma 11,8 milliárd $ azaz kb. 2 464 milliárd forint volt 98 országban amik a föld teljes lakosságának kb 80%-át adják. (lásd amwaywiki.com)

Ez alapján a Magyarországra az aktuális lélekszám alapján (9,9 millió) 4,8 milliárd Ft forgalom jut, 4,3 milliár helyett. Ez nem túl nagy különbség...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:31:40

@Hepci: 1 havi 1 milliós ügyfélkör (ami nem kiugró) annyit ér a piacon mint egy havi 1 milliót kamatozó bankszámla.

Ez adható vehető.

- évi 5%os kamatnál az értéke 12x20= 240 millió forint. Azán lehet hogy csak 180ért tudod eladni, vagy 300ért, ez már ügyesség+szerencse dolga.

Amikor a munkahelyeden kiszállsz akkor mid van? Önéletrajzod?...:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:33:45

@Medgar: Mo. vásárlóerő szempontból a világ felső negyedében van.

Kínában is van persze vásárlóerő, de nem 1,5 milliárd kínai tud vásárolni, 'csak' 200 millió. Igaz most így is Kína az MLM mekkája..:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:36:32

@Hepci: bocs nem 12*20 hanem 12*10 tehát 120Mft, bár akkor már nagyon jól jár a vevő.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.09. 00:27:02

@bloodhound v2.0: erdekes...

akkor meg szerencses vagy, hiszen lehetett volna kezesseg vagy barati kolcson is az, lehetett volna baratilag megcsinalt valamilyen tularazott melo is
ez igy sokkal de sokkal egyszerubb volt :)))

Ráérek 2014.07.09. 08:57:50

@Medgar: Ez kb. egy kisebb falusi közért árbevételét se éri el.

:-DDDD

csizkek 2014.07.09. 09:42:36

@galaxiscsirke: Mit szeretnel ad hominem (szemelyt es nem ervet tamado) hibas logikaval elmagyarazni? Hogy ha nincs szemelyes tapasztalatom, akkor nem is lehet velemenyem vagy azt, hogy ha van szemelyes tapasztalatom akkor csak azert ez, mert elbuktam, rossz volt a szponzorom?:) Ezek sima ugynoki panelek amiket itt durrogtatsz.
Mire szeretnel bizonyitekot? En hallgassam meg helyetted a "Felepites" c CD-t? Vagy en olvassam el helyetted Tonk Emil Uzleti patika, a felepitesrol szolo konyvet?:) VAgy en menjek el helyetted egy eloadasra?

csizkek 2014.07.09. 09:47:28

@Ráérek: Ja:) Ez az egyik legtipikusabb panel amit hasznalni kell. Teljesen hibas ervelesre alapul, azt a cel szolgalja, hogy felporgesse a belso fogyasztast, ezaltal a "belso hitet" is, majd pelda legyen az uj belepoknek!
Majd az egesz gordiusi csomot atvagja az un. "kognitiv disszonancia":) Ha az ember ugy erzi atvagtak, hulyeseget csinal, de megis teljesen logikatlanul csinalja, akkor az "agy" talal ra magyarazatot. Es ennek kifejlete, hogy a delikvens nem azt kezdi el mondani, hogy ab.sztak. Hanem nekiall gyozkodni masokat is, mert ha mas is elhiszi azt amit o, akkor nem o a hulye, hanem megiscsak van benne valami.(hiszi az ember) Igy mukodunk, igy vallnak atvertek gyozkodo droidokka, sot eros hit alakul ki lebontva az "agyi illogika gatjat". Alap sema barmilyen propagandaban mukodo dolog, marketingben, politikaban az elet sok teruleten!

csizkek 2014.07.09. 09:53:43

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Ők alkalmazottak, ugyibár."

Ez megint egy teljesen hibas erveles, ugy hivjak szalmabab erveles! A Tesco reszvenyese se fogja vegigenni a TEsco arukeszletet havonta es ha en veszek Ferrari reszvenyt, ezaltal mint resztulajdonos a cegben v. nyitok egy Ferrari szalont, nem kell es nem is biztos, hogy fogok Ferrarival jarni. Minek is kellene?

csizkek 2014.07.09. 09:56:29

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Miért lenne ez baj? Nem lehet egy törekvő ember barátja egy lehúzó ember, az ilyenektől jobb távol maradni."

Nem torekvo, hanem atk.rt ember. Ha valaki torekszik, annak realista, kockazatelemzessel tarsult jovo es karrier terve van. Egy beszervezettnek altalaban almai vannak es irrealis karrier es kockazattervet adnak a szajaba. ADNAK a szajaba!

csizkek 2014.07.09. 10:11:36

@Tiszteltetem Brüsszelet: "
3 ember volt 10Mft-on túl havonta, és kb. 30 a 2-3 Mft sávban, meg persze csak ott voltak vagy 3000en(sokan nem tagok), persze inaktívak többnyire. Igaz ott nk-i hálózatot is lehet építeni, és a 3 legjobbnak voltak is emberei Romániában, Ukrajnában és Oroszországban.

Akivel én mentem annak a banki átutalásos papírjait is láttam, ő 1,5öt keresett 6 hónapja volt ott"

Hangsulyosan ki kell emelni, hogy 2008 elott!! Azota a sok 1,5millas lemorzsolodott. A nehany csucs ember maradt. Ebbol az egyik aki Mo.-on elkezdte, a masik aki Erdelyben, a 3.-ik meg aki Szlovakiaban. Ergo ha tudsz uj piacokat nyitni es nincs etikai fenntartasod, akkor keresel. Az aljan meg vegetalnak a teto meg abbol el.
2-3 mio Ft az egyebkent lof.sz egy ilyen munkaert. Ez brutto bevetel, amibol siman van 150-200eFt netto sajat fogyasztas, benzin/telefonkoltseg k. magas. Fent kell tartani "sikeres" latszatot ami penzbe kerul etc.. Mikozben az egesz bizonytalan mint a kutya vacsoraja, a 2008 utan ezek nagyresze ment haza.
Ha ugyanezt az energiat egy normalis paici alapu iskolaba es nyelvtudasba fektetne az illeto, ugye.. A legtobb 1,5 mios ember ott all tartalekok, felegetett piaci alapu karrier nelkul, gyozkodi magat a sikerrol. Kozben ugyanott van mint elotte, vagy meg ott sem. Szabadnak hiszi magat, mert nem jar be egy munkahelyre, de minden esteje es kora reggele, meg az osszes hetvegeje arrol szol, hogy kenyszeresen le kell ulnie emberekkel es jarni kell a motivacios treningekre. A nagyok villognak a "siker utazasokkal" mig a tobbiek meg errol almodoznak.
Aki 1,5-3 miot keresett egy ilyen halozatbol azok mindegyike valamilyen diplomas korokbol, alapvetoen is jo allassal es karrierszituaciobol jott.
Akad nehany kivetel, de ezek is fenntartasokkal kezelendoek, a szokasos felepitesek miatt!!

eßemfaßom meg áll 2014.07.09. 12:06:54

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"Ők alkalmazottak, ugyibár."

és? arról volt a parasztvakytás, hogy csak olyan terméket árulhat jószívvel amit maga is használ

"'Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? '

Pontosan.

'vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"'

Pontosan."

szóval az egész MLM a masszív gyengeelméjűekre épül, ha ezt külön meg kell tanítani Alsó Béláéknak, 50 IQ felett azért erre nincs szükség

"A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.
"

Soha de SOHA nem találkoztam még olyan mlm ügynökkel aki ne hálózatot akart volna építeni, csak házalóügynökként el akart volna terméket adni. Ezzel szemben MINDEN mlm ügynök be akart léptetni a hálózatába és azt hangsúlyozta, hogy ez nem elsősorban termékeladó ügynöki munka, hanem hálózatépítés.

Mi a francnak hazudoztok összevissza? Ez itt nem egy MLM beléptető gyűlés, itt értelmes emberek vannak.

mocor2 2014.07.09. 13:03:18

A DD kiváló mosogató. A mai napig ezt használjuk (20+ éve). És nem vagyok tag. Annyi ideig tart egy flakon, hogy mikor elfogy, úgy kell összevadászni valakit, aki amway-es, mert közben elveszítjük az ember kontaktját, akinél vettük az előzőt..

Mellesleg nem ártana tisztába kerülni az mlm szó jelentésével itt egyeseknek, mert mlm cégek nincsenek.
Egy sem.

eßemfaßom meg áll 2014.07.09. 15:00:25

@mocor2: "A DD kiváló mosogató. A mai napig ezt használjuk (20+ éve)."

ha 20+év után kipróbálnátok egy pur-t vagy jar-t literenként 2600 helyett 400ért, észrevennétek, hogy pont ugyanugy lehet vele mosogatni.

csak a poén kedvéért DD adagolás:

www.amway.hu/product/110488,dish_drops%E2%84%A2_concentrated_dishwashing_liquid
3ml 5L vízhez

Pur adagolás:
3csepp 5L vízhez

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.09. 16:43:56

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Szerintem cseréld el nyugodtan havi 1 milliós MLM-ügyfélkörre, ha lesz valaha havi 1 milliót kamatozó betéted. :)
Teher alatt nő a pálha... + örömet szerzel embertársadnak...

mocor2 2014.07.13. 13:19:23

Kipróbáltuk, nem jöttek be (apropó: azok mennyibe is kerülnének, ha nem lennének reklámozva?).

tnsnames.ora 2014.08.05. 18:10:17

POÉN: index.hu/gazdasag/2014/08/05/nem_gyogyit_a_lazacos_csodakapsszula_lecsapott_a_gvh/

"Hazudott az alaszkai lazacról és alaszkai áfonyáról a Kyäni Europe AB, egyes termékeiről pedig valótlanul állította, hogy gyógyítanak. De még abban sem mondott igazat, hogy ők az elsők a piacon. A GVH ezért összesen 6 000 000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Az ügy érdekessége, hogy ez az az amerikai MLM-cég, amelyben Lamperth Mónika volt belügyminiszter, önkormányzati-, majd szociális miniszter és Herényi Károly az MDF egykori politikusa is dolgozik. Korábban szerepet vállalt benne Kökény Mihály volt szocialista egészségügyi miniszter, és Székely Tamás is, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány egészségügyi minisztere."

Még amiben korrekt lehetne az MLM (korrekt termékek), még abban sem tud sokszor az lenni. ;)

mocor2 2014.08.11. 22:04:18

@galaxiscsirke: Nem szeretnék okoskodni (mindenki olyan mazohista, amilyen akar lenni :) ), én elég gyorsan rájöttem, hogy a társadalom 20%-a kifejezetten rombol (egy részük tökre azt hiszi, igaza van és fel sem tűnik neki). Teljesen felesleges velük bárminemű logikai, szakmai alapon való vita, mert kifogás, hiszti az mindig lesz. Egy cég mindaddig fennál, amíg vannak fogyasztói. Kit érdekel, hogyan magyarázzák ki a milliárdos forgalmakat (elég megnézni a DS top 100 listákat, akár évekre visszamenőleg) a "hozzáértők"??

directsellingnews.com/index.php/view/the_list_2014#.U6310PmSyPY

Reactor 2016.09.13. 21:03:48

Tribuszerné óta az egész MLM-piramis party le lett járatva mint a százforintos krva. Azonkívül az is érdekes felvetés, hogyha az MLM ilyen hipiszupi üzletmodell, a munkanélküliség problémáját miért nem oldja meg? Hisz semmi diploma meg papír nem kell hozzá, csinálhatja bárki.
Aztán valahányszor fölvetődött a kérdés, valahogy mindig csak kínos magyarázkodást, anyázást meg moderálást kaptam :D nagyon biztató, mit ne mondjak!
süti beállítások módosítása