HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.07.07. 08:00 lélekformer

Az MLM rendszer átverései és az agymosás

Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de leírnám a tapasztalataimat és elmesélem a bent maradt ismerőseim agymosott történetét.

pénzek.jpg

(kép forrása: http://penzugyiutravalo.hu)

Először is álláshirdetésekkel próbálják becsalni az áldozatokat: pl.: irodai munka nagy múltú külföldi cégnél, érdekesség, hogy nem kérnek nyelvtudást, számítógépes ismereteket, viszont ingyen betanítanak egy hétvége alatt. És nagyszerűen hangzó tanácsadó nevet biggyesztik a tevékenységedre, tehát lehetsz pénzügyi tanácsadó, egészségügyi tanácsadó...stb.

Persze a tanfolyam díja horribilis összeg lenne, de ezt nem kell kifizetned, ezt rád áldozzák, csak, hogy dolgozni tudj. Aztán a megbeszélésen megtudod, hogy terméket kell forgalmaznod, megijedsz és mondod alig van ismerősöd. Ugyan van egy barátnőd? Igen. Annak vannak rokonai? Igen. Annak is vannak ismerősei Igen. Na ugye már mennyi lehetőséged van eladni. Viszont!!! ha ügyes vagy te is beszervezel két-három-sok embert akik alád fognak tartozni és azoknak a jutalékaiból te is részesülsz. És ha ők is így tesznek további jutalékokra számíthatsz. Tehát magyarra lefordítva az az áru amit rá kell sózni egy balekra azért olyan drága, mert azt a sok jutalékot valamiből ki kell fizetni.

Sajnos egy barátnőm egy gyógytea forgalmazó „rabságában” maradt. Persze ő is tanácsadó. Egyszer véletlenül megkérdeztem mennyiért adja a vesevédő teáját. Vérig sértődött, hogy Ő!! nem eladó, ő tanácsadó. Nem értem akkor nem adod el? Nem, én tanácsot adok arra vonatkozóan, hogy melyik betegségre melyik tea jó és ha az illető meg akarja venni, nos hát akkor elhozom neki. Érti valaki, hogy mi a különbség? Én nem. Ha bemegyek egy gyógyszertárba, vagy drogériába és megkérdezem, hogy van-e vesevédő teájuk, ajánlanak egyet aztán megveszem, aki eladja nekem az nem eladó, hanem tanácsadó? Végül is csak az elnevezéseken vitatkozunk a lényeg ettől nem változik. Egyszer megkérdeztem ismerősömet, hogy egy bizonyos fajta tea van-e náluk és mennyibe kerül. Több ezer ft-ról van szó. Mire én elmondtam neki, hogy a sarki gyógyszertárban 92 ft-ért lehet kapni ugyanazt. Ó az biztos vegyszeres földben termett. Valószínű csak az ő termékeik menthetnek meg minden bajtól. Végül a 92 ft-os teát ittam és még élek.

Aztán vannak még a mézes-mázos szövegek is, hogy gyere segítek neked , hogy napi 2-3 órás munkávan havi 2-300 ezer ft-ot is megkereshess, hogy jobbá tedd az életed és persze másokét is.

Trükkök tárháza kimeríthetetlen. Még a 80-as, 90-es években amikor kezdtek elterjedni a vállalkozások akkor az volt a menő, hogy „van egy vállalkozásom”. Gyere fel hozzám megmutatom neked is és ha akarod beveszlek a buliba. És ha netán rákérdeztem sűrű titok fedte a „vállalkozást” mondván, ezt így nem lehet szóban elmondani, hosszú, csak gyere fel. Nos, ha az ember már felment nem menekülhetett végig kellett szenvednie egy jó kis árubemutatót. Persze a méreg drága fogkrémből csak egy borsónyi kell, a mosópor elég egész évre, a mosogatószer olyan erős, hogy egy cseppel egy hétig mosogathatsz. Aztán mikor megismerted csupa lelkendezések közepette bemutatott nagyszerű árukészletet, te is vásárolhattál próbacsomagot, hogy lásd milyen nagyszerű és hogy másoknak is megmutathasd , esetleg ha betársulsz a válallkozásba te is lehetsz forgalmazó, szóval tekintsd megtiszteltetésnek, hogy egy ilyen különleges árukat forgalmazó csapat tagja lehetsz.

És itt vannak a kérdőíves beugratósok. Gyanútlanul állsz a buszmegállóban egyszer csak odalibben hozzád valaki aki tisztelettel megkérdezi feltehetne egy pár kérdést az egészséggel kapcsolatban. Persze neki kevés a nyugdíja, vagy nincs munkája és te ezzel sokat segítenél neki. Megszánod, válaszolsz. Majd elkéri a telefonszámod, mondván , hogy őt ellenőrzik, hogy valós személyekkel töltette-e ki az ívet. Aztán pár nap múlva tényleg felhív valaki, hogy te vagy-e az aki válaszolt, mondod igen, mire a hölgy lelkendezve közli veled, hogy jujj de jó, mert kisorsoltak pont téged és nyertél egy kis ajándékcsomagot, mikkor tudnád átvenni. Ha netán azt mered mondani, hogy postázzák akkor sajnos ez lehetetlen, még akkor is ha állnád a postaköltséget. El kell menni érte és egyeztetett időpontban. Mikor megérkezel már többen toporognak az ajándékukért, mindenkit beterelnek egy szobába, terembe. Ugye milyen jó itt a levegő? Bizony egy levegőtisztító berendezés teszi ezt. Majd egy rövid beszélgetés az egészséges életmódról, a szennyezett levegőről, amit csak ezzel a készülékkel lehet tisztábbá tenni, valamint ha már témánál vagyunk tudjuk-e, hogy milyen szennyezett vizet iszunk, sőt még a palckozott vizek is szörnyen szennyezettek. Előkerül a szuper víztisztító is amiről ott helyben bebizonyítják, hogy szuper tiszta vizet csinál.

Aztán az ember hezitál, hogy igen jó-jó de igen drága. És itt jön a fő érv: az egészség a legdrágább, ha arra nem áldozol, majd ha halálos beteg leszel kénytelen leszel!!! Aztán lyukat beszélnek a hasadba, hogy részletre is odaadják neked, csak havi 5000 Ft, csak vidd és menekülj meg minden rossztól, ennyit igazán tudsz nélkülözni, de ha nem akkor úgy néznek rád, mint akinek elment az esze, hogy ezt a lehetőséget nem használja ki. Már-már szégyenled magad, ha nem vásárolsz. Aztán persze az ajándékodat is megkapod amiért jöttél egy fantasztikus porrongy, vagy egy hihetetlen citromfacsaró képében. Aztán otthon próbálod a családodat is meggyőzni, hogy ezekre a készülékekre nektek feltétlen szükségetek van, s közben kicsit rászedettnek érzed magad.

Banki pénzügyi tanácsadó: nem kell ide se képesítés, betanítanak. A kulcsszavak: jó kommunikációs képesség, emberek szeretete, csapatmunka, fiatalos, lendületes. Fantasztikus, átlag feletti fizetés. Kapcsolat tartás ügyfelekkel. Szintén elmész a megbeszélésre, kitöltetnek veled egy többoldalas kérdőívet, hogy lásd ez egy komoly feladat lesz, majd egyenként meghallgatják a kiválasztottakat. Majd gratulálnak, hogy milyen nagyszerűen teljesítettél és örülnek, hogy ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lehetsz. Aztán elmondják mi a feladatod: call center!!! Ülsz egy csöppnyi irodában és egész nap telefonálgatsz, felhívsz idegen embereket, hogy rájuk tukmálj biztosítást, kölcsönt...bármit. És persze a horribilis fizetés akkor aktuális, ha sikerült csőbe húzni jó sok embert, ha nem akkor jó ha kapsz valami minimált. Ez cége válogatja, van ahol alap, plusz jutalék, de olyan is van aki csak jutalékot fizet.

Úgy gondolom erre is vannak megfelelő emberek akik ezeket tudják csinálni, ha ők jól érzik magukat ebben a szerepben ám legyen. Valamint igen nehéz manapság munkát találni, és ha csak ez adódik akkor ez. Nekem inkább a módszerekkel van bajom: miért nem mondják azt, hogy figyelj van egy jó kis légszűrő berendezés nem volna kedved megnézni? Vagy ilyen és ilyen termékek forgalmazásával foglalkozom, érdekel? Miért kell homályosítani, kertelni, becserkészni. Nekem ez nem szimpatikus. Az "agymosást" abban is látom, ahogy beszélnek a termékről, hogy elhiszik és próbálják elhitetni, hogy csak az a világ legjobb terméke amit az ember megvehet. Nincs számukra alternatíva. 

Egy ilyen cég évzáró bulit rendez tagjainak. Legtöbbször híres embert hívnak meg vendégnek, hogy lásd milyen menő cégnél dolgozol. Aztán kiállítják a legjobban teljesítő dolgozóikat a pulpitusra és van egy hangulat felelős, aki persze ujjongásra és tapsolásra serkenti a közönséget. Majd lelkesítő beszédek, hogy ugye jövőre tte is itt akasrz állni?!! Igeeeeeen!!! Még hangosabban: igeeeen !!! Ugye jövőre te is ilyen klassz ajándékokat akarsz kapni??!! Igeeeen! És így tovább, míg transzba nem esel ettől a nagyszerű érzéstől. És sok öltönyös és kiskosztümös urak és hölgyek magukból kifordulva ugrálnak, és ordítoznak, csápolnak és könnyek között éneklik a cég indulóját. Mi ez ha nem agymosás??

 

268 komment · 3 trackback

Címkék: MLM


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr166479173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Istenek evolúciója 2014.07.08. 10:20:48

Egy rajz jól szemlélteti az Istenek fejlődését, vagy visszafejlődését régtől napjainkig.

Trackback: Kaszinó erkölcstelenség 2014.07.08. 10:19:00

FMPSZ-KDNP erkölcstelenség: ÁFA-mentessé tenné Vajnáék kaszinózását az Fmpsz. Korábban bezáratták a kaszinókat, hogy helyette Vajnáék nyithassanak újakat. Orbán bandatársa évi egy milliárdot kap közpénzből ajándékba.

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2014.07.08. 10:09:17

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika        ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.07. 16:46:25

Kivéve persze az én MLM-emet, az profi és azonnal milllliomos lehetsz. Ha kimaradsz, lemaradsz!
hurramilliomosleszek.co.nr/

Zsolt Huszti 2014.07.07. 16:46:44

Egyszerű józansággal egy "MLM-agitátor" dumájának 10-ik másodpercében elhajtom a ... Szóval oda. Ehhez nem kell sem hosszú tapasztalás, sem semmiféle fondorlatos belső infó, az MLM puszta szélhámosság, nem több.
Mégis, mind a mai napig ezrek esnek áldozatul, és nem csak nyomorgó kis hazánkban, de a fejlett világban.
Einstein megmondta már, két dolog van ami végtelen, bár aztán egy idő után revidiálta álláspontját a világmindenséggel kapcsolatban.

Persze tudom, olyan jó volna hinni, hogy van a mindent gyógyító olaj, meg a fogorvosokat fölöslegessé tevő fogkrém.
Hát... ezért maradt a két végtelen dolog közül az egyik, és marad is már végtelen nagy, amíg ember él a Földön.

Silbermann 2014.07.07. 17:23:40

Nálam már ott elakadna a dolog, hogy leszólít az utcán (vagy bárhol), nemhogy a telefonszámomat megadjam!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.07. 17:26:45

Igen, határozottan átverés. A renszer matematikailag bizonyítottan sem tud működni hosszútávon, de a sok lelkes átvert lelkesedése is elfogy, ahogy egyre inkább nyeli a pénzét a sok tanfolyam (mert a poszt abban téved, h ezek ingyenesen oktatnak), a kezdőcsomagok, a katalógusok ára stb. Legocsmányabb bennük mégis az, h kétségbeesett álláskeresők befűzésére külön specializálódtak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 17:43:29

@maxval, a gondolkodó birca: Nem, az MLM rendszer nem átverés. Sőt semmi különös, gyakorlatikag a nagyker-kiker-vevő piramis másképpen.

Aki viszont azt állítja hogy könnyen és gyorsan meg lehet belőle gazdagodni, az viszont csaló, szélhámos.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 17:44:53

@jobangel:' Igen, határozottan átverés. A renszer matematikailag bizonyítottan sem tud működni hosszútávon'

- Miről beszélsz? Kb. 1000 féle MLM rendszer van, melyiknek a matematikai bizonyítását végezted el?...:)

- Az Amway pl. 50 éves cég.

2014.07.07. 17:50:26

@Kón Bandit: igen, az Amway 50 éves cég, de az ötven év alatt annyiszor változtatott nevet, ahányszor Tarlós István pártpreferenciát.
Most hogy is hívják?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.07. 18:05:14

@Kón Bandit: egy pilótajátékra elég kiszámolni, mert az MLM elmélete maga hibás. De ha nem akarsz képletekkel, statisztikákkal dolgozni, akkor is könnyen belátható, h a növekedési lehetőség benne véges, máepedig csak akkor tudna működni úgy, ahogy a hívek állítják, ha végtelen lenne. Pl. ahogy a fentebbi kommentben említették, ezért kell folyton nevet váltania az Amwaynek. Hogy elhiggye a nép, h vmi újjal van dolga, azt meg jól elhallgatják, h az előző nevén épp befulladt.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.07. 18:09:12

ne bantsatok mar az MLMet!!!

volt politikusok kozul is paran toljak ezerrel, na most azt nem merem feltetelezni hogy egy talicska apromajom kepessegu ember vezette az orszagot...
cink.hu/egy-rakas-szoci-miniszter-es-nagykutya-halozatban-arul-1580002365

Csabablog 2014.07.07. 18:09:59

Tisztelt Cikk Író Úr/Hölgy!

Nem akarom megsérteni, hogy nem vagyok tisztában, hogy férfinek írok, vagy hölgynek, ezért előre is elnézést kérek, és elnézést kérek az elütésekért is, vagy hibákért, mert gyorsan szeretném leírni a gondolataimat. Bárcsak én is egy ilyen népszerű sokak által látogatott oldalon, írhatnék bármi ész nélkül, nem törődve azzal, hogy amit írok, az valójában helyes-e.

Igen a cikk elején oda írta, hogy vélemény szabadság mentve magát, de valójában, ha nem a tényeket írom le akkor ezt hiába tettem meg. Pár ember pedig aki a cikkét elolvassa, azt gondolja amit maga. Gondolom volt már elégedetlen fogorvossal, netán autószerelővel? Gondolom ezek után nem írt cikket az egész szakmáról, hogy minden fogorvos, vagy minden autószerelő egy hülye, és átveréssel foglalkoznak. Az MLM egy szakma, szerintem nem kellene ennyire általánosan fogalmazni. Biztos vannak olyan rendszerek, vannak olyan hálózatépítők, akik mint bárki más nem megfelelően végzik a munkájukat, és vannak olyan módszerek is amik nem helyesek.

De ettől még szerencsére vannak jó üzletek, és korrekt építők is.

Legutóbb is olvastam egy cikket ahol a biztosításokról írtak, hasonló hozzáértéssel mint ebben a cikkben. Unit-linked biztosításról szólt a cikk valójában, de a cikk író hozzá nem értése miatt, úgy tűnt mintha az összes biztosításról szólna a cikk, és minden biztosítás rossz, soha ne kössenek az emberek ilyet. Számomra ez annyira furcsa, a felelősség miatt, hiszen felelősségem van azért amit leírok. Mert emberek elolvassák. És páran lehet, hogy egy nem tényeken alapuló cikk miatt, hoznak egy döntést, és nem kötnek biztosítást, pedig a piacon vannak olyan megtakarítási számlák, amik magas garanciák mellett, komoly védelmet adnak a biztosított családjának. És igenis nagyon jó termékek, szerencsére!

Nem szeretném ebbe az irányba vinni a fonalat, csak a korrekt tájékoztatás felelősségére szerettem volna felhívni a figyelmét tisztelettel, amennyiben elfogadja.

Köszönettel,
Csaba

2014.07.07. 18:14:58

az MLM otthon örök mint a nyomor... Mindig hullámokban bukkan fel, mélypontján mindig néhány ügyes, jól kommunikáló emberrel, aki tömegeket képes meghülyíteni...Ezen emberek néhány pártíz rugóért leírják a szociális hálójukat :D és sosem lesznek képesek bevallani, h nem érte meg.

Akik fent kezdik, vagy az elsők közt (pláne a gyártó) röhög a markába, hisz a túlárazott szart a tudatlanok és kapzsik ezerrel veszik és szervezik be a többit h lábakat gyártsanak maguk alá, így remélve a jachtot meg a sportkocsit.

Szomorú tragédiája ez az ügyeskedő kisembernek.

Nézzetek körbe, kinek nincs olyan ismerőse, aki nem próbált még jönni amway/zepter-es lábosokkal, mosóporokkal, herbalife-os gyógyszarságokkal, full bio sisel-es tablettákkal, samponokkal stb...

Minden bulit elvileg egyszer lehet ellőni a növekedési ráta miatt, azonban időről időre meg tud újulni bármely név, ha eleget pihentették...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.07.07. 18:21:43

Én ilyen e-mailt kaptam egy karrierportálról:

"Miért más a Fundamenta Akadémia Exkluzív Trénerképzése?

Mert olyan tréneri csapat tartja a képzéseket, akik 200 tréningnapot töltenek tréningen egy évben.
Mert évente több mint 7000 fő jut el a tréningjeinkre.
Mert olyan biofeedback alapú technológiai innovációval dolgozunk, amely személyre szabott megoldásokkal segíti minden egyes résztvevő fejlődését."

Mi az, hogy olyan biofeedback alapú technológiai innovációval dolgozunk, amely személyre szabott megoldásokkal segíti minden egyes résztvevő fejlődését.?

hondamonda 2014.07.07. 18:23:16

A szar es tularazott termekek masokra tukmalasa sokkal alantosabb, mint az utcasepres vagy a kubikolas. Felelmetes, hogy meg mindig talalnak embert, aki bedol ennek a bullshit szisztemanak. Volt olyan ismerosom, aki harom het kepzes utan tenyleg elhitte, hogy o komoly penzugyi tanacsado lett es megsertodott, amiert nem akartam elkuldeni neki a telefonkonyvemet.

Nem reg hallottam egy talalo mondast, amit erdemes eszben tartani: Akit nem te fizetsz az nem neked dolgozik!!!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 18:25:31

@jobangel: Az MLM elmélete nem az MLM gyakorlata.

Ha az MLM elmélete szerint 1 év alatt pl. minden belépő elérné a havi 1 misi jutalékot, akkor egy év alatt elfogyna a magyar piac pl. 1000 ügynökkel.

DE: 1 éven belül 1000ből 900 feladja, abbahagyja, a 100ból meg mondjuk 20 eléri a tervet (amin az elmélet alapszik).

Igy az elméletnek sok értelme nincs, viszont a kitartó 20 ember nem 1 milliót fog keresni 5 év múlva, abban biztos lehetsz.

Most arra nem tértem rá, hogy az MLMek matematikája között hatalmas a különbség.

Vannak 2 mélységü (TESCO) és 7-8 mélységü (AMWAY/NUSKIN) hálózatok.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 18:30:30

@zseketto:

'Akik fent kezdik, vagy az elsők közt (pláne a gyártó) röhög a markába, hisz a túlárazott szart a tudatlanok és kapzsik ezerrel veszik és szervezik be a többit h lábakat gyártsanak maguk alá, így remélve a jachtot meg a sportkocsit.'

Aztelárulhatod hogyan lehet MLMet 'fent kezdeni'.

Elsők között kezdeni lehet, de kockázatos, 10ből 8 MLM cég az első 2 évben becsődöl (nem csak Magyarországon), ugyanúgy mint a nem MLM cégeknél. Túlmisztifikálják az MLMben az időben kell kezdeni kérdést....

.....valójában semmilyen rendszerben nem kereshetsz többet, mint a 'főnököd' - aki bemutatta az üzletet neked - CSAKIS az MLMben.

Csabablog 2014.07.07. 18:32:17

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Szia!

Mit gondolsz?

Természetesen igen.

Fontos, hogy én a tájékoztatás korrektségére szerettem volna felhívni a figyelmet! Remélem az a rész tiszta volt.

lélekformer 2014.07.07. 18:35:58

@Csabablog: Kedves Csaba! nem hiszem, hogy bármi ész nélkül írogattam volna, hiszen jól körüljártam a témát és sajnos baráti körömből sok tapasztalatra tetem szert és igen én is kipróbáltam mintegy 3 hónapra. És mint írtam nem az áruval, nem a biztosítással, nem azzal van baj amit eladnak, hanem a módszerekkel. És ahogy látom a módszerek sokaknak nem tetszenek.
Tisztelettel:
J.

Lefetyke 2014.07.07. 18:54:25

Kedves Blogger!

Én is az ellentábort gazdagítom, de ahogy írtad, vélemény szabadság van.

Csak a saját tapasztalataimat írnám le:
1. én azt tapasztaltam, hogy nagyon is sok jól működő MLM üzlet van, Magyarországon is. Meg persze rengeteg csalás és átverés. Érdemes utánanézni, hogy az, amelyik éppen megkeres, mióta van már a magyar piacon. Ne értsetek félre: attól még, hogy újonnan indult, lehet az jó és működőképes. De aki biztosra akar menni, keressen egy olyat, ami már minimum tíz éve jelen van.
2. a termékek nem csodaszerek. De (megint csak a nagy múltú és kipróbált cégek termékeiről merem ezt kijelenteni) általában a bolti átlag felett teljesítenek, és ténylegesen hoznak olyan extra tulajdonságokat, amiket tulajdonítanak neki (pl. környezetkímélő, koncentrátum és tovább kitart, bőrkímélő stb).
3. az üzleti lehetőség: régen is voltak, akik képesek voltak felépíteni és megtartani ilyen üzleti hálózatokat és most is vannak. Ez megint olyasmi, amin igazából felesleges vitatkozni: aki nem hiszi, nézze meg néhány működő MLM rendszer vezető értékesítőit, és azt fogja találni, hogy némelyikük 10-20 éve áll a hálózata élén, ugyanannál a cégnél. Akkor ő most olyan, aki átvert mindenkit? Nem, ő olyan aki megcsinálta azt, amit kellett. Sokféle MLM-rendszer kitermelte már Magyarországon is a maga vezéregyéniségeit. És nem csak azok sikeresek, akik "az elején" kezdték el, hanem ma is felépíthető egy ilyen üzlet.
4. Ami az agymosást, a ferdítést és a trükközéseket illeti: ez is főleg az új cégekre jellemző. Ezek egy része csak nagyon be akar törni a piacra, egy másik része kifejezetten piramisjátéknak indul és eleve lopni akar.
A régebbi cégeknek mind a termékeik, mind az értékesítési módszereik kapcsán profi képzése van, ami szerencsésebb esetben etikus is. Ahogyan ez az egész cikk is jól bizonyítja: míg a pozitív vélemény nagyon lassan terjed, addig a negatív kritika pillanatok alatt eljut mindenkihez.
Ettől függetlenül persze a régi cégeknél is előfordulnak amatőr, illetve tisztességtelen üzletépítők. Senkinek nincs a homlokára írva, hogy ő nem tisztességesen akar üzletet építeni. De akiről kiderül, annak általában mennie kell. Az egyik MLM-cég milliárdos vagyonú üzletépítőjétől vált meg (annak tudatában, hogy az illető a hálózatát is vinni fogja magával) azért, mert az etikátlanul építette a vállalkozását.
5. MLM vs Piramisjáték: oka van annak, hogy létezik a Büntető törvénykönyvben nevesített "Piramisjáték", és a teljesen legális és támogatott "MLM" közötti különbségtétel. Ha minden MLM átverés lenne, akkor már törvény született volna ellene. Ha csak azért nincs törvény ellene, mert Magyarország egy ilyen hely, akkor mi a helyzet a világ többi részével? A nemzetközi MLM cégek ugyanazt a nemzetközileg elfogadott sémát követik az egész világon. Ami az amerikaiaknak, a németeknek, a japánoknak, a svájciaknak (stb., stb.) elfogadott és etikus, abba ugyan mi se kössünk már bele.

Ami engem illet: mint bizonyára sejted, én is tagja vagyok egy MLM üzletnek. Vevőim vannak, akiknek nem ígértem csodát, csak lényegesen jobb minőséget (és garanciát a visszavásárlásra). A termékek beváltak náluk, bennem bíznak (meg is szolgáltam), és semmi okom szégyenleni, hogy ilyesmivel foglalkozom. A barátaim, a rokonaim, a munkatársaim mind tudják. Egyetlen barátot se veszítettem el emiatt, egyetlen haragosom sincsen, senki se vádolt azzal, hogy átvertem volna.

Kertes_Kata 2014.07.07. 18:58:55

Èn próbàltam mlm-et, többfèlét, de a legnagyobb baj azzal van, hogy csak a beltagok erőltetett vásárlása tartja fenn a rendszert, ezért ha a cég nem képes folyamatos expanzióra (azaz új emberek bevonàsára és fizetésre/vásárlásra ösztönzésére), akkor összedől a kártyavár. Nem véletlen, hogy több ismerősöm, akik bevett MLMesek, 1-2 évente másik cég logója alatt lépkednek, mert egy céggel nagyon limitált a piac. És mindig olyan terméket kell megvenni, amire tulajdonképpen nincs is szükség, vagy van szinte ugyanaz féláron is beszerezhető máshonnan vagy még olcsóbban. Amit nem értek, hogy aki amúgy is jó eladó, az simán lehet jutalékos rendszerben is topkereskedő, és hajthatja a saját malmára a vizet, nem a nagyfőnök luxusautójára, és közben nem is kell átvernie senkit, mert tényleges eladás történik. Akiben nincs sales-es véna, az meg az MLM-ben sem fog tudni eladni, de még hülyènek is fogják nézni az ismerősei. Az MLM is olyan átverés, ahol elhitetik veled, hogy 2-3 óra napi munkával - sőt, munka nélkül egy idő után! - dől a pénz, és persze ki ne szeretné ezt?:D sajnos akik még mindig ebben hisznek, azoknak üzenem: nincs olyan munkahely a világon, ahol erőfeszítés nélkül fogsz - legálisan - meggazdagodni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 19:01:58

@Lefetyke: ' 3. az üzleti lehetőség: régen is voltak, akik képesek voltak felépíteni és megtartani ilyen üzleti hálózatokat és most is vannak. Ez megint olyasmi, amin igazából felesleges vitatkozni: aki nem hiszi, nézze meg néhány működő MLM rendszer vezető értékesítőit, és azt fogja találni, hogy némelyikük 10-20 éve áll a hálózata élén, ugyanannál a cégnél. Akkor ő most olyan, aki átvert mindenkit? Nem, ő olyan aki megcsinálta azt, amit kellett. Sokféle MLM-rendszer kitermelte már Magyarországon is a maga vezéregyéniségeit. És nem csak azok sikeresek, akik "az elején" kezdték el, hanem ma is felépíthető egy ilyen üzlet.'

- Végre egy normális vélemény. Látszik hogy láttál már MLMet közelről.

Az MLM üzletben szereplő legtöbb dealer csaló v. álmodozó szerencsevadász. Pont mint minden más rendszerü üzletben. Sőt vannak eleve illegális pilótajátékok is.

Ennek ellenére ez a legjobb gyakorlati üzleti képzés a világon, és elég komoly pénzek vannak benne még Magyarországon is. Sőt jó néhány nemzetközi MLM 'báró' került már ki Magyarországról, aki jól tud angolul annak nincsenek határok a hálózatépítő bizniszben.

porthosz 2014.07.07. 19:36:10

@Lefetyke:

" a termékek nem csodaszerek. De (megint csak a nagy múltú és kipróbált cégek termékeiről merem ezt kijelenteni) általában a bolti átlag felett teljesítenek, és ténylegesen hoznak olyan extra tulajdonságokat, amiket tulajdonítanak neki (pl. környezetkímélő, koncentrátum és tovább kitart, bőrkímélő stb)."

És erről papír is van, vagy csak hit? Mert mostanában még gyógyszergyárakat is keményen megbüntettek azért mert a reklámjaikban olyat állítottak amiről nem volt hivatalos papir, és azért ők nem hazudtak le az eget a reklámokban mint az mlm-es termékek többségénél.

Nekem is volt egy mlm-es ismerősöm mindenféle bio termékeket árult, amikor engem gyözködött róluk csak két kérdést tettem fel neki:
1, van-e bármilyen papirja arról hogy az adott terméket bármelyik hivatalos magyar szakszolgálat bevizsgálta és az tényleg rendelkezik a neki tulajdonitott gyógyhatással? A válasz természetesen csak habogás volt...

2, hogyan lehetséges az hogy a kezembe adott rendkivül bio és tartósitószer mentes akármilyen lötyi (valamilyen gyümölcslé) a ráirt dátum alapján még 2 évig megörzi a szavatosságát ha nincs benne semmiféle tartósítószer? Persze erre sem volt válasz...

És ebben az egészben az volt a legijesztőbb hogy milyen szinten fanatizálta az mlm cég a tagokat, hogy azok kb. mindenféle kétség nélkül teljes meggyőződéssel büfögik vissza a megfelelő "konferenciákon" elhangzottakat...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.07. 19:50:55

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: pénzmosásra kitűnő módszer az MLM... Ugye mindenféle számla nélkül jön-megy az áru, meg a bónusz, rabat stb.

babraba 2014.07.07. 19:55:16

jajjj... kedveseim... az mlm-et a helyén kell kezelni, ennyi! Nem bótba mész, hanem személyesen adja oda. Van benne gagyi, mint a tescoban, van benne normális, mint a tescoban. Ha drágának tartod, nem rendeled meg, visszaadod, mint a tescoban... Az csinálja, akinek megéri a magánjellegű kapcsolatait keverni a munkával, akinek meg nem, az nem csinálja. Aki jó saleses, annak való, aki meg nem, az megy a bótba árulni.
Arról meg, hogy több ezerért árulja a 92ft-os gyógyszertárit, annyit, hogy a kib. divatházak 25ezertől a csillagos égig árakkal árulják a 100% polyészter ruhákat, na, az mi, ha nem gagyi!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 19:59:52

@porthosz: A boltban is adnak papírt a termékekről? És ha adnak azt érted is?

Fontosabb a terméktapasztalat. Nyilván egy jó ideje müködő cég bevált terméke tud valamit. Ilyenkor van, akinek papír kell, és van amikor a cég ezeket a papírokat beszerzi, ha az ilyen emberek elég sokan vannak. Ha nem akkor szarik a cég a papírokra.

Ügyes üzletkötő ajánl pár fogyasztót akiknél utánaérdeklődhetsz.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 20:02:57

@babraba: Pontosan. A fogyasztónak semmi köze ahhoz, hogy a 10.000 ft-os termék árából 9000 az üzletkötő jutalékára vagy a cég TV reklámaira megy el.

Ha nem teccik nem veszi és kész.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.07. 20:04:06

@Kón Bandit: nekem most hirtelen a vebso jut eszembe, de volt már network 21 is stb.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 20:13:03

@jobangel: Fogalmam nincs miről beszélsz ott az Amway honlapja a magyar meg a nk-i.

Az hogy más hálózat is árulhatja az Amway termékeit is az más dolog, egy időben a Tescoban is voltak Amway cuccok.

Mérges 1234 2014.07.07. 20:41:42

@Kón Bandit:

Tök mindegy, hogy 1000 emberből 1-nek kurvára bejön. Illetve nem is, ez az jelenti, hogy 999 ember át lett baszva.

minden MLM rendszer átsapás.

Ugyanis mindegyikben a piacon elérhetőnél magasabb áron veszed a terméket, általában 2, 3 4x-es áron, plusz kapsz hozzá egy ígéretet.

És igen tényleg van, aki megcsinálja, de sokan nem.

Ákúrásra épül mindegyik.

Ha reális piaci áron adnák a erméket, akkor nem lenne veszíeni valója senkinek, de egyik rendszerben sincs így.... Ezen el lehet gondolkozni.

porthosz 2014.07.07. 20:43:44

@Kón Bandit:

"A boltban is adnak papírt a termékekről? És ha adnak azt érted is?"

Bizony hogy adnak. Ha pl. egészségügy vonalon maradunk, bemész egy gyógyszertárba, veszel egy OGYI számos akármit és benne lesz a dobozban a papir. Olyannyira hogy kötelező eleme! Na azt a gógyhatású cuccot az az országos gyógyszerészeti intézet engedélyezte. Akik azért jó pár fokkal kompetensebbek mint egy 2 napos "kiképzésen" átesett mlm ügynök.
A fentiekből következőleg egyébként három féle termék van:
a gyógyszer, ami teljesíti a gyógyszerek számára előirt szigorú kritériumokat és a hatása bizonyitott és ami általában receptköteles, aztán az ogyi számos gyógyhatású készítmény, és végül minden más aminek a hatása kb. az üditőitallal vetekszik.

Remélem nem kell mondanom hogy az mlm-es rendszerekben árult "csodaszerek" amik olyan univerzálisak hogy a gyomorfekélytől kezdve az agyvérzésen át a rákig mindent gyógyítanak az üditőital kategóriába esnek...

És akkor még arról nem beszéltünk hogyha bemész a gyógyszertárba akkor nem próbálják meg a betegre rásózni a 12%-os almalevet mint univerzális csodaszer 10 ezer forint/liter áron.

Sőt valaki irta feljebb a tescot, na én még ott sem láttam amint az eladó vagy a pénztáros nekiállt volna buzditó beszédet mondani a vevőknek a tescos tej gyógyitó hatásáról.

Én is itt vagyok 2014.07.07. 20:44:21

Nem kell itt matematikára hivatkozni, megy anyázni.
Tegye fel a kezét, aki meggazdagodott már , mondjuk az AMWAY módszerével.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 20:54:53

@Mérges 1234: 'Tök mindegy, hogy 1000 emberből 1-nek kurvára bejön. Illetve nem is, ez az jelenti, hogy 999 ember át lett baszva.'

Nem, ez nem azt jelenti.

A világon az MLMen kívül sem fog 1000ből 999 ember meggazdagodni, ez evidens. Akkor ők 'át vannak baszva?'

Aki azt elhiszi (amit egyébként sok MLM cégben ígérnek), hogy munka és tanulás nélkül gyorsan sokat fog keresni, az simán hülye.

Ezek szokták azt mondani hogy de átbasztak megint..:)))

bloodhound v2.0 2014.07.07. 20:55:25

@Csabablog: Köszi, nem veszünk semmit. Biztosítást se.
Ja, és az MLM nem szakma, de nagyon nem ám. De nem is ez a gond, hanem ami a legjobban bántja az emberek fülét-szemét ezzel kapcsolatosan: a bugyuta agymosás, az egész eladás és az eladni akart termékek ideologizálása, a értelmetlen és nevetséges titokzatoskodás, az, hogy képtelenek nevükön nevezni a dolgokat, értelmes, kételkedő kérdésekre megsértődnek, + ehhez társul az az elképesztő nyomulás, hogy beszervezzék a másikat - nem egy embert ismerek a környezetemből, akinek a barátságai rámentek erre, de sebaj, vannak új, amway-es "barátai", akikkel együtt imádják magukat minden héten.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 21:00:13

@porthosz: A szar termék kihal a piacról, ha nem kell ne vedd.

Való igaz hogy az MLM ált gyógyhatású cuccokat forgalmaz, nem gyógyszereket, ezért oda kell figyelni.

De ne áltasd magad. Van egy külön szakma, úgy hívják patika látogató. Ennek az a dolga hogy korrumpálja a patikust a nagy gyógyszercégek megbízásából, hogy az ő terméküket tegye a polcra. Ugyanjgy van az orvos látogatói szakma ami ugyanez az orvosnál.

Tehát sem az orvos, sem a patikus nem azért ajánl X gyógyszert mert szerinte az a legjobb (halvány fingja nincs róla ugyanis), hanem azért mert X gyógyszer után fizetik a jobb jutalékot. Különben MLM-ben..:))

Laikus Érdeklődő 2014.07.07. 21:07:36

Íme a megdönthetetlen bizonyíték, hogy az MLM nem átverés:
www.youtube.com/watch?v=ZJP74l3LSxg

Mérges 1234 2014.07.07. 21:11:11

@Kón Bandit:

Tehát az orvos is MLM rendszerben kúr át.

És azért nem átkúrás az MLM, mert az orvos is átkúr MLM-ben.... Aha értem.

wikipédián van egy szócikk, az ppnt leírja, hogy a való világban az emberek sok munkával általában viszik valamire, mondjuk 1000-ből egy kiemelkedik, 100 nagyon jól él, és a maradék 899 is kap valamit a munkájáért.

AZ MLM-ben, 1000-ből 1 jól él 100 meggazdagodik, 899 ember meg ingyen dolgozik és 100% os fogyasztóként fizeti a többiek jutalékát.

A statisztikai adatok alapján a munkaegységre vetített jutatás az MLM rendszerekben a legszarabb....

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2014.07.07. 21:16:09

Blogger, van itt egy videó, beszúrhatnád, annyira ide való:

kiszamolo.hu/igy-szabadulj-meg-az-ugynokodtol/

elektromosgyalogos 2014.07.07. 21:17:16

Nem vagyok egy MLM rendszernek sem tagja, könyvelő vagyok akinek van pár MLM -el foglalkozó ügyfele. Ők különböző hálózatok an nyomják, jellemzően több mint öt éve. Egyikük sem tartozik a színpadon mutogatott top tíz néz. Ami tény átlagban havi 1,5 - 2 M között számláznak. Nyilvánvaló, hogy költségeik is vannak jócskán, de ami marad annak sokan örülnének a kommentelők közül. Az MLM-el két baj van, hihetetlen ön fegyelem és motiváltság kell hozzá és minimum 5 000 befektetett munkaóra, hogy elkezd látni az eredményeket. Tapasztalatom szerint ez más vállalkozásokra is igaz. A gyorsmeggazdagodás titka, még mindig titok :(

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 21:21:47

@Mérges 1234: Ennyi erővel minden üzletet lehet átqrásnak hívni, mert a TESCOban sem tudod hogy mit veszel. Hacsak nem dolgoztál csirkefarmon, tejüzemben, füszerszárító üzemben és 10000 más foglalkozásban.

'A statisztikai adatok alapján a munkaegységre vetített jutatás az MLM rendszerekben a legszarabb.... '

- én nem láttam ezt a statisztikát de szívesen veszem ha belinkeled

- másik: az üzletben nem fizetnek a munkáért (ezt alkalmazottaknak nehéz elmagyarázni) csak a sikeres munkáért, tehát a lezárt üzletért, így valóban lehet valaki olyan béna, hogy időben sokat dolgozik semmiért. Viszont, más foglalkozásokkal ellentétben időben kevés munkával is lehet sokat keresni vele, ha valaki beleteszi a tanulást és az energiát hogy hatékonnyá váljon...

- a statisztikádban azért nem hiszek, mert Mo-n (erről tudok beszámolni) egy komolyabb MLM hálózat legjobbjának a jutaléka akkora v. nagyobb, mint egy multicég (magyar) vezérigazgatójáé EGY HATALMAS KÜLÖNBSÉGGEL: a vezérigazgató alkalmazott, az MLM pápa pedig 100%-os tulajdonos a vállalkozásában.

Lefetyke 2014.07.07. 21:23:44

@porthosz: Üdv! E tekintetben viszont csak két MLM üzlet van, amivel kapcsolatban nyilatkozni tudok. Az Amwaynek és az FLP-nek vannak tanúsítványaik.
Szerintem ha felkeresed a honlapjaikat és megnézed az adott terméket, ami érdekel, meg is találod ezeket.

Lehet, hogy a többinek is, de azokkal kapcsolatban nem néztem komolyabban utána.

Mérges 1234 2014.07.07. 21:35:48

@Kón Bandit:

Az MLM-cégekhez csatlakozó emberek 99.9%-a sohasem profitál belőlük. Sok üzletépítő etikátlanul, kevés-munka-sok-pénz szlogennel építi az üzletét és elfelejti megtanítani a sikerhez vezető lépésekre az újonnan indulókat, mivel ő sem tartja be a szakma szabályait, sőt valószínű, hogy a felső vonala sem. Az így szerzett csekély, rövidtávú jövedelem etikátlan és megkárosítja a társadalmat. Bár lehet, hogy jogszabályba nem ütközik, végső soron minden szereplő (anyacég, üzletépítők mindegyike, MLM üzletépítői szakma, MLM üzleti modell, win-win üzleti séma) veszít.

Ahonnan ez van találni még sok egyéb dologt.

Persze, hogy nem tudom mi van a csirkében, viszont nem is kapok mellé misztikus csomagolást, meg személyes tanácsadót.

MLM átkúrásnak része a misztikus csomagolás, az emberi kapcolatok kihaszálása. Stb.....

De tudja ezt mindeki.

Elméletben persze lehetséges etikus MLM üzletet is építeni, csak én még ilyenről nem hallottam és ilyennel nem találkoztam.

MLM ki is iktatja a versenyt, ezért árulhat mindent kurva dárágán, nem a magas minőség miatt.

Asidotus 2014.07.07. 21:48:01

miért nincs odatéve a termék a boltok polcára?
Mert akkor kiderülne, hogy az erőszakos, hasba lyukat beszélős módszer nélkül eladhatatlan lenne.

Mérges 1234 2014.07.07. 21:51:18

@Nűnű:

"Mert akkor kiderülne, hogy az erőszakos, hasba lyukat beszélős módszer nélkül eladhatatlan lenne."

Eladható lenne csak nem azon az áron.

A misztikus dumával és a személyes kapcsolatokat kihasználó módszerrel tudják a magasabb árat fenntartani.

Azért sem értékesítők az MLM üzletben dolgozók, mert akkor rájuk is onatkoznának a jogszabályok, tájékoztatási kötelezettség stb....

Rohadák átkros banda.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 21:57:43

@Mérges 1234: 'Az MLM-cégekhez csatlakozó emberek 99.9%-a sohasem profitál belőlük.'

- még mindig nem láttam ezt a statisztikát, de tény hogy 90% az első 6 hónapban abbahagyja az ipart, vagy el se kezdi. Miből akar profitálni?

'Sok üzletépítő etikátlanul, kevés-munka-sok-pénz szlogennel építi az üzletét és elfelejti megtanítani a sikerhez vezető lépésekre az újonnan indulókat, mivel ő sem tartja be a szakma szabályait, sőt valószínű, hogy a felső vonala sem.'

- vannak rossz szponzorok, mindenki maga választ, nem kell igent mondani. Persze olyan nincs hogy magas szinten így építsenek üzletet, mert a felsővonal a SIKERES alsóvonalból él. Kivéve a szintén MLM rendszerü pilótajátékokban, ahol nem a forgalomban, hanem a beszervezésben van a nagy pénz, de az büntetőjogi kategória.

Tény hogy aki csökkent értelmü az nem tudja a matematikai modell alapján belőni hogy normál MLM-mel vagy pilótajátékkal áll-e szemben.

'Persze, hogy nem tudom mi van a csirkében, viszont nem is kapok mellé misztikus csomagolást, meg személyes tanácsadót.'

- nem is árulnak csirkét MLMben, ált olyan árut forgalmaznak ahol a személyes tanácsadás a hozzáadott érték (pénzügyi szolgáltatás pl., mikroszálas tisztjtóeszkzök pl. - ezeknek a használatára meg kell tanjtani a júzert)

'Elméletben persze lehetséges etikus MLM üzletet is építeni, csak én még ilyenről nem hallottam és ilyennel nem találkoztam.'

- Pontosan úgy ahogy más bizniszben, a legetikusabb emberek maradnak meg a legtovább és viszik a legtöbbre az MLM bizniszben. Én millió fölött kereső MLMeseknél csakis vérprofi szakemberekkel találkoztam, cégtől függetlenül. Kifejezetten etikus emberekkel, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek érdekeik.

Pl. ha egy ilyen vezető elindít 10 új embert, és ebből 8nak nem megy az üzlet, akkor annak a 2nek fognak segíteni, ahol nem a szorgalom hiánya a probléma. Senkit sem utasítanak hogy dolgozzon, mert ez válallkozás. Aztán a kis lustaságok gyakran fogják a vezetőjükre a kudarcot, hogy mekkora germó hogy nem segít az üzletben pedig 2-3 kiló volt a beugró.

Na ez nem így müködik. Ha sok az új ember akkor az újak versenyeznek azért hogy a vezető (akinek drágább az ideje) velük foglalkozzon.

Mérges 1234 2014.07.07. 22:03:36

@Kón Bandit:

Pénzügyi szolgáltatást árulnak MLM-ben, olyan emberek, akik nem értenek a pénzügyekhez.....

A mikroszálas törlőkendőn felsírtam, tényleg ahhoz személyes tanácsadó kell.

Hát persze.

A baráti, rokoni egyszóval személyes kapcolatokra építenek, ezzel csapnak be.

Ennyi.

Ha az MLM termékek egyébíránt olyan árban lennének, mint más a piacon kapható termékek, nem lenne a fogyasztó és az eladó személye összekeverve, akkor lehetne etikus.

PL. Etikus MLM alap, hogy n a haveromnak olyan fagyizót ajánlok, ahol ténleg jó a fagyi, de nem azt amiért pénzt is kapok.

miazhogynagyonis 2014.07.07. 22:07:17

Nos akkor tisztáznék néhány dolgot.

1. Az MLM egy létező és elfogadott üzleti modell, amelyet a demokratikus kormányok java mellszélességgel támogat. Nem mellesleg jó nevű nyugati egyetemeken tanítják is.
2. Az MLM valóban piramis rendszer. Mi nem az?
3. A hálózatépítés ugyanolyan szakma, mint bármely más.
4. Mint minden szakmában itt is sok a kontár.
5. Az MLM-ben nincs gyors meggazdagodás, hanem munka, munka és munka...később persze egyre kevesebb munka és egyre több pénz.
6. A sikerességi ráta az MLM-ben megegyezik a hagyományos vállalkozásokéval, azaz kb. 2%. Aki ezt eltitkolja, az amatőr.
7. Az MLM ugyanolyan vállalkozói hozzáállást kíván, mint amilyennel egy hagyományos vállalkozást sikerre lehet vinni. Sokan ezt elfelejtik elmondani.
8. A termékek viszonylagosan drágák, de ha hatóanyag egységárat kalkulálsz péld. egy étrendkiegészítőnél, akkor viszont olcsók.

Lehetne még sokat írni a témáról, de a lényeg az, hogy vannak jól bevált, etikus szisztémák és nagyon régóta sikeresen működő cégek. Aztán van a sok kókler, és a rengeted csodát hirdető cég. Szerencsére azonban a jól működő MLM és a profi hálózatépítő egy kis körültekintéssel jól behatárolható, és ha nem azzal kezdi, hogy most "mocskosul meggazdagszunk", akkor talán érdemes végighallgatni. Aztán mindenki eldönti, hogy ez neki jó vagy sem. :-)

Medgar 2014.07.07. 22:11:20

@Kón Bandit: Vicces vagy. Nézzük a tényeket:

2010-ben az Amway nettó árbevétele 5 milliárd forint volt. Ezt 35 ezer ügynökkel érte el. Ez fejenként évente 5 952 Ft bevételt jelen ami havi 496 Ft.

De legyünk realisták, tegyük fel, hogy csak 20% azaz 7 000 ember dolgozik (ez kb. a reális szám).

Ekkor már évi 715 000 Ft a bevételük fejenként azaz havi majd 60 000 Ft.

Bődületes 50%-os haszonkulcsot feltételezve havi 30 000 Ft a nyereség amiből fizetni kell még az összes költséget is.

Természetes, a maradék 28 000 jó része is vásárol, ez csökkenti az átlagos bevételt

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 22:14:46

@Mérges 1234: 'Pénzügyi szolgáltatást árulnak MLM-ben, olyan emberek, akik nem értenek a pénzügyekhez.....'

- van ilyen, amilyenek a pénzügyeid, olyanok a tanácsadóid..:)

'A mikroszálas törlőkendőn felsírtam, tényleg ahhoz személyes tanácsadó kell.'

- amit én ismerek ahhoz kell. Illetve nem kell, de ha a polcról vennéd meg féláron akkor a tizedét nem tudnád kihasználni a tudásának.

'A baráti, rokoni egyszóval személyes kapcolatokra építenek, ezzel csapnak be.'

- a kezdők. Magas szintü MLMet senki nem rak össze a családi, baráti kapcsolataiból, ki van zárva. Több ezer folyamatos fogyasztó kell.

randomuser1 2014.07.07. 22:19:15

az emelem a leghatékonyabb móccer a kapcsolati háló felszámolására :)

Mérges 1234 2014.07.07. 22:23:24

@Kón Bandit:

"- van ilyen, amilyenek a pénzügyeid, olyanok a tanácsadóid..:)"

De MLM huszárok nem lehetnek képzett pénzügyi tanácsadók, mert nem is követelmény náluk sajnos.

Pénzügyekkel én a bankomhoz, illetve egy neves befektetési alapkezelőhöz szoktam fordulni. Ezen a területen semmi létjogosultsága az MLM-nek, itt kimondottan az átbaszára mennek.

Persze a többi helyen is. Éretségivel sem rendelkező emberek zagyválnak orvsi dolgokról, mikroszállas törlőkendőkröl, porszívokról srb.....

Itt a munkadó nem szelektál, mindeki jöhet, aki el tud adni. MInősg smafú.

Ja és a munkadó bért sem fizet, sőt te fizetsz, hogy dolgozhass.

Persze mindezz a termék és szolgáltatás minőségét szaatolja.

De összekevered a dologkat, az, hogy páran meggazdagodnak, attól a termék nem lesz jó, a rendszer nem lesz etikus, a rendszer nem is működik jó. Igen páran meggazdagodnak rajta, mások meg ingyen dolgoznak és fogyasztanak.

De persze működik, páran meggazdagodnak. Más????

De mondj nekem konkrét céget, ami korrekt ezen a piacon.

porthosz 2014.07.07. 22:24:25

@Kón Bandit:

Persze, meg a wc papirhoz is külön tanácsadó kell nem? De amúgy most már kiváncsi lettem mert én is használok mikroszálas törlőkendőt, és tudni szeretném hogy mi az a 90% funkciónalitás amit jelenleg nem használok ki vele? Elárulod nekem?

Amúgy meg tisztelet a rendkivül kevés kivételnek, de én még például ahány mlm céggel találkoztam, az mind azzal reklámozta magát hogy milyen rövid idő alatt milyen sok pénzt lehet velük keresni.
Ja meg hogy meg kell venned kötelező jelleggel a több száz ezres kezdő csomagot, ha kell, ha nem....
És én még olyat sem hallottam tölük hogy _ne_ barátot vagy ismerőst akarj megfüzni...

A legtöbb mlm cég pont abból él, hogy a balek megveszi a kezdőcsomagot 10x áron aztán utána már senkit nem érdekel hogy mi lesz az illető sorsa, ők már pénzüknél vannak. Egyszerü piramisjáték mind, pont ezért kell a k.rva sok sallang meg miszticizmus hogy ezt elrejtsék az emberek elől.

Alick 2014.07.07. 22:32:53

@Mérges 1234: "Az MLM-cégekhez csatlakozó emberek 99.9%-a sohasem profitál belőlük"

Egyébként üdv a kapitalizmus világában, ahol az emberek 99.9 %-a nem sikeres cégtulajdonos. :)

Csabablog 2014.07.07. 22:35:40

@lélekformer:

Kedves J.!

Nagyon általánosságban írtál a témáról, nekem csak ezzel volt bajom.

Azt, hogy milyen mlm rendszerben voltál azt nem tudom, lehet, hogy ott tényleg rosszak voltak a módszerek, sajnálom.

A céget érdemes jól kiválasztani.

Köszönöm a válaszod.

Üdv,
Csaba

galaxiscsirke 2014.07.07. 22:38:15

Nem volt időm végigolvasni minden 1es kommentet, de amennyit sikerült,abból látom,hogy sokan hiányos infok alapján anyázzák az MLMet. 1: a piramisjáték (amivel sűrűn összekeverik) NEM MLM. 2: tény,hogy hajlamosak hülyén reklámozni (kevés meló,gyors pénz), MERT: ez is ugyanolyan meló,mint bármi más. Meg kell tanulni, kell hozzá némi érzék, hajlandóság, hozzáállás,de a lényeg, hogy UGYANÚGY MEG KELL TANULNI, mint mondjuk a buszvezetést v. a fodrászatot. Tény, hogy nem mindenki alkalmas rá, és az egész magyar beidegződés megnehezíti, mivel amerikai modell, és az ottani kereskedelmi módszerek nem mindig alkalmazhatók itt. Nyilván kevesebbeknek sikerül, sokan menet közben jönnek rá, hogy nem biztos, hogy hosszú távon tudja csinálni, és esetleg arra is, hogy bizony menni kell,csinálni, és nem elhinni,hogy elindítom,oszt' megy magától. Mert nem. Ezek az emberek persze lelkesen anyázzák, lepiramisjátékozzák,stbstb.
Az igaz,hogy ez azoknak is a hibája, akik úgy adják elő,hogy itt a meggazdagodás könnyű útja,milyen 1szerű,standard meló mellett is megy másodállásként... ez esetben ugyanúgy megy,mint bármi egyéb,amire nem szánja rá az ember a szükséges időt/energiát.

Ráérek 2014.07.07. 22:42:01

@Kón Bandit: olvasgass...

www.ogyi.hu/gyogyszernek_nem_minosulo_gyogyhatasu_keszitmenyek/

Nincs már olyan, hogy gyógyhatású bla-bla-bla.....

Kb. havonta bírságolja a GVH (nagyon helyesen! :) ) a himihumi MLM-cégeket PONT AZÉRT, mert jogosulatlanul állítanak a termékeikről gyógyhatást.
Épp a napokban volt a legfrissebb zakó:

www.gvh.hu/szakmai_felhasznaloknak/indulo_eljarasok/indulo_eljarasok_2014/versenyhiv_eljar_indult_cloulynpro_es_assortflex.html

Ráérek 2014.07.07. 22:44:54

@miazhogynagyonis: Még egy kis UL-sorozatot, lécci-lécci-lécci...

Az "egyetemen tanítják" egyike az őshazugságoknak. De csak nyomjad. :-DDDDD

A nácizmust is tanítják az egyetemen. De attól még nem lesz süti dolog....

Elrettentő példaként tanítják a közgázon - na ezt el tudom képzelni. :-DDD

A többit is ugyanígy szét leheetne szedni

Csabablog 2014.07.07. 22:45:08

@bloodhound v2.0:

Szia!

Tényleg csak tárgyilagosan, nem a biztosítás volt a lényeg, hanem az általánosítás, de persze könnyű pár jól bevált mosóporos poént bedobni, ütni, vágni, azokat a bugyuta mlmeseket, csak nem ez a téma. Hanem az, hogy a cikket olvasta 200.000 ember, és ebből kitudja mennyien nem tények alapján ítélnek meg valamit. Most meg ezt olvassa pár ezer ember és nagyjából semmi értelme. Óriási a lemaradás alap információk terén.

Pl biztosítás: Magyarországon pár száz ezer embernek van klasszikus biztosítása, Ausztriában 8 milliónak.

Mosópor: valaki az omit vaszi, vagy a jarielt, aminek a fele hulladék, hogy többnek tűnjön, mert ha veszel valamit több ezer Ft-ért az nem jó ha kicsi. Vehetsz amvéjjes haverjaidtól ugyan olyan áron jobb minőségűt és nem leszel lehet allergiás.

Hónalj deo: 10 éve pár mlm cég olyt értékesített amiben nem volta alumínium, akikhez eljutott a fasz mlmeseken keresztül az infó, azoknak lehet, hogy nem lett komolyabb elváltozása a mellében.

Sorolhatnám azt az ezer meg ezer hasznos infót amit a normális rendszerek eljuttatnak az emberek felé, normálisan, ugyan úgy mint egy normális szakma esetén.

Üdv,
Csaba

Mérges 1234 2014.07.07. 22:49:10

@Alick:

Csakhogy, a normál világban, a nem profitálók is kapnak fizetést, nem pedig rajta vesztenek.

Vágod....

Ne csúsztas. AZ emberek 99 % fizetésért megy a cégéhez, 1% meg szarrá gazdakszik.

MLM-ben 1% keres a többi konkrétan ingyen dolgozik, tehát veszít.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 22:56:39

'De legyünk realisták, tegyük fel, hogy csak 20% azaz 7 000 ember dolgozik (ez kb. a reális szám).'

Nem hiszem. A legnagyobb pénzügyi tanácsadói hálózatokban(ING) sem dolgozik országosan 700 embernél több, az Amwayben biztosan kevesebben dolgoznak aktívan

'2010-ben az Amway nettó árbevétele 5 milliárd forint volt.'

- ezt meg lehet nézni valahol? Az Amway global árbevétele tavaly 2600 milliárd forint volt www.amway.hu/about-amway-new/year-in-review-2013

úgyhogy kevésnek tünik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 22:57:45

@Ráérek: Nem ajánlom a himihumi MLM cégeket és a termékeiket se.

Csak a kiválókkal érdemes foglalkozni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 23:05:40

@porthosz: 'Persze, meg a wc papirhoz is külön tanácsadó kell nem?'

Van akinek igen, van akinek nem...:)

'én is használok mikroszálas törlőkendőt, és tudni szeretném hogy mi az a 90% funkciónalitás amit jelenleg nem használok ki vele'

Dehogy árulom el, oda lenne az üzletem ha ingyen osztanám az észt..:)

'Amúgy meg tisztelet a rendkivül kevés kivételnek, de én még például ahány mlm céggel találkoztam, az mind azzal reklámozta magát hogy milyen rövid idő alatt milyen sok pénzt lehet velük keresni.'

Tényleg lehet, csak kevés ember ért hozzá.

'Ja meg hogy meg kell venned kötelező jelleggel a több száz ezres kezdő csomagot, ha kell, ha nem....'

Naná. Hogy akarod ajánlani a termékeket amiket te magad nem használsz? Ennyi erővel áruházban is dolgozhatnál...:) Egyébként a több százezres beugró igen olcsó az üzlet világában, ennél sokkal többe lesz a tanulópénz ( kb. 3 havi benzin, rezsi, telefon bevétel nuku)

'És én még olyat sem hallottam tölük hogy _ne_ barátot vagy ismerőst akarj megfüzni...'

- nyilván mert ezen kívül nem volt hova menned, vagy nekik nem volt (de ez őket v. téged minősít)

'A legtöbb mlm cég pont abból él, hogy a balek megveszi a kezdőcsomagot 10x áron aztán utána már senkit nem érdekel hogy mi lesz az illető sorsa, ők már pénzüknél vannak.'

- vannak ilyen cégek de egyik nagy nevü MLM cég sem ilyen. Neked is oda kell figyelni amikor szerződést kötsz, hogy miből jön a jutalék....

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 23:10:07

@Ráérek: 'Az "egyetemen tanítják" egyike az őshazugságoknak.'

Az hogy tanjtják v. nem teljesen lényegtelen a meggazdagodás szempontjából.

Az egyetemen semmi fontosat nem tanítanak.

Ismersz te bármilyen üzletembert, aki azt írja az életrajzi könyvében, hogy az egyetemi tanulmányaimnak köszönhetem a birodalmamat? Ismersz egyáltalán gazdag embert? Nem úgy hogy helló főnök, hanem szoktál te gazdag emberekkel pénzről beszélgetni?

- 1 sincs, még véletlenül se aki fontosnak tartja az egyetemet ebből a szempontból.

Atika!!! 2014.07.07. 23:33:19

Nem túl régen voltam én is ilyen MLM előadáson (igen, rászedtek). Nem közeli ismerős volt. Az előadást nem az ismerős, hanem az ő elöljárója (vagy ahogy az "örökéletingyensör"-nél hívják) tartotta. Egyetlen kérdésem volt a végén: "Miért költöztetek a két 4-8 év körüli gyerekkel a kertes házból párszáz méterrel odébb a panelba?" - aznap nem volt új belépő.

porthosz 2014.07.07. 23:36:38

@Kón Bandit:
"Tényleg lehet, csak kevés ember ért hozzá."

Persze. Jaj ne szédíts már a szokásos dumával. Vagy tudod mit? Te is lehetsz lotto milliomos csak érteni kell hozzá. Minden évben van egy-két hozzáértő aki milliomos lesz. Ha te nem lettél az az biztos azért van mert nem értesz a lottóhoz eléggé...

Ugye milyen szar duma? Ezzel a legtöbb ember elhajtana a vérbe, de pont ez a trükk, hogy az egészet becsomagolják valamiféle magasröptü misztikus gondolatmenetbe igy már az egyszeri paraszt nem veszi észre hogy itt most a lottó ötös "receptjét" akarják eladni neki...
Sőt még meg is mutatják a tavalyi nyertest, hogy látod, ő már nyert, mert ő profin töltötte ki a szelvényt. Neked sincs más dolgod mint profivá válnod és akkor garantált a lottó ötös...

Oh wait, a lottó ötös esélye 1 a 43 millióhoz és a tavalyi nyertesnek semmi köze hozzá csak pont szerencsés számokat tett meg de a másik 10 millió nem nyert és soha nem is fog. Na ezt már nem kötik az orrodra egy mlm konferencián :D

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 23:41:12

@porthosz: Az MLMben teljesen világos teljesítménybér rendszer van, aminek a részleteit cégenként 1 óra alatt ki lehet deríteni.

Van olyan ember aki Magyarország legjobbja lesz 3 év alatt valamiben, van olyan aki egész életében nem lesz sikeres.

Én sosem gondoltam, hogy a szerencsén múlik....

vega5 2014.07.07. 23:43:00

Én ha megszólítanak az utcán bárkinek megadom a mobilszámom. Persze lehet, hogy 2-3 szám nem egyezik, de az nem lényeg szerintem. Fő a jó szándék. :-)

vega5 2014.07.07. 23:58:29

Legkönnyebben kevés munkával viszonylag sok pénzt keresni közmunkával lehet. Bár ahhoz tudni kell hópihét és Napocskát meg felhőt rajzolni.

gizmo26 2014.07.08. 00:03:19

Erről a bejegyzésről valamiért a Wall Street farkasa jutott az eszembe. De nem tudom miért...

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 00:05:50

Nem tudom i bajotok az MLM-el. A kokaint is ilyen rendszerben árulják. Az is teljes mértékben beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Mármint miért hazudna olyasvalaki egy termékről aki el akarja adni?
Nekem is az a tapasztalatom, hogy olyan emberek élnek meg az ügynökösködésből, akik nem restellik az emberi kapcsolatokat pénzre váltani. Van is ilyen ismerősöm, akivel csak azért találkozom amikor felhív mert reménykedem, hogy esetleg megadja a tartozását, de végül mindig kiderül, hogy újabb szart akar rám sózni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 00:12:04

'Nem tudom i bajotok az MLM-el. A kokaint is ilyen rendszerben árulják.'@kabelbarat:

Szinte mindennek a kereskedelmét nevezheted multi levelnek, ahol több szint van mint a szokásos nagyker-kisker

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 00:24:37

@miazhogynagyonis:
"Az MLM ugyanolyan vállalkozói hozzáállást kíván, mint amilyennel egy hagyományos vállalkozást sikerre lehet vinni. Sokan ezt elfelejtik elmondani."

Az MLM lényege a barátok/ismerősök/rokonok átbaszása-beszervezése, vagyis a piaci értéküknél 3-5-ször drágább cuccok rájuk sózása a közöttük levő kapcsolat kihasználásával. Egy hagyományos vállalkozásnak nem alapjellemzője az átbaszás.

Én még csak zombiként viselkedő MLM-ügynököt láttam, míg hagyományos kereskedőből ismerek számos tisztességeset. A tisztességes viselkedést eleve kizárja, hogy a rendszert működtető magasabb ár indokaként olyan tulajdonságokat állítanak a termékekről, amivel nem rendelkeznek.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.08. 00:28:41

az amugy megvan, kb 4-5 evvel ezelottrol amikor a viztisztitokat arulgattak?
engem fel is hivtak, hat szomoru lett a vege mert eppen tobbet tudtam a vizminosegrol, amirol kedelyesen el is diskuraltam, elvegre pofatlan az nem vagyok, ha hivnak en keszseggel valaszolok mindenre, sot beszelgetek...
utana amugy megjelentek harmad vagy negyedaron a kancsos viztisztitok a tecskoban es a madaras tecskoban is

recommented 2014.07.08. 00:30:32

@miazhogynagyonis:

"Nos akkor tisztáznék néhány dolgot."

No, tisztázzuk.

"1. Az MLM egy létező és elfogadott üzleti modell, amelyet a demokratikus kormányok java mellszélességgel támogat. Nem mellesleg jó nevű nyugati egyetemeken tanítják is."

Ez olyan jó kis féltudományos demagóg duma.
Mi az, hogy a demokratikus kormányok java támogatja? Mihez képest támogatják? Vagy a támogatja azt jelenti, hogy nem tiltja? Melyik jó nevű nyugati egyetemen tanítank MLM-ről, és pontosan mit?

"2. Az MLM valóban piramis rendszer. Mi nem az?"

Miért, mi az? Mit értesz "piramis rendszer" alatt?

"3. A hálózatépítés ugyanolyan szakma, mint bármely más."

Ebben egyetértünk. De valószínűleg abban is, hogy szakma és szakma között lehet különbség.

"4. Mint minden szakmában itt is sok a kontár."

No, ebben is egyetértünk. De valószínűleg abban is, hogy szakmától függően eltér a kontárok aránya.

"5. Az MLM-ben nincs gyors meggazdagodás, hanem munka, munka és munka...később persze egyre kevesebb munka és egyre több pénz."

Az első részében egyetértünk: az MLM-ben valóban nincs gyors meggazdagodás, csak munka és munka. Tetszik a logikád.
A második részében nem értünk egyet: addig lehetsz sikeres a hálózatban, míg fel dobja a talpát a cég. Utána no járulék, no pénz.

"6. A sikerességi ráta az MLM-ben megegyezik a hagyományos vállalkozásokéval, azaz kb. 2%. Aki ezt eltitkolja, az amatőr."

Amatőr vagyok, segíts ki!
Ugyan mutass már egy statisztikát, hogy a "hagyományos vállalkozások" "sikerességi rátája" 2%.

"7. Az MLM ugyanolyan vállalkozói hozzáállást kíván, mint amilyennel egy hagyományos vállalkozást sikerre lehet vinni. Sokan ezt elfelejtik elmondani."

Ez így van, egyetértünk. És azt is elfelejtik mondani, hogy míg egy hagyományos vállalkozásnál a saját pénzedért dolgozol, addig az MLM-ben másokéért. Miért buli ez?

"8. A termékek viszonylagosan drágák, de ha hatóanyag egységárat kalkulálsz péld. egy étrendkiegészítőnél, akkor viszont olcsók."

Példát ide! Mert anélkül elég hihetetlennek tűnik a dolog.

Annyiban egyetértek veled, hogy ha nyitott vagy, szorgalmas, tudsz és szeretsz tanulni, nem ijedsz meg a munkától, akkor lehetsz sikeres MLM-ben. De akkor bármi másban is...

galaxiscsirke 2014.07.08. 00:33:48

@porthosz: Nem tudom,én vhogy nem szerencseként láttam. Anyámék csinálták 1 ideig az Amwayt, és "érdekes" dolgot vettünk észre: amikor több idő/energia volt rá, többet dolgoztak benne, akkor vmi rejtélyes és misztikus módon több lett a bevétel. Amikor kevesebbet,kevesebb. Amikor az alájuk belépett kollega főállásban kezdte csinálni, akkor vmi újabb természetfölötti hatásra ő keresett határozottan többet vele, mint mi (és nem anyámék,pedig alájuk volt belépve). A rejtély megoldása annyi,hogy természeténél fogva kommunikatívabb volt,ment,előadott,bemutatott,tehát csinálta,időt nem kímélve. "Valahogy" rájött arra,hogy lévén,hogy ez is ugyanúgy egy meló,mint bármi más,csak akkor keres vele bármit,ha csinálja is (és nem az a csinálás,hogy beléptet maga alá 50 embert,akik dolgoznak,ő meg lógatja a lábát).

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 00:55:01

@recommented: 7. Az MLM ugyanolyan vállalkozói hozzáállást kíván, mint amilyennel egy hagyományos vállalkozást sikerre lehet vinni. Sokan ezt elfelejtik elmondani."

'Ez így van, egyetértünk. És azt is elfelejtik mondani, hogy míg egy hagyományos vállalkozásnál a saját pénzedért dolgozol, addig az MLM-ben másokéért. Miért buli ez?'

Bocs hogy beleszólok:

3 féle vállalkozás van MLM, Franchise és Hagyományos. Ált. egyikben sem csak a saját pénzedért dolgozol. A hagyományosban a leginkább, de ott még kevesebb az esély a sikerre mint egy franchisenál, ahol megmondják mit csinálj, hogy csináld, mikor csináld. Ezért díjat fizetsz.

Az MLM pedig személyes franchise. A sima franchise-hoz képest sokkal olcsóbb (2-300e vs. 100 MFt), így több embernek elérhető.

De itt sincs gondod a könyvelésre, a logisztikára, a továbbképzésre, a rendelésfelvételre, a számlázásra és a járulékos dolgokra, csak az üzlet felhajtására. Ezért is fizetsz.

A sima vállalkozásban meg intézel mindent magad.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.08. 01:07:00

"Az ügynök halála" cimu filmet igazan aktualizalhatnak mar...

galaxiscsirke 2014.07.08. 01:13:18

@Kón Bandit: Végre egy korrekt vélemény a dologról.
@recommented: Ez idepasszol: a vállalkozó bemegy az adóhivatalba:
-Jó napot kívánok, szeretnék 2 hét szabadságot kivenni.
-De ezzel miért hozzánk jön?
-Miért,miért... egész évben maguknak dolgozok...
Ennyit a saját pénzért dolgozásról...

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 01:30:30

@Kón Bandit: Szerintem az MLM egyetlen előnye, hogy az eladó erőteljes nyomást tud gyakorolni a potenciális vásárlóra. Ha ezek a termékek valóban annyit érnének amennyiért árulják őket, akkor megállnák a helyüket egy hipermarket polcán is. Annyi a különbség, hogy a reklám fű alatt zajlik és még annyi kontroll sincs felette mint a TV reklámok felett. Ha TVben reklámoznák pl. a Forever Living Products-ot, akkor lazán feljelenthetnék őket false advertising miatt. Ezért jobb ha fú alatt megy a marketing.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 01:42:02

@kabelbarat: 'Szerintem az MLM egyetlen előnye, hogy az eladó erőteljes nyomást tud gyakorolni a potenciális vásárlóra.'

Téves. A nyomulás utáni vásárlást megbánják. A tartós jutalék a tartós fogyasztóból van.

'Ha ezek a termékek valóban annyit érnének amennyiért árulják őket, akkor megállnák a helyüket egy hipermarket polcán is.'

Téves. Ha megállnák a helyüket egy hipermarket polcán akkor ott lennének. De a hipermarket polcán csak olcsó dolgok vannak. + nincs mellette szolgáltatás sem.

'Annyi a különbség, hogy a reklám fű alatt zajlik és még annyi kontroll sincs felette mint a TV reklámok felett.'

Nagyfokú általánosítás, bár előfordul. Menj az FLP v. Amway oldalára megvan mindenhez a szokásos ECE tanúsítvány és minden ami kell.

'Ha TVben reklámoznák pl. a Forever Living Products-ot, akkor lazán feljelenthetnék őket false advertising miatt. '

Igy is feljelenthetnék, de müködnek már pár évtizede. Az Amway meg reklámozott a magyar TVben egy csomót amikor 10 évig a magyar olimpiai csapat aranyfokozatú támogatója volt.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 01:45:38

@kabelbarat: Mondjuk MLM céget is bírságoltak már itthon megtévesztő reklám miatt is, meg nem megfelelő termékekért is, de ez a hagyományos kereskedelemben is mindennapos, lásd a legfrissebbet:

www.vg.hu/vallalatok/megteveszto-reklam-miatt-buntette-a-citroent-a-gvh-40-millios-birsag-430781

galaxiscsirke 2014.07.08. 01:55:30

@kabelbarat: Hogyne lenne kontroll. A vevőt, ha nem érdekli, elmegy. A TVreklámot (és minden egyéb tömegreklámot) az ember pofájába tolják,ha kell,ha nem. A "hagyományos" kereskedelemben ráadásul fizetsz is azért a TV (és egyéb) reklámért,amiről a TVben már reflexszerűen kapcsolsz el. Az MLMben, ha érdekel a cucc,elmész a bemutatóra,és megnézed. Aztán vagy megveszed,vagy nem. Ha nem érdekel,nem fog utánad rohanni az előadó, és nem fogja a pofádba tolni a terméket. Manapság már 1 mailt se lehet elolvasni anélkül,hogy ne lenne tele "személyre szabott" reklámmal, de szerencsére az AdBlock korunk egyik legpraktikusabb találmánya, és a netes reklámozók jó pénzért elhelyezett reklámjai nem érnek célt. De te azokban a termékekben kifizeted a blokkolt reklámokat is. Az MLMes bemutatóra való elmenéssel azt az egy alkalommal történő reklámot "fizeted ki", ami érdekel annyira,hogy elindulj,de igazából azt se, mert neked csak útiköltségbe kerül (nyilván azért benne van a termék árában,mert az előadót is kell vmiből fizetni,de talán nem akkora hányadban,mint a TVreklámnál).

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 02:03:39

@kabelbarat: Egyébként nem MLMből élek, de kipróbáltam, nem csináltam jól, nem nőttem fel a dologhoz.

Nem az MLM a hibás, a lehetőség nagyon jó, és nagyon komoly arcokat lehet megismerni egy hálózatban. Én is viszonylag szkeptikus voltam (nem nagyon, mert anyám is üzletkötő volt), de végül is egy olyan jogász kollégám cipelt el a nuSkinhez, aki azért nem egy kimondott losszer.

Aztán ott kiderült hogy olyan emberek is csinálják ezt Budapesten, akiknek étterem láncuk van és egyéb nem kezdő vállalkozó arcok. Meghát egy rakás nagypofájú köcsög, de hát semmi nem tökéletes.

Ezért kezdtem kíváncsi lenni, és ma is érdekel. Szeretnék visszatérni.

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 02:03:42

@Kón Bandit: Annyira nem ismerem az Amwayt, de valóban róluk nem hallottam és nem is tapasztaltam rosszat, bár szentül hiszem, hogy erősen túlárazott termékekről van szó, és nem véletlen nincs Amway bolt, vagy Amway polc a Tescoban.
Most ránéztem a honlapra. 3800ft 50ml szájvízért??? Aha, ez valóban nem tűnik lehúzásnak. Meg 4900ft-os borotválkozógél. Ne nevettess! Ezeket barátságból, szimpátiából szánalomból veszik maximum.

Az amit a FLP csinál az színtiszta megtévesztés. Annál csak a Zepter a rosszabb ami kifejezetten az idősek lehúzására megy rá.

Vannak Apple termékek is a hipermarket polcain, pedig nem olcsók és még szolgáltatás is jár hozzájuk.

Az 5000 forintos borotvagélhez milyen szolgáltatás jár? Minimum egy furulya ha veszek tőled egyet.

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 02:12:24

@galaxiscsirke: @Kón Bandit:
Ezek csak úgy működnek, hogy rászállsz a vevőre rágod az agyát, nem hagyod gondolkodni, beülteted valahogy egy előadóba és megnézetsz vele egy jó hosszú agymosást. Elég ránézni a dezodorra, fogkrémre, borotvagélre és teljesen egyértelmű lesz hogy itt kőkemény lehúzásról van szó.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 02:16:51

@kabelbarat: Nem ismerem én sem nagyon az Amwayt, de az az ŐSCÉG. Az egyik.

A termékeiket sem. Ami nekünk volt Amway, vmi sütőtisztító az kiváló volt és drága. Aztán voltak még cuccaim a Raypathtól, kiválóak és drágák. Ezeket árultam is. A Zepter is kiváló, ő pl. úgy nyomja hogy hatalmas sportszponzor.

Zeptert nem vettem, mert én nem tudom kihasználni.

A NuSkin hálózat Pharmanex étrendkiegészívőit/vitaminjait szedem rendszeresen, jelenleg ez a fogyasztásom MLMből. Ezek is drágák, de kiválóak, az ismert patikai vitaminok egyáltalán nem növelték kimutathatóan az antioxidáns szintet a szervezetemben, emezek meg igen.

Évekig szedtem a hatástalan szart patika áron. Olcsó volt?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 02:20:12

@kabelbarat: Hisztéria. Az győzi meg a vevőt hogy az eladó meg van győződve róla hogy amit mond az igaz.

Ennyi, nem érdemes misztifikálni.

Egy jól kereső MLMesnek még Mo-n is drága az ideje ahhoz, hogy kezelhetetlen előítéleteket kezeljen. Előadás+kell/nem kell - üzleti lehetőség+kell/nem kell (100-120 perc), és soha többet nem látod.

galaxiscsirke 2014.07.08. 02:21:07

@kabelbarat: Miért, ha nem veszi meg, addig ütöd, amíg meg nem gondolja magát? Nincs a székhez láncolva, ha nem érdekli,föláll és lelép. A "standard" kereskedelemben mi van? Megnézel 1 filmet, és a reklámszünetekkel 1ütt kb. 5-6 alkalommal sulykolják ugyanazt a fejedbe, és gondosan úgy van időzítve több adó is,hogy ha az egyikről a reklám miatt kapásból elkapcsolsz,akkor a másikon szintén láthatsz 1 kis reklámot, és nem kevés esetben ugyanazt.És ez ellen még védekezni se nagyon tudsz, mert a TVből reklám jön. Rádióból is reklám jön. A neten is 2pofára reklám jön. Sétálni mész,mert eleged van a fenti 3ból,és mindössze 20 reklámtáblát látsz az első 200 méteren... Ez mi,ha nem rászállás? Bemutatón meg nem tudsz 10-20 (v. több) emberre 1szerre rászállni, és akik ott vannak,azok eleve azért mentek oda,mert vmennyire kíváncsiak a dologra,tehát ha azok közül vásárol vki,akkor nem azért fog,mert rászállt az előadó.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 02:33:27

@galaxiscsirke: Tényleg gyakori MLM téma a nyomulós eladás.

De a sikeresek nem csinálnak ilyet.

Gondolj bele: Ha veszel valamelyiktől vitamint, ami havi 5 rugó a családnak, az évi 60. Akármeddig, max néha felhív hogy Wie geht es? és elmondja mi újság.

Ha keménykedik neked hogy de vegyél sampont is meg szőrtelenítőt akkor meg csinál egyszeri 20 rugó forgalmat aztán többet fel nem veszed neki a telefont, nemhogy ajánlanád az ismerőseidnek.

Pedig az ajánlás létfontosságú az MLMben.

Ez csak józan ész.

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 07:27:50

@Kón Bandit:
Hogyan mutatták ki az antioxodáns szintet a szervezetedben? Mondjuk egy vitaminnak pont nem dolga hogy növelje az antioxidáns szintedet.

Az 5000 forintos borotvagél mit tud?

gigabursch 2014.07.08. 08:10:14

A szerző ismeretei az MLM-et illetően meglehetősen alacsonyak.

Ugyanakkor személy szerint is csatlakoztam saját fogyasztás miatt egy adott termékcsoporthoz, mert-
- Olcsóbb mint a patikai
- nem szintetikus, kőolaj szemét.
Persze, ilyenkor jön hamar az a mondat, hogy "És te ezt el is hiszed". Utánajártam.

Nem kötelező élni a lehetőséggel. Tőlem hálózatépítési csodát ne várjanak, bár tény ami tény, asztal menti, baráti beszélgetések révén lett négy "új" csatlakozó, akik azóta is fogyasztók. Van némi bónuszom, aminek örülük, de kb. ennyi.
Persze lehet, hogy lesz még ebből hálózat és bazi gazdag leszek, de az is benne van a pakliban (s ez a valószínűbb), lesz egy csendes életem olyan termékek tartós fogyasztásval, amivel jól érzem magam ill. a családtagjaim.

gigabursch 2014.07.08. 08:21:44

@kabelbarat:
Azért nincs Amway-polc (és még másik 130 polc) a Tuskóban, mert más típusú értékesítés.
Ennyi, nem egy nagy vasziszdasz.

- kiskereskedelmi forgalom
- direkt marketing (pl. porszívó ügynök, biztosítási ügynök)
- MLM.

Ez három különböző történet, még akkor is, ha üzemi szinten próbálják egyesek zanzásítani.
Úgy nem is megy egyik sem.

Természetesen vannak termékek, amiket képtelenség MLM-ben értékesíteni (pl: benzin), de van sok termék amit nem.

Mérges 1234 2014.07.08. 08:29:06

@Kón Bandit: " Az győzi meg a vevőt hogy az eladó meg van győződve róla hogy amit mond az igaz."

Hát persze.... Én az FLP ismerem, több eladón keresztül is, folyamatos sületlenséggel nyomatják a termékeiket. Igen ők elhiszik, mert beléjük tömik a hamis informácikat, a siker napokon.

Több bírságot is kaptak már.... De megytovább a bolt.

Minidig megy a hatóanyagra vetített módon ez a legolcsóbb, ezt is többször cáfoltam az eladóknak, adatokkal alátámasztva.

Akkor jött, a miénk nem szintetkus, hanem növnyi eredetű???? De ezt sem tudták alátámasztani.

KÖvetkező hazugság, hogy a bolti keresekdelemben is ekkora árrés van.

De nem, a kiskerben 30-50 %-os árréssel értékesítenek termékeket, az FLP-ben 300-500%. Szintén nyilvános adat a mérlegükből ki lehet számolni.

Tehát nem attól dárga a termék, mert kiváló, hanem attól, hogy nagyon magas az árrés.

galaxiscsirke 2014.07.08. 08:34:19

@gigabursch: Pedig a benzint annyiból lehetne, hogy fogyóeszköz, ugyanúgy, mint a mosópor és társai, csak nem kell senkinek reklámozni, hogy miért érdemes benzint venni :)

galaxiscsirke 2014.07.08. 08:41:42

@Mérges 1234: Addig magas is lesz az árrés, ameddig vki ad érte annyi pénzt. A kereskedelem (főleg Amerikában és a többi, "világéletében" kapitalista országban) arról szól, hogy bármit el lehet adni,amit hajlandó vki megvenni, és bármennyiért,amennyit még kifizetnek érte. Miért ne adná az FLP 300% árréssel, amíg megfizetik? Ha 1szerre minden egyes vevő közölné,hogy márpedig ennyiért nem vásárol, azonnal 2 lehetőségük lenne: 1: éhen halnak, 2: csökkentik az árrést.

Exploiter 2014.07.08. 08:42:23

Azt mondja a kolléga, 5000 munkaóra, amíg elkezd beindulni. Vagy más szerint három év. Ha van három évem, amit minuszban végig tudok csinálni, akkor a harmadik évben már havonta milliós profitra számíthatnék a saját szakmámban. Ebben semmi meglepő nincs, ha eladható munkád van.

Mérges 1234 2014.07.08. 08:48:08

@galaxiscsirke:

Na de a 300%-os árrés fenntartásához hazudni kell. Azt kell mondani ez azért ennyi, mert ilyen jó, mert nincs párja, ert ez nem szintetikus.

Azért nem lehet polcos termék, mert akkor nem lehetne ennyi az árrés.

AZ MLM pont arról szól, hogy a személyes kapcsolatok közé férköző marketing miatt nincs verseny, így az árrést az egekbe lehet pumpálni.

MIért nem maximalizálná, végül is igaz miért ne. MIért ne kopaszák meg a haverokat a rokonokat, ha ebből van a nagy pénz??????

Etikus üzlet mi????

galaxiscsirke 2014.07.08. 08:53:44

@Mérges 1234: Az, hogy egynémely üzletben mellébeszélnek a termékről, és így működtetik, az nem az MLM rendszer hibája,hanem az alkalmazóié. Autót is vezetnek agyatlan módon,mégse mondják ördögtől valónak az autóvezetést. Az MLM arról szól,hogy veszel közvetlenül a gyártótól (és nem egy hosszú kereskedelmi láncon keresztül,ahol mindenki ráteszi az árrését,és mire hozzád eljut, 10x annyiba kerül), és a gyártó dotálja, ha újabb vevőket hozol neki,mert mégiscsak abból él, és olcsóbb neki így működni,mint rengeteget kiadni TV és egyéb reklámokra,amikre már a kutya se kíváncsi.
Abban valóban hibás lehet,hogy nem torolja meg vmiképp,hogy egynémely üzletkötői mellébeszélnek, és rossz hírét keltik a cégnek, és tágabban az egész rendszernek, de hát nem működhet minden tökéletesen.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 09:13:04

@Kón Bandit: Nem kell növelni az antioxidáns szintet - valójában nem is azt mérik, csak annak egy szűk szegmensét! Ezzel a szervezet saját védelmi rendszerét gátolhatod. Ez nem igazoltan hasznos jelenség:

"Paradox módon az antioxidánsok maguk is károsíthatják szervezetünket, prooxidánsként szerepelhetnek a kémiai-biokémiai reakciókban, így a C-vitamin is előidézheti genotoxikus, mutagén anyagok keletkezését (Lee SH 2001), prooxidánsként hatva a béta-karotin dohányosok szervezetében növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát (Palozza 2006)."

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötet

Radák Zsolt publikációit érdemes elolvasni erről a témáról.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 09:19:11

@Kón Bandit: Ingyenes megoldás:

"Munkatársaival patkányokat „úsztattak” rendszeresen, majd azt figyelték, hogyan változik az állatok szervezetében a szabadgyökök aránya kontroll állatokéhoz képest. Azt is vizsgálták, hogyan teljesítenek az állatok különböző memóriát és agyi teljesítmény elemző teszteken. Nem meglepő, hogy a rendszeresen „sportoló” állatok jobban teljesítettek, valamint káros szabadgyök-koncentrációjuk is alacsonyabb volta sportolás védő hatásának köszönhetően. „Évente rengeteg pénzt költünk a szabadgyökök hatását kivédő antioxidánsokra. Lehet, hogy hasznosak, de az ingyenes megoldás ott van a lábukban – tessék sportolni” – zárta előadását a kutató."

semmelweisfigyelo.hu/hu/osszes_kiemelt_cikk/hir/193

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.08. 09:33:14

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Miért furcsa ez. Politikusok, átverik az embereket. Részletkérdés, hogy a "nagypolitikában", vagy mlm-ben. Ehhez értenek, semmi furcsa nincs ebben.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.08. 09:34:54

@Csabablog: Ugyan már. MLM és korrekt tájékoztatás egy kommentben? Nem semmi.

Laci1982 2014.07.08. 09:38:33

amíg lesznek hülye emberek (márpedig abból nincs hiány), addig az MLM is virágozni fog :)

Nick Leeson 2014.07.08. 09:40:38

@jobangel: Ebben igazad van. De ha már ennyire mélyre merülünk. A normális (klasszikus kereskedelemben) nem ugyan ez a helyzet? Ott is véges a növekedés. Matematikailag kiszámolható, hogy nem lehet mindenki sikeres, stb. Ugyanis pl. ha 10méterenként van élelmiszer üzlet az utcán, akkor annak fele tuti kampec. Ráadásul nem nyithat mindenki élelmiszer üzletet. Tehát amit írtál, azonkívül, hogy igaz, valójában csak egy buta közhely. Amit illik hangoztatni a MLM-el kapcsolatban. Az más kérdés, hogy én utálom az MLM-et, de sok egyéb ok miatt.

peter3374 2014.07.08. 09:45:42

@Csabablog: A megtakarítási számlák döntő többsége átverés, bődületesen magas költségekkel ami garantáltan negatívba viszik a megtakarítást, ugyanezt egy banknál kötve sokkal jobban jön ki az ember.
Átverés ilyen biztosítást eladni, részben igen, mert én még olyan üzletkötőt nem láttam akinek lett volna bármi fogalma a költségekről....meg sem említik. Viszont ha azt nézzük, hogy egy üzletkötő el tud dolgozni 10-15 évet úgy, hogy a sok birka soha nem kérdezi ezt meg, akkor nem átverés...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.08. 09:45:58

@Kón Bandit: Te Kónbandit (vagy szólítsalak "polgári kórnak pl?), nagyon véded te ezt az MLM-et. Ismerve a kommentleői "munkásságodat" kérdezném, hogy a narancsos bérkommentelés és trollkodás is MLM rendszerben megy?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 09:51:58

@kabelbarat: 'Hogyan mutatták ki az antioxodáns szintet a szervezetedben? Mondjuk egy vitaminnak pont nem dolga hogy növelje az antioxidáns szintedet.'

Méréssel. Táplálékkiegészítő.

peter3374 2014.07.08. 09:53:49

@Kón Bandit: jaja azt a szintet amit ők mérnek az ő csoda gépükkel, ezek után nincs kérdésem, látszik a szellemi színvonalad... Ne haragudj, tudom sosem fogod felfogni ezt, de aki azt a mennyiségű baromságot amit ezek a cégek nyomatnak elhiszi, az gyengeelméjű, voltam előadásukon, félelmetes ahogy a sok istenbarma ujjong meg lelkesedik. Ezt nem is tartom igaz átverésnek, mert amúgy az a filléres cuccaikat vagyonokért sózzák a birkákra, de megérdemlitek, ez nem átverés az a tipikus hülyeségi adó....

Krisz11 2014.07.08. 09:56:45

Undorító dolog ez az MLM. De, hogy miért kell az agymosás? Azért mert az emberek nagyobbik része sajnos full birka. Ez igaz a fogyasztóra és az ügynökre is. Azért kell a fogyasztóhoz öltönybe menni, és mézes-mázos dumával átverni, és ezért kell az ügynököket agymosni.

Amúgy még az MLM-en belül is, szerintem nincs undorítóbb a biztosítás "szakmánál" és ügynökeinél.

Krisz11 2014.07.08. 09:57:36

Ha őszinte szöveggel mennének, kevesebbet lehetne eladni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 09:58:50

@Mérges 1234: Minek hallgatsz te MLM előadásokat?

Ha túl magas az árrés miért nem ezzel foglalkozol?

Nick Leeson 2014.07.08. 09:59:15

Egyébként az MLM-nek is megvan a maga helye.
PL. adott egy jól kereső felső vezető.
Belép valami MLM-be. A termékfelhasználást meg tudja oldani, mert jól keres, ezért nem zavarja, ha 2e Ft-ba kerül egy fogkrém. Még talán el is hiszi, hogy jobb mint a többi. Eladnia semmit nem kell, elég ha átállítja a háztartást az MLM termékre. Ismerőseinek is mesél róla, mivel ők is jómódúak, nekik sem jelent problémát a 2e Ft-os fogkrém. Ráadásul a jómódú ismerős, mindig hitelesebb, ha bizniszről van szó. Aztán így szépen szaporodnak az emberek, mindenki átáll a termékek full felhazsnálásra. És ennyi. Ezekből az emberekből elég gyorsan sikeres MLM-es lehet.
Persze a hétköznapi embereknél egészen máshogy működnek a dolgok, de ezt már nem részletezem.

peter3374 2014.07.08. 09:59:32

Aki nem volt még ilyen szeánszon, ezeket a szinteket úgy mérik, hogy van pár csodagépük amik természetesen a legújabb fejlesztések és dollár milliókba kerülnek és csak nekik van. Kb. ennyit lehet róluk tudni, ezeken a miséken ahol a hülyék összegyűlnek ott vannak ilyen gépek és meg lehet mérni. Általában van egy ember aki még nem szedett ilyen drága vitaminokat, neki ez a szint nagyon alacsony és vannak aki már szedtek na az övék magas.
Rá kell tenned a kezed valamire vagy valami hasonló parasztvakításos a módszer.

Ráérek 2014.07.08. 10:00:06

@Kón Bandit: LOL
A saját magad érvét f.s.d le. :-DDD

Szóval akkor egyetemen tanítják, de amit ott tanítanak, annak semmi értelme.

ROTFLMAO

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 10:00:08

@Kón Bandit: Nem mindig hasznos.

(gyógyszerészek, egyetemi tanárok blogja)

"A karotinoidok laboratóriumi körülmények között jelentős antioxidáns hatással bírnak, de az élő szervezetben prooxidánsként is viselkedhetnek, azaz más anyagok oxidációját segítik elő. A szív-érrendszeri betegségek előfordulását tanulmányozó megfigyeléses vizsgálatokban ennek jelentősége nem érzékelhető, mivel – mint egy antioxidánstól elvárható – a karotinfogyasztás csökkenti a betegségek kockázatát. Ezzel ellentétes eredményt hozott néhány, a daganatos betegségek megelőzését célzó intervenciós vizsgálat. Az Alpha-Tocopherol Beta-Carotene (ATBC) vizsgálatot például félbe is kellett szakítani, mivel a β-karotint (20 mg/nap) szedő dohányos férfiak körében jelentősen megnőtt a tüdőrák előfordulása. Hasonló tapasztalattal zárult a Carotene and Retinol Efficacy Trial (CARET) vizsgálat is. A két tanulmány közzététele után az inga átlendült: sorra jelentek meg a karotinoidok veszélyeit taglaló cikkek a sajtóban. Pedig a kép nem ennyire sötét, csak a tisztánlátáshoz helyesen kellene interpretálni a bizonyítékokat. Arról van szó ugyanis, hogy a magas karotintartalmú étrend előnyös (veszélyességére semmi nem utal), csupán a tisztított karotinoidok, ezek közül is csak a β-karotin és az A-vitamin nagy dózisú fogyasztása hordoz kockázatot, és jelen tudásunk szerint csak fokozott oxidatív stressznek kitett (pl. dohányos) egyéneknél. "

kodpiszkalo.blog.hu/2014/06/09/mire_jok_az_antioxidansok

Túrós (törölt) 2014.07.08. 10:01:39

A jó sales kicsit kattant, tényleg elhiszi hogy amit ő kamuzik az úgy is van, ezzel tudja manipulálni a vevőt.
Tetves marketing...

Ráérek 2014.07.08. 10:03:16

@recommented: Már tegnap bátorkodtam említeni neki, hogy tömény bullshit az, amit ott leírt.

Az MLM-fanok SOHA nem tesznek alátámasztást ezekhez a bullshit "érveikhez" - pontosan az az ő célközönségük, akiknek ilyesmire nincs is szüksége. CSak VAK HITRE.

:-D

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 10:03:28

@peter3374: 'jaja azt a szintet amit ők mérnek az ő csoda gépükkel, ezek után nincs kérdésem, látszik a szellemi színvonalad.'

Gyógyszertárban mérték.

Krisz11 2014.07.08. 10:03:41

Még a válság kitörése után akartam állás biztosítást kötni. Akkoriban hírdették, hogy ha megkötöd, és kirúgnak, akkor utána kapsz mondjuk 12 hónapig havi 100.000 forintot (havi díjbefizetéstől függően).
Na, felhívtam a számot az ujságból, kérdezem:
-Ha rendes felmondással elküldenek, akkor arra ez a biztosítás vonatkozik?
-Nem, arra nem vonatkozik
-Ha csoportos leépítéssel elküldenek, akkor arra esetleg?
-Nem, arra sem
-És rendkívüli felmondásra?
- Arra sem
Akkor legyen szives mondja meg, hogy mégis mire vonatkozik ez a biztosítás?
-A egyéb esetekre
- Tudna mondani egy példát az egyéb esetre?
- Hát azt nem, de csak az egyéb esetre vonatkozik.

Na mondom, elmentek ti a jó k. anyátokba. Ennyit a biztosítókról.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 10:04:22

@Ráérek: én nem írtam hogy egyetemen tanítják

vállalkozást nem tanítanak egyetemen..:)

Ráérek 2014.07.08. 10:05:30

@Kón Bandit: Ez kb. olyan hasonlat, mintha azt mondanád, hogy nem a nácizmus a hibás (az tkp. egy korrekt forma), csak az abban dolgozók rosszul működtették.

ROTFLMAO

Nick Leeson 2014.07.08. 10:05:54

Nem az emberek birkák, hanem az MLM a ludas. Ugyanis direkt úgy találták ki, hogy hasson az emberekre! Ettől még nem az embereke birkák. Inkább el kell kerülni az MLM-et, és elkerülhető az agymosás is.

Ráérek 2014.07.08. 10:06:10

@Kón Bandit: Lehet, hogy nem pont te írtad, de egy klónod itt, más nicken.

Az érveitek ugyanazok.

LOL

Ráérek 2014.07.08. 10:09:19

@Kón Bandit: KAMU méréssel.

Ezeregy helyen leleplezték a sarlatánságotokat!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 10:10:25

@Ráérek: Az MLM egy korrekt vállalkozási forma, így van. Akinek nem tetszik más formában vállalkozik.

De a mindentudók ált. irodai alkalmazottak, tanárok és ilyesmik. Ők az okosak, azért élnek meg olyan jól belőle..:)

kabelbarat (törölt) 2014.07.08. 10:10:43

@Kón Bandit: És a mérést független laboratóriumban végezték el, vagy ez egy szolgáltatás ami jár a termékhez?

peter3374 2014.07.08. 10:10:46

A,úgy érdemes elmenni egy ilyen gyűlésre, normális embernek vicces látvány, meg a beetetés is az, de működik...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 10:10:56

Leírom számodra még érthetőbben:

A bőrből mérhető antioxidánsok némelyike elősegítheti rosszindulatú daganatok kialakulását, ha a környezet vagy életmód ezt támogatja (dohányzás, szennyezett levegő).

Forrás:

Am Soc Clin Oncol Educ Book. 2014:e478-86. doi: 10.14694/EdBook_AM.2014.34.e478.
Nutritional supplements and cancer: potential benefits and proven harms.
Harvie M.
Author information
Abstract
Nutritional supplements are widely used among patients with cancer who perceive them to be anticancer and antitoxicity agents. Large-scale, randomized cancer prevention trials have mainly been negative, with some notable adverse and beneficial effects.

For example, these trials showed that beta-carotene increases the risk of lung and stomach cancer, vitamin E increases prostate cancer and colorectal adenoma, and selenium reduces gastric and lung cancer in populations with low selenium levels but increase rates in those with higher levels.

Cancer. 2008 Jul 1;113(1):150-7. doi: 10.1002/cncr.23527.
Beta-carotene in multivitamins and the possible risk of lung cancer among smokers versus former smokers: a meta-analysis and evaluation of national brands.
Tanvetyanon T1, Bepler G.

CONCLUSIONS:
High-dose beta-carotene supplementation appears to increase the risk of lung cancer among current smokers. Although beta-carotene was prevalent in multivitamins, high-dose beta-carotene was observed among multivitamin formulas sold to promote visual health.

Ráérek 2014.07.08. 10:12:20

@Kón Bandit: Arra nem vagy képes, hogy felfogd: a blog csak egy felület!

Azt nézd, hogy ki írja, ami ott le van írva.

Márpedig a ködpiszkáló blogot gyógyszerészek, gyógynövénykutató biológusok, és hasonló szakemberek írják.

Nem pedig kéthetes tanfolyamon "szakmát" szerzett MLM-es lúzerek. :-D

Ráérek 2014.07.08. 10:13:27

@kabelbarat: Ezt az MLM-esk úgy szokták emlegetni, hogy az AMWAY, NuSKin, stb. cég SAJÁT független laboratóriumában....

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Objektivitás rulez. :-D

Ráérek 2014.07.08. 10:14:01

@peter3374: Ja-ja, a birkamódra felállva tapsolás, éneklés, stb. stb.

:-DDDDD

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 10:14:07

@Kón Bandit: Olvasd el a hozzászólásaidat, úgy megérted.

"Kón Bandit 2014.07.08. 10:08:09
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: blogokból tájékozódjak?"

"Kón Bandit 2014.07.08. 10:10:55
@Ráérek: pl. hol?"

Kíváncsi voltál, segítettem.

peter3374 2014.07.08. 10:14:08

Egyébként az mlm egy hatalmas üzlet, őrölt nagy pénz van benne, egy része teljesen rendben van pl. amway és társai ahol normális termékeket, normális áron értékesítenek, ezekkel nincs is semmi baj.
A gond ott van amikor az akár tényleg jó termékeket akár a semmit érőt adják el piramis felépítésben, ideológiákat kreálva körülöttük, áltudányos magyarázatokkal, indig van egy nobel díjas aki benne van :) (persze nyilván ő erről nem tud), az egészet egy szinte vallási örülettel előadva sokszoros áron eldava aterméket

Ráérek 2014.07.08. 10:14:38

@Kón Bandit: a ti parasztvakító méréseitek cáfolata.....

elzee 2014.07.08. 10:14:59

kis körültekintéssel megfogalmazott írás, sok butasággal, rosszindulattal.

Ráérek 2014.07.08. 10:15:36

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Az hát! Agresszív MLM-ügynök.

Az Index vonatkozó topikjain is nyomult régebben, amíg ki nem tiltották. :-D

Ráérek 2014.07.08. 10:18:05

Itt egy nagyon jó leírás az egész MLM pszichés hátteréről:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126202659&t=9015742

Elég hosszú, de érdemes elolvasni. MINDEN benne van.

Ráérek 2014.07.08. 10:32:17

Nagyon "tudományos" következtetésekre ad alkalmat egy olyan "műszer", ami kb. két sárgarépa elfogyasztása után tök más eredményt ad, mint előtte....

LOL

2014.07.08. 10:33:59

@Emmanuel Goldstein: Geanu. Van néhány ismerősöm, akit azóta kerülök, hogy bepróbálkozott.

Ráérek 2014.07.08. 10:36:58

Plusz: nem átallottak - hazug módon - arra hivatkozni hosszú ideig, hogy a Magyar Orvosi Kamara is ajánlja a módszert.

Ezek után a MOK kénytelen volt kiadni egy közleményt:

" A Magyar Orvosi Kamara Közleménye

Ez úton tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy a Magyar Orvosi Kamara tevékenységi körébe biofotonikus szkenner-ek, illetőleg más orvosi, egészségügyi eszközök, berendezések minősítése, vagy a felhasználók és vásárlók részére történő ajánlása nem tartozik. Ilyen tevékenységet a MOK korábban nem végzett és jelenleg sem végez.

Budapest, 2010. március 31."

2014.07.08. 10:38:35

@Kón Bandit: Tehát leírhatjuk, hogy a piramis rendszerben felépülő értékesítési modellt a piramis alján levő tagok befizetései tartják fenn. Nem, nem a termékeladás.
Hiszen azt írod, a nagynevű Amway-nél is a tagok töredéke dolgozik effektíve.
A többitől csak a pénz kell.....
Neeeem, ez nem piramisjáték!

Mondjuk még te is beláthatnád, hogy Magyxarország lakosságának a száma adott. Tehát van egy korlát, amikor már nem tudsz beszervezni magad alá tagokat. Akkor a termékértékesítésből tudnál csak jövedelemhez jutni. Viszont nincs kinek eladni, hisz mindenki Amway tag...

2014.07.08. 10:43:01

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: High-dose beta-carotene supplementation appears to increase the risk of lung cancer among current smokers. Although beta-carotene was prevalent in multivitamins, high-dose beta-carotene was observed among multivitamin formulas sold to promote visual health. "
Világos: ha nem akarsz rákos lenni, tartózkodj a vitaminoktól, különösen, ha dohányzol! LOL!

2014.07.08. 10:47:06

@Pocakos focista: narancsos bérkommentelés és trollkodás is MLM rendszerben megy? "
Nem, de ugyanaz a szellemi szinvonal. Vallásos hit kell hozzá.

2014.07.08. 10:51:20

@Kón Bandit: @Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
És azt tudtad-e, hogy a C vitamin megnöveli a gyomorsav elválasztást, ami gyomorfekélyt okoz, ami megnöveli a gyomorrák kockázatát, valamint a H. Pylori elszaporodását, ami viszont a hasnyálmirigyrák kockázatát növeli?
Soha többé C vitamint!

csabulax 2014.07.08. 10:54:06

@Kón Bandit: Cégadatok
Adószám 10404199241
Aktuális cégjegyzékszám 01 09 069508
Creditreform Crefo-szám 9310017805
Teljes név AMWAY Hungaria Marketing Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név AMWAY Hungaria Kft.
Jogi forma korlátolt felelősségű társaság (Kft.)
Település Budapest
Székhely cím 1025 Budapest, Szeréna u. 11.
Web cím www.amway.hu
Fő tevékenység 4791. Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
Alapítás dátuma 1990.07.15.
Jegyzett tőke 185 570 000 HUF
Utolsó pénzügyi beszámoló dátuma 2012.12.31.
Utolsó éves nettó árbevétel 4 485 635 000 HUF
Utolsó éves nettó árbevétel EUR-ban
(a beszámoló napján átváltva) 15 385 728 EUR
Utolsó létszám adat dátuma 2014.05.07.
Utolsó létszám adat 18 fő
Jogi státusz 2014.07.08. napon aktív
ceginformacio.creditreform.hu/cr9310017805

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.08. 11:05:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ennek még olvass egy kicsit utána! :D

Dig Dis Sci. 2012 Oct;57(10):2504-15. Epub 2012 Apr 28.
Vitamin C, gastritis, and gastric disease: a historical review and update.
Aditi A1, Graham DY.
Author information
Abstract
Ascorbic acid deficiency was associated with all forms of gastritis (e.g., autoimmune, chemical, and infectious) due in varying degrees to insufficient intake, increased metabolic requirements, and destruction within the GI tract. Importantly, gastritis-associated abnormalities in gastric ascorbic acid metabolism are reversed by H. pylori-eradication and potentially worsened by proton pump inhibitor therapy. Diets rich in naturally occurring ascorbic acid are associated with protection of the gastric corpus from atrophy and a reduction in the incidence of gastric cancer possibly through the ability of ascorbic acid to reduce oxidative damage to the gastric mucosa by scavenging carcinogenic N-nitroso compounds and free radicals and attenuating the H. pylori-induced inflammatory cascade. Ascorbic acid supplementation was possibly associated with a decreased incidence of bleeding from peptic ulcer disease. Pharmacologic doses of ascorbic acid also may improve the effectiveness of H. pylori-eradication therapy. Occasionally, looking back can help plot the way forward.

Helicobacter. 2005 Feb;10(1):33-42.
Effects of antioxidant vitamin supplements on Helicobacter pylori-induced gastritis in Mongolian gerbils.
Sun YQ1, Girgensone I, Leanderson P, Petersson F, Borch K.
Author information
Abstract

CONCLUSION:
Vitamin C or vitamin E supplementation leads to some short-term protective effects on H. pylori-induced gastritis in Mongolian gerbils. These effects seem to subside over time when the infection persists.

Indian J Pharmacol. 2011 Nov;43(6):624-7. doi: 10.4103/0253-7613.89814.
Vitamin-C as anti-Helicobacter pylori agent: More prophylactic than curative- Critical review.
Pal J1, Sanal MG, Gopal GJ.
Author information
Abstract
The role of Vit-C as anti-H. pylori agent in peptic ulcer diseases appears to be preventive rather than curative. Rather than supplementing high dose of Vit C along with conventional triple therapy, it is preferable to complete the conventional therapy and thereafter start Vit C supplementation for extended period which would prevent reinfection in susceptible individuals, provided the patients are not achlorhydric. Further studies are required to prove the role of Vit C in susceptible population.

Curr Opin Gastroenterol. 2013 Mar;29(2):195-200. doi: 10.1097/MOG.0b013e32835c9d1b.
Antioxidants and prevention of gastrointestinal cancers.
Williams CD.

RECENT FINDINGS:
Total antioxidant intake and plant-based foods seem promising for stomach cancer prevention, while vitamin C lowers the risk of esophageal cancer. Preventive effects for stomach and esophageal cancers were often limited to or stronger in smokers. Evidence is scarce regarding antioxidants and liver cancer.

Carcinogenesis. 2006 Nov;27(11):2250-7. Epub 2006 Jun 14.
Plasma and dietary vitamin C levels and risk of gastric cancer in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-EURGAST).

Abstract

The results of this study show, in a prospective setting, an inverse association of GC risk with high levels of plasma vitamin C and suggest an interaction with the intake of red and processed meats, whose consumption may elevate endogenous N-nitroso compound production.

Am J Clin Nutr. 2013 Nov;98(5):1289-97. doi: 10.3945/ajcn.113.061267. Epub 2013 Sep 11.
Prediagnostic plasma vitamin C and risk of gastric adenocarcinoma and esophageal squamous cell carcinoma in a Chinese population.
Lam TK1, Freedman ND, Fan JH, Qiao YL, Dawsey SM, Taylor PR, Abnet CC.

CONCLUSION:
Our data provide evidence that higher circulating vitamin C was associated with a reduced risk of incident GA, but no association was seen for ESCC.

Immune Netw. 2011 Aug;11(4):210-5. doi: 10.4110/in.2011.11.4.210. Epub 2011 Aug 31.
The Anti-tumor Activity of Vitamin C via the Increase of Fas (CD95) and MHC I Expression on Human Stomach Cancer Cell Line, SNU1.
Yu Y1, Bae S, Kim H, Kim Y, Chu NB, Chu NK, Kang JS, Lee WJ.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2014.07.08. 11:26:26

@Ráérek: pedig pont ez szokott lenni az érv a kommunizmus mellett

Warlimont 2014.07.08. 11:31:41

@Laci1982:

"amíg lesznek hülye emberek (márpedig abból nincs hiány), addig az MLM is virágozni fog :)"

MLM van, volt, lesz. Hulyek is mindig vannak. En ha MLM-ezni akarnek, azokat az ismeröseimet probalnam elsö körben megtalalni a csodatermekekkel, akik a Facebookon is minden hulyeseget megosztanak esz nelkul, kutya, cicus, viccesmondas, barmi. Ha azt irja nekik a szöveg, OSSZAD!, akkor ö osztja is.

profilo 2014.07.08. 11:35:06

Az MLM a veszteseknek való.
Aki ezzel foglalkozik,sikeres ember nem lehet.

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 11:48:22

@peter3374:
Az Amway se normális termékeket értékesít, normális áron. Azért csinálja MLM-ben...
Úgy ismerkedtem meg a céggel, hogy egy akkori teniszpartnerem elhívott bemutatóra, a rendszerváltás környékén. Belépni nem óhajtottam, de vettem kíváncsiságból egy csodás mosogatószert és átadtam a mamámnak a "használati utasítással" (mennyire higítsa) egyetemben. Anyám szegény mosogatott, az edények meg koszosak maradtak. A haverom által ajánlott higítás duplája se működött, pont úgy kellett mosogatni vele, mint más mosogatószerrel, ehhez meg iszonyú drága volt.
Azóta láttam már közelről elzombisodott FLP-ügynököt, plafonrepesztőeket hazudozó brokernetes seggfejet, meg a nyugdíjas apámat körmönfontan átbacni igyekvő zeptergecit.
Szerintem erkölcsi tartással rendelkező ember nem dolgozik huzamosabban MLM-cégnél...

diszkriminans (törölt) 2014.07.08. 11:52:20

Vicces, mikor az MLM-et védik sokan, és egyrészt felhozzák érvként, hogy vannak akik rengeteget keresnek belőle kevés munkával, másrészt meg azt, hogy normális termékeket árulnak normális áron. Ez a kettő ugyanis ellentmond egymásnak.

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.08. 12:21:59

@Hepci: Az a vicc, hogy az olcsó tescós mosogatószert is ugyanúgy lehet higítani, mint a koncentrátumnak nevezett horror áron értékesített amway jellegű szarokat. Legalábbis ugyanúgy habzik tőle a szivacs. Ez az MLM egyik legnagyobb átverése. Persze ilyenkor azzal jönnek, hogy oké, hogy ugyanúgy habzik, de abban több a "hatóanyag".
A hatóanyag... aha. Na, ez a duma része, amit senki nem ellenőrzött, csak ezt kell mondani, az pedig a tény, hogy LÁTOM, hogy ugyanúgy működik a higított tescós is.
De ez ugyanúgy igaz az összes MLM-es termékre. Élelmiszereknél és táplálékkiegészítőknél ráadásul lényegesen könnyebb utánanézni és értelmezni az összetevőket. A nyakam rá, hogy az összes MLM tápkiegnek (aloe vera, vitaminok stb.) létezik ár/érték arányban kedvezőbb bolti alternatívája.

ervin2 2014.07.08. 12:45:12

Azért,mert valamit MLM formában árulnak, még nem biztos, hogy szar, vagy jó, de ugyanez igaz hagyományos kereskedelmi formában boltban árult dolgokkal is. Az MLM-ben belépettek közül, sok a csalódott, mert buta, mert rosszul tájékoztatták, mert az empátiás, kommunikációs képessége, kreativitása NULLA Ide szaktudás alig, de az előbb leírt, és egyéb képességek szükségessek, no meg nagyon sok és rendszeres munka, hogy valaki ebből alsó szinten, pl. havi 200 nettó meg tudjon élni. Ha valóban van érzéke az egészhez,és DOLGOZIK, és szerencséje is van, akkor jelentős összegekhez is hozzájuthat. Az említett mama az Amway termékekkel valamit rosszul csinált, mert azok speciel általában kíválóak! Az, hogy a gyűléseiken lufit eregetve, cégnótákat fújnak, ünnepeltetik magukat, csápoltaják a közönséget,az ugyanúgy primitív és nevetséges, mint mikor Nagy Feró, Vastag Casba, vagy hasonlók teszik ugyanezt: "Tapsolj", "gyere velem", NEM hallom"" Szánalmas ,akár egy MLM-s,akár egy szórakoztató iparos teszi. Mindkét helyen van az a pénz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 13:02:18

@ervin2:
Nem csinált a mama semmit rosszul a mosogatószerrel (Dish Drops).
Én higítottam be neki arra az arányra, amit a haverom mondott, és a szer nem működött.
Nem történt nagyobb tragédia, a haverommal viszont nem beszéltem többet.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:02:54

@diszkriminans: Aki a kevés munkával sok pénzt hozza fel érvként, az nem találkozott még vele, tehát nem tekinthető hiteles forrásnak. Aki pedig nem hiteles forrásból szerzi az értesüléseit, hát annak úgy kell. Rengeteget kevés munkával max. akkor keres az ember, ha előtte sokat dolgozott,nem annyira sok pénzért, csak több (valóban hülye) előadó szereti kifelejteni ezt az apró,ámde nem lényegtelen lépcsőfokot. Mondhatnád, hogy a nyugdíj is milyen átvágás, munka nélkül érkezik neked a sok pénz... csak azt is hozzá kell tenni,hogy előtte sok ideig tisztességesen kell dolgozni,és utána már valahogy megérdemeltebbnek tűnik a dolog. MLM dettó: dolgozni kell sokat, sokáig, és sok meló után már az adott cég jutalékolási rendszeréből következőleg megérdemelten lehet kapni a sok pénzt, ha, ismétlem, előtte rendesen,sok melóval meg lett alapozva. Persze, hogy a sok naiv user beugrik azoknak a valóban tetű előadóknak, akik a folyamat végét reklámozzák, kifelejtve az alapozás részt.

gigabursch 2014.07.08. 13:09:33

@jobangel:
Nem bántásból és nem kötekedésből kérdem.
Mondj olyan klasszikus árutermelő/értékesítő folyamatot, ahol a növekedési ráta végtelen.
Egy zárt rendszerben élünk. Már eleve az egész folyamat név, hogy "fenntartható fejlődés" egy hazugsághalmaz.
Szóval ezen a ponto kezet foghatnak egymással a két iskola lelkes hívei.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:11:38

Lehet,hogy csak nekünk volt mákunk, hogy kifogtunk értelmes előadókat, akik az elején konkrétan azzal kezdték, hogy "Senki ne dőljön be a 'napi pár óra, és jó kis mellékjövedelem lesz'-típusú dumának. Igen,lehet később, ha előtte 1 ideig kb. főállásnak megfelelő időt fordítasz rá, kellő komolysággal. Ez is egy munka, se több,se kevesebb. Megvannak a szabályai, a technikái, lesz, aki könnyebben beletanul, lesz,aki nehezebben, és lesz olyan is,akinek nem fog menni. Ezt tudomásul kell venni, és eszerint dönteni, hogy elkezditek-e v. sem." Nem ígért semmi vad dolgot, fölrajzolta a szokásos karikáit, kiszámolta a pénzeket, és a számok meggyőzően mutatták,hogy igen,lehetséges rövid idő alatt is... de akkor kb. 24/7 üzemmódban non-stop nyomni kell 1 ideig, és nem ráerőltetni a kuncsaftra, mert azzal csak a saját piacot hajtjuk el. Érdekes módon sok ismerősünk ért el komoly eredményeket, aztán persze lecsengett a kezdeti őrület, de van,aki havi 4% jutalékait simán félre tudja tenni, és évi 1 v. 2 nyaralás v. egyéb beruházása megvan belőle úgy is, hogy már nem csinálja aktívan. Ha szóba kerül, ők nem felejtik el megemlíteni, hogy az elején viszont non-stop nyomták a melót,és nem anyázták az előadót,hogy átvágta őket.

Ráérek 2014.07.08. 13:24:07

@gigabursch: No de egy üzletlánc egy kisvárosban 2-3 boltot nyit, akkor tudják, hogy ennyi, és nem több...

Ezzel ellentétben az MLM-esek folyton azt állítják, hogy nincs piactelítődés.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 5-600 fős kisfaluban hogyan élne meg 53 db amway-ügynök... :-DDDDD

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 13:31:22

eh, 2 napja sógornő hívott, hogy fizetünk-e a weboldalunkért, mert van egy zseniális ajánlata, havi 2300ft körülért valami faszomtuggyamijen webtárhelyet meg .ws domaint tud és ha 10 embert beszervez akkor már tök jól fog keresni. Mondom neki, hülye vagy bazmeg évi 20ért van 3gigánk+.hu domain te meg szopni fogsz ezzel az mlm szaroddal.

Húzta a száját.

galaxiscsirke 2014.07.08. 13:35:04

@Ráérek: Termékből nincs is, mert nagyobb részt fogyó termékeket árulnak (legalábbis az Amway), tehát ha az 5-600 fős kis faluban jól csinálja az Amway-ügynök,akkor ha nem is keresi hülyére magát, hosszú távú biztos bevétele lesz akkor is, ha az 5-600 ember csak a tisztítószereit/tisztálkodószereit veszi tőle folyamatosan, mert ezek fogyó cuccok,és ha beválnak,miért caplasson el a boltba a user,amikor házhoz jöhet az áru? És az ügynöknek nem kell folyamatosan emelnie az árait a boltoktól eltérően.

gigabursch 2014.07.08. 13:36:30

@Ráérek:
Ez a bajom.
Ha egy érvelési rendszer igaz az MLM-re (szerintem is az), akkor ezt miért hangoztatják úgy, hogy a nem MLM-re ne lenne igaz (ahogy Te is leírtad).
Mindenhol van telitődés, de van átstrukturálódás is.

Természetesen az egyes MLM cégek között is nagy a verseny, ki tud jobb, olcsóbb terméket létesíteni, vagy üzleti modellje révén több búnuszt/pénzt visszaforgatni az ügyfelei részére.

Hozzá kell tegyem.

Az általam fentebb említett 4 "ügyfél" aki rajtam keresztül csatlakozott, szintén nem azért csatlakozott, mert bazi gazdag akar lenni, hanem azért, mert szüksége volt az adott termékre, mert mindazt amit a patikában kapott, számára nem volt megfelelő. Ennyi. Ha nem tetszett volna neki, nem maradt volna termékfogyasztó. Maradtak.
S nem azért léptettem be, hogy nekem, nomeg a "felső vonalamnak" majd milyen jó lesz, pusztán csak annyi történt, hogy kiváncsiak lettek.

Amúgy merő kiváncsiságból belolvastam a szakirodalomba (érdemes az élet más területei szempontjából is elolvasni Tonk Emil és Dévényi László könyveit, sokat tanultam belőle a mindennapi munkámhoz kapcsolódóan), amellett, hogy az ember megtanulhatja, belemélyedhet az egész működési rendszerébe is, ami mindenképp tanulságos.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.08. 13:39:34

@gigabursch: összemosol dolgokat. Az MLM-ben a hálózatépítés a lényeg, a termék másodlagos. Ezért van az, hogy a belépőket is újabb belépők szerzésére buzdítják, nem termékeladásra. A legfőbb értékesítési csatorna a hálózaton belül van, így létfontosságú a rendszernek és a bennelévőknek a hálózat léte és bővítése. A hálózatépítési lehetőségek viszont végesek, és sokkal hamarabb éri el a határait a hálózatépítő, mint pl. a boltban hasonló terméket áruló kereskedő. Amíg a kereskedő tudja optimalizálni a raktárkészletét, tud vevőmegtartó akciókat szervezni stb., tud kisebb boltba költözni, ha nem megy úgy, ahogy szeretné, addig a hálózatépítő egy idő után "lelakja" az akár párszázfős kapcsolatrendszerét, és onnan nincs tovább. Akkor még rárepülnek pl. a kétségbeesett álláskeresőkre, még behúznak egy-két embert, de ezek már nem tudnak vásárolni, hiszen rossz helyzetben vannak.... és itt a vége.

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 13:43:38

@galaxiscsirke: "miért caplasson el a boltba a user,amikor házhoz jöhet az áru?"

mert az első használat után rájön, hogy a boltban ugyanazt töredékáron kapja meg és a teszkó árufeltöltö nm akarja minden vásárláskor meggyőzni, hogy álljon be ő is teszko árufeltöltőnek?

gigabursch 2014.07.08. 13:53:55

@jobangel:
OK, nem vitatkozom.
Lehet, hogy ezek szerint még nekem is több az ismeretem - ami nem tekinthető soknak - MLM-ről?
No mindegy...

Szerinted a klasszikus kiskereskedelmi lánc keretei nem végesek?
Hány hitelre épített és bedőlt euronics/autókereskedő/zőldséges/stb üzletet tudsz csak az elmúlt 5 évből?

Amúgy a fentebbi könyveket olvastad?
Nem csak "MLM-hívőknek" érdemes ám elolvasni, de többször nem ragozom, hogy az élet más területén is bejön.

galaxiscsirke 2014.07.08. 14:03:09

@eßemfaßom meg áll: és ha belép,akkor mi van? Nem lesz kötelező dolgoznia, és nagykeráron kapja meg a cuccot. Amúgy (persze áruja válogatja) mi tapasztalatból győződtünk meg arról,hogy pl. a mosogatószer rendesen felhígítva semmivel se rosszabb,mint a bolti,és ha kiszámoljuk,hogy mennyi hozható ki egy "drága" anyagból hígítással,akkor legrosszabb esetben ugyanott vagyunk árban,mint a boltival, de többnyire olcsóbbra jön ki. És az se mindegy,hogy pár hetente rohangászok a boltba,vagy sok hetente veszek 1et, és ha éccaka közepén fogy el, és kell, nem fogok az éjjelnappaliban venni drágán egy kicsit,mert akkor épp mindenképpen kell,hanem hígítok 1 újabb adagot,és cakát. Amúgy a "teszkó árufeltöltő" nem érdekelt abban,hogy a user beálljon dolgozni, meg ő maga se fogja nagykeráron kapni a teszkós cuccot,hiába dolgozik ott.

gigabursch 2014.07.08. 14:07:33

@jobangel: (+- ismételve, mert blogmotor benyelte az előző választ)
Nem vitatkozom.
Lehet, hogy van aki még nálam is kevesebb - ami nem túl sok - ismerettel rendelkezik?
Sebaj...

Akkor elárulok egy nagyon egyszerű titkot. A klasszikus kiskereskedelmi hálózat is csak akkor működik, ha van vevő aki megveszi a termékeit. Pont.
Ahol nincs fogyasztói elégedettség, ott nem veszik meg a termékeket. Tehát a kereskedő érdeke, hogy használható terméket forgalmazzon, azaz normális gyártótól szerezzen be.
Ha meg saját maga forgalmazza ezt, akkor.

Csak itt épp a kereskedelmi rendszer került átalakításra. Nem egy nagy bonyolultság.

Amúgy a fenti könyveket olvastad?
Sokat tanulhatnál belőlük.

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 14:10:14

@galaxiscsirke: köszi, ha mlm beszervező előadást akarok hallgatni elmegyek egyre, nem kell itt nekem prezentálod egyet :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 14:13:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Tehát leírhatjuk, hogy a piramis rendszerben felépülő értékesítési modellt a piramis alján levő tagok befizetései tartják fenn. Nem, nem a termékeladás.'

- Nem, pont fordítva van. A forgalom tart fenn minden hálózatot. Az MLM-ben a termékeladásból jön a forgalom döntő része, a piramisjátékban pedig az új belépők belépési díjából.

Ráadásul minden értékesítés, sőt minden szervezet piramisrendszerü a világon, ez nem MLM feature.

'Hiszen azt írod, a nagynevű Amway-nél is a tagok töredéke dolgozik effektíve.
A többitől csak a pénz kell.....'

Ezt nem én írtam. Olyan nincs hogy tag, meg tagság, egyszeri belépő ált. van. Lehet hogy az is tag MA aki 1993ban lépett be az Amwaybe. De regisztrált tag. A cégnek semmi haszna a regisztrált inaktívakból, csak az aktívakból.

Ennek ellenére az emberek nem is szeretnek és nem is tudnak dolgozni. Ezért kevesen gazdagodnak meg az Amway-ben is...:)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 14:35:24

@Ráérek: 'No de egy üzletlánc egy kisvárosban 2-3 boltot nyit, akkor tudják, hogy ennyi, és nem több...

Ezzel ellentétben az MLM-esek folyton azt állítják, hogy nincs piactelítődés.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 5-600 fős kisfaluban hogyan élne meg 53 db amway-ügynök... :-DDDDD '

Persze hogy ezt állítják hiszen azt akarják hogy belépj. És igazat is mondanak, nincs piactelítődés, mert az MLMben tudják tapasztalatból hogy a belőpők 90%-a megkeres 3 ismerősét aztán abbahagyja.

Ez talán nem az MLM rendszer hibája hanem azé aki abbahagyta, mielőtt elkezdte volna.

Minden sikeres vállalkozáshoz hosszú távú elkötelezettség kell.

galaxiscsirke 2014.07.08. 14:37:51

@eßemfaßom meg áll: És ha még azt is idéznéd, ahol prezentálom a beszervező előadást...? :)

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.08. 14:42:47

@galaxiscsirke: Épp a mosogatószerről írtam fentebb, hogy egy nagy hazugság a higítható amway-s mosogatószer, mert a tescósat is ugyanúgy lehet higítani és hatásfokra is azonos. Azt meg elég mondvacsinált érvnek érzem, hogy kevesebbszer boltba rohangálni, ugyanis alapesetben amúgy is elmegy az ember 2-3 naponta a boltba, szóval ha fogy a mosogatószer, legfeljebb abból is rakok a kosárba. Másrészt nem egy hét alatt fogy el egy normál mosogatószer, hanem kb. 2 hónap alatt, szóval nem igazán értem miért kéne "hetente" menni.
Na, és itt az MLM-es koncentrátumok másik nagy hazugsága, hogy ugyebár az Amway-nél is azt hangoztatták, hogy nem kell eladni semmit. Ha csak az összes tag magának vásárol, ahogy amúgy is megveszed a háztartási szereket, már azzal pénzt keresel. Hát nem csodálatos! Viszont: ha én megveszem a koncentrátumokat amelyek elvileg hónapokra elég, akkor a következő hónapban mit fogok/fognak vásárolni, hiszen a következő hónapokban már semmire nem lesz szükségem. Akkor miből lesz pénz?

2014.07.08. 15:05:58

@Kón Bandit: Önmagadnak mondasz ellen.
Nem baj. A termékeladás viszont nem más, mint ügynöki tevékenység, semmi köze az MLM-hez. Olyan, mint a netről vásárolni.

2014.07.08. 15:07:54

@Bérgyilkos Bohóc: Amway-nél is azt hangoztatták, hogy nem kell eladni semmit. Ha csak az összes tag magának vásárol, ahogy amúgy is megveszed a háztartási szereket,"

Ez azt jelenti, hogy a 90% egy fillért sem keres rajta, legfeljebb olcsóbban vásárolhat, az pedig nem MLM.
Magyarul, az Amway-nél elmondták, hogy az a lényeg, hogy az a felső 10% megéljen belőle. "korrekt", nem?

2014.07.08. 15:09:47

@Kón Bandit: - Nem, pont fordítva van. A forgalom tart fenn minden hálózatot. Az MLM-ben a termékeladásból jön a forgalom döntő része, a piramisjátékban pedig az új belépők belépési díjából."
Kicsinység gondolkozz:
Van-e az Amway-nél induló készlet vásárlási kötelezettség, vagy beléphetsz-e anélkül is?
Ha a válasz igen, akkor ez bizony piramisjáték.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:10:08

@Bérgyilkos Bohóc: A "nem kell eladni" megintcsak félinfo. Nem kötelező eladni semmit, nincs min. eladási kvóta,attól még benne lehetsz,ha másért nem,azért,hogy nagykeráron kapd a cuccot. De nem emléxek olyanra,hogy azt mondták volna bárhol,hogy nem kell eladni ÉS így is tudsz pénzt keresni. A vállalkozónak se kötelező dolgozni,attól még viszonteladó lehet a beszállítójánál,és olcsóbban vásárol - de ha pénzt is akar keresni,akkor bizony muszáj lesz dolgoznia is. Az 1ik fentebbi kommentemben írtam,hogy az általam hallott előadó éppen azt ecsetelte,hogy senki ne higgye,hogy ez olyan hűdekönnyű mellékes keresetkiegészítő dolog,ha az ember komolyan keresni akar vele. Lehet,de akkor bizony komolyan dolgozni is kell,épp úgy,mint bármi más vállalkozásban. Itt a meló a hálózatépítés meg az eladás. Persze lehet olyan mákod esetleg, hogy mondjuk egy szállodának megtetszik a cucc (nem rátukmálod,hanem kipróbálják és valóban hatékonynak találják,annyira,hogy hajlandók is kifizetni,még ha drágább is), és mivel ott kénytelenek sokat takarítani,van 1 jó fix vevőd. Persze ennek elég kicsi az esélye,de némi melóval növelhető (persze nem olyannal,hogy megy az ember végig a szállodákon a táskával,mint a házalók,mert sokan ezt csinálják,el is hajtják őket,és utána panaszkodnak,hogy nem megy a dolog). Nyilván kell hozzá némi érzék,meg rátermettség,de itt is ugyanaz az ábra,mint bármi más melónál: nem mindenki alkalmas rá. Ha meg csak azok sirámaiból tájékozódunk,akik nem alkalmasak v. hamar feladják,akkor nyilván elég szar képet kapunk. Pilótának se mindenki alkalmas,és mégse mondja senki,hogy mekkora átb***ás az olyan hirdetés,amiben pilótát keresnek...

2014.07.08. 15:12:56

@Kón Bandit: Ez talán nem az MLM rendszer hibája hanem azé aki abbahagyta, mielőtt elkezdte volna."
Ha senki sem hagyja abba, épp az következik be, amit leírtál: telítődik a piac. Tehát, miből fog megélni a piramis alján az Amway játékos? Ja, ő bukta. A csúcson lévők, ők igen!

Nekem ne mondd, hogy van olyan, aki milliókat keres havonta azzal, hogy terméket árul!
Ha egy csöpp eszed van, rájössz, hogy ez fizikailag képtelenség.
Abból él meg, hogy az alatta lévők eladásainak egy része is hozzá folyik be, mint jutalék. Szóval piramisjáték.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:14:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Új munkahelyre belépésnél azért (munkahelytől függően természetesen) nem minden munkáltató adja ingyen pl. a munkahelyen viselendő öltönyt/kosztümöt/hasonlókat, amik közül több is feltétele lehet az ottani munkavégzésnek.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:19:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Anyámék az alájuk belépettekhez képest "csúcson" levőnek számítanak. Ja,hogy nem vagyunk milliomosok...? Talán azért,mert 3 gyerek mellett nehézkes volt a kezdeti non-stop szakaszt csinálni,ők is kb. idő előtt álltak le vele,mert 1szerűen nem volt elég idejük rá mellettünk. Az alánk belépettek közül többnek nem volt ilyen baja,csinálták is rendesen. Kerestek/keresnek is rendesen. De vmiért mi a kis helyi "piramisunk" csúcsán valahogy nem úszunk az alattunk dolgozók által termelt jutaléközönben. Lehet,hogy azért,mert úgy van kitalálva a rendszer,hogy "szemét módon" csak az keres normálisan belőle,aki normálisan csinálja...

2014.07.08. 15:19:56

@galaxiscsirke: Figyelj, egy piacnak mindig van telítettsége. Magyarországon az Amway már elég régóta van ahhoz, hogy elérje a maximumot. Ha az lenne, amit neked beadtak, akkor mára az összes egyéb termékforgalmazása megszűnt volna. Mert ugye mindenki beszervezte volna mostanra az ismerőseit. Hogy ez mégsem történt meg, annak mi lehet az oka?
Szerinted a szállodák megkeresése most jutott eszedbe, neked és senki másnak???
Már rég lefedett a piac.
A legelején még szó sem volt a hálózatépítésről. Csak termékforgalmazás folyt. Lokális raktárakat hozott létre az Amway. Aztán valamiért-no miért?- belépett a képbe a hálózatépítés, meg is változott az Amway neve, majd megszűntek a helyi depók.
Ja, mert a termékértékesítés olyan kurva jól megy.
Tehát, mégegyszer: ha az Amway jó terméket gyárt, és ez a fajta értékesítés olyan jól működne, akkor senki sem vásárolna a kiskereskedelmi forgalmazású termékekből.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:21:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Ha senki sem hagyja abba, épp az következik be, amit leírtál: telítődik a piac.'

- ilyen nincs. 1 éven belül ha 5-10% marad aki összehoz egy rendszeres átlagfizetést hálózati üzletből az már nagyon nagy szám

'Tehát, miből fog megélni a piramis alján az Amway játékos? Ja, ő bukta. A csúcson lévők, ők igen!'

- aki abbahagyja, annak annyi. Aki felül van annak meg annyival kevesebb a pénze, minnél kevesebb aktív embere marad 'lent'. De ő nem hagyta abba!

'Nekem ne mondd, hogy van olyan, aki milliókat keres havonta azzal, hogy terméket árul!'

- ált. millió körül és fölötte már a csapatépítés a fő cél (minimum havi termékforgalom ált. akkor is kötelező, de már nem ez a fő cél). Addigra már kialakul az üzletkötő 'szeme' arra, hogy kivel nem érdemes belekezdeni, így az idejét azokra fordítja, akikre érdemes.

Ők már nem 1-2 v. 10 személyes termékbemutatókat tartanak, hanem nagyobb előadásokat, ahol az alsó vonaluk eladásait segítik.

'Abból él meg, hogy az alatta lévők eladásainak egy része is hozzá folyik be, mint jutalék. Szóval piramisjáték.'

- akkor neked a Tesco is piramisjáték, én megpróbáltam elmagyarázni feljebb a frankót. A Tesco alsóbaszodi eladásából is befolyik a nyereség egy része az angol cégközpontba...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.07.08. 15:22:02

@gigabursch: épp ez a poén. Hogy a kereskedelmi rendszer, amit átalakítottak MLM-essé, nem működhet hosszútávon. Drága és fenntarthatatlan, már rövidtávon is. A MLM-esek szeretik azt mutatni, hogy a kiskereskedelem tulajdonképpen ugyanaz, de nem. Ráadásul a többségnek annyi fogalma van az értékesítési csatornák, ellátási lánc, és hasonló témákban, amennyit az MLM-től kaptak. Ott meg azt nyomatják, amit te is... A valóság meg egy kicsit más.

A kiskereskedelem (és persze az értékesítési csatorna teljes hossza) a vevő elégedettségére épül, a vevőigényeket akarja kiszolgálni. Az MLM pedig a hálózat fenntartására koncentrál. Mert a saját hálózaton belüli belső keresletét tartja fenn, így a jutalék is belül marad, tulajdonképpen nincs jutalékfizetés, ha a szokásos szöveg szerint "nem kell eladni, csak használd" alapon működik a user.

A nyomorult Amwayes meg nem érti, miért röhög rajta mindenki, hogy megveszi az 1100 ft-os forintos fogkrémet, és örül az utána kapott 6%-os jutaléknak, ezesetben diszkontnak (66 Ft). Azaz neki 1034 Ft-ba kerül az a tudásában semmivel sem jobb fogkrém, amit egy átlagos drogériában minden sallang nélkül megvehet 600 Ft-ért. Bombaüzlet? És csodálkozik, hogy sosem lesz gazdag belőle. Miért nem? Mert a rendszer biztosítja, hogy a pénzét azon belül költse el, mert MLM-esnek szinte kötelező a saját termékét használnia (vö. híres magyar borász, aki azt nyilatkozta, hogy a saját bora neki túl drága, nem engedheti meg magának, hogy azt igya).

2014.07.08. 15:23:20

@galaxiscsirke: Félrebeszélsz, a belépő csomag egyszeri vásárlás, akkor is, ha többé sose jelentkezel.
Az, hogy anyáddal mi a helyzet, indolens.
De ráadásul meg is magyaráztad: nincs bevétele, mert nem értékesít. Annyi van, amennyit az általa beszervezettektől kap.
A munkáltatót pedig TÖRVÉNY kötelezi a munkaruha és védőruha adására.
Ha nem adja, törvényt sért. Az Amway nem.

2014.07.08. 15:24:46

@Kón Bandit: Figyelj, a társadalmi piramis, a vállalati szervezeti felépítés és a piramisjáték teljesen különböző fogalmak. Ennyire nem lehetsz buta!

2014.07.08. 15:26:22

@Kón Bandit: Nem értelek. Leírod, mitől csalás az Amway, és ragaszkodsz a vélt igazadhoz. Csak nem Amway károsult vagy?
Az más.

2014.07.08. 15:28:08

@Kón Bandit: Figyelj, ha az Amway olyan sikeres kereskedelmi módszert végezne, már rég megölte volna a multikat. Mondjuk Angliában jelen sincs...az USA meg valamiért nem tartja számon a legnagyiobb kereskedelmi láncok között, de a vegyszergyártók között sem. Miért?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:28:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:' Van-e az Amway-nél induló készlet vásárlási kötelezettség, vagy beléphetsz-e anélkül is?
Ha a válasz igen, akkor ez bizony piramisjáték.'

- Tényleg? Szerintem a piramisjáték szervezése benne van a Btk-ban, és nem ezt jelenti.

- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz? Ennyi erővel lehetsz bolti eladó, vagy Vágó Pityu aki a Tv-ben mondja el hogy a Cetelem a király.

+ képzések vannak benne ált.

Melyik vállalkozást lehet kezdőtőke nélkül beindítani?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:30:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én örülnék a tavalyi 12 milliárd dollár forgalomnak, amit az Amway Global beszedett.

Igaz, én szerény vagyok.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:31:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: OK,tehát ha jelentkezek olyan melóra,ahol feltétel a B jogosítvány,saját autó,mobil,hasonlók,akkor törvényt sért a munkaadó azzal,hogy ezeket nem biztosítja nekem (akár az "esélyegyenlőség" szellemében,mert az manapság nagy divat,habár értelme nincs túl sok)? Anyámat csak azért emlegetem,mert az ő esetük az,amit közelről tapasztaltam,máséról nemigen tudok beszélni info híján.

2014.07.08. 15:35:52

@galaxiscsirke: Félrebeszélsz. Ha kötelez rá, hogy megvásárold tőle a telefont, az autót, akkor bizony igen.
De érdekesség, utánanéztem a Wikin: az Amway mára Alkor néven fut. Tudod miért? mert átalakult, ugyanis 1998-2000 között az Amway bevétele zuhanni kezdett. Az Alkor viszont további területeken nyitott. Például kölcsön, szálloda, stb...

2014.07.08. 15:37:55

@Kón Bandit: Nem, te nem szerény vagy, hanem hülye. Mégegyszer: nem sikerült megverni a nagyokat saját hazájában sem, sőt, 1998 és 2000 között fordult a trend, bukóban volt az Amway, ezért átalakult, nevet váltott gondolom némi ügyesség volt benne, és bővítette működési körét.

galaxiscsirke 2014.07.08. 15:41:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Keresd már meg nekem,hogy hol itt az Alkor:
www.amway.com/about-amway/our-company
vagy akárhol az oldalaikon hol említik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:41:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: Miért kellett volna megverni a nagyokat?

Te miről beszélsz?

És miért kevered a munkavállalást a vállalkozásal?

Ha nem veszel kezdőcsomagot nem leszel Amway partner, ennyi. Szerződés 2 vállalkozó között.

recommented 2014.07.08. 15:51:12

@Kón Bandit:

"Az MLM pedig személyes franchise. A sima franchise-hoz képest sokkal olcsóbb (2-300e vs. 100 MFt), így több embernek elérhető."

A "rendes" franchise-zal általában egy jól működő és jól átlátható üzleti modellt veszel, ami a legtöbb esetben bőven nem kerül 100 millió forintba (hanem nagyságrendekkel kevesebbe). Nézd meg, hány Fornetti gép van Magyarországon! Pontosan tudod, hogy melyik cégtől mit veszel.

"De itt sincs gondod a könyvelésre, a logisztikára, a továbbképzésre, a rendelésfelvételre, a számlázásra és a járulékos dolgokra, csak az üzlet felhajtására. Ezért is fizetsz."

Már hogy a fenébe ne lenne? Az MLM rendszerű pénzügyi közvetítő cégeknél pl. muszáj számlaképesnek lenned, muszáj, hogy legyen saját könyvelőd. A továbbképzésed pénzbe kerül (akkor is, ha ingyen van, mert, időd megy el vele, szállást, kaját kell fizetned). A rendelésfelvétel nálad történik, sokkal több időt eltöltesz a vásárlókkal való kommunikációval, mint a hagyományos bolti rendszerben. MLM-ben egyszerre mindennek kell lenned, ügyfélszolgálatosnak, marketingesnek, trénernek, ügynöknek. Nagyon kevés ember van, aki ezekben mind jó, és mindet szívesen csinálja.

"A sima vállalkozásban meg intézel mindent magad."

Igen, ha kicsi vagy, és nincs rá ember, aki megcsinálja. Viszont mindenben te döntesz, arra fordítasz több energiát, amit szeretsz csinálni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 15:57:02

@recommented: Abban nincs vita, hogy kevés ember van, aki jó az MLMben.

A jó MLM ugyanúgy teljesen átlátható mint a jó franchise. Én a McDonalds árairól hallottam.

Az MLM hálózatépítőnek és a franchise vevőnek is nagyobb az esélye a tartós sikerre, mint a sima, semmiből épülő kisvállalkozásnak. Ezért mondasz le a hasznod egy részéről, ezért kap a franchise vevő könnyebben hitelt, ahol a sima hamburgeres nem. Mert bevált sémák vannak.

gigabursch 2014.07.08. 16:07:09

@jobangel:
ad 1. Nem nyomatok
ad 2. ezt a hosszú távon fenntarthatatlant kifejtenéd?
ad 3. Ha nem kioktaszt, sem sértődök meg, persze lehet, hogy tévedhetetlen vagy. Ezesetben megkövetlek. :-)
ad 4. Szerinted van annyi sütnivalóm, hogy el tudjam dönteni egy termékről, hogy megéri-e vagy nem (ár, fajlagos mutatók, beltartalmi értékek, használhatóság, de legfőképp - szükségem van-e rá)?

A fentiek tükrében: Szerinted az aki egy céget üzemeltet, megnézi-e hogy, fogy-e a terméke, van-e rá szükség a piacon vagy nem?
Ez kereskedelmi módozattól független.

S még1×, mert olybá tűnik nem érted meg. Nekem nem célom a bazi nagy hálózat kialakítása, mert nem az a végzerttségem-hivatásom-munkám-szakmám, stb. Pusztán csak volt egy élethelyzetem, amiből a patika nem tudott kisegíteni.
Ennyi.
Mással is lehet hasonló élethelyzet.
Ennyi.
Neked ugyan nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerülj. Ha most jó marketinges lennék azt mondanám, hogyha mégis keress meg. Persze nem így, mert az átlátszó, de én se így, se úgy nem tudom mondani, főleg mert nem vagyok jó marketinges.
S szerintem elég sok ember van, akinek csak annyi az egész, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül fogyasztgat magának olyan termékeket, amihez kedve-pénze-szüksége adja. Ezeken a pontokon nem is lesz nagy hálózatépítés, de ez azokat aki ezt meg életvitel szerűen csinálják, alighanem nem izgatja, és alighanem nagy ívben tesz a többiekre, amik szerint ez itt mind rossz. Szóval csak azért mert sokan szídják a Suzukit, attól még elég sok embernek tetszik, elegendő, és nem igényel többet. S hiába szídod ordítva, meg hülyézed le, attól ő még a következő 8 évben is azt fogja használni, ráadásul elégedettséggel.
S a Suzuki szervizek és forgalmazók (bár ez nem MLM történet), meg ellesznek a maguk dolgáva. Következésképpen a Suzuki teszi a dolgát.

Pusztán csak annyit mondtam, hogy elmélyedtem a rendszer működésében, mert kíváncsi voltam rá, ha már egy adott termékcsoportért csatlakoztam (óh, hány lejáratott szó van a magyar nyelvben: belép, csatlakozik, regisztrál, tözsvásárló lesz, s még sorolhatnám) az egyik céghez.
De a jelek szerint lehet/talán/elképzelhető/még az is előfordulhat, hogy/stb némileg több infóm van róla, mint jópár kommentelőnek, s nem igazán látom értelmét a fölösleges szájkaratének.
Egyébként vettem a fáradtságot még anno és kockáspapír, ceruza, fogyasztói kosár, excell tábla, stb. és csináltam néhány jövőképet (scenáriót).
Semmivel sem életképtelenebb, de semmivel sem életképesebb, mint Maris néni a két tehenével és 25 tyúkjával, aki naponta eladja a tejet és a tojást, vagy az Adidas sportszergyár a maga iszonyatos, szinte átláthatatlan termékpalettájával.
Csak az előbbi az a direkt marketing tipikus esete, kiskereskedelmi leképződéssel, őstermelői vonzattal, az utóbbi a kiskereskedelmi láncolaté, addig az MLM meg egy harmadik verzió.
Miattam, ha valaki kitalál egy következő verziót, ami jó és működőképes, ám tegye, nekem semmi kifogásom nincs ellene.
Mint azt fentebb írtam, elég sok olyan termék van, amire egyébként teljesen használhatatlan (lásd: benzin, de még a téglától a kenyérig elég sokféle termék felsorolható, nem beszélve bizonyos szolgáltatásokról)

Más méret, más vásárlói igény és más kerskedelmi lánc.
Se több, se kevesebb.

S a fentiek tükrében.
Igen, a rajtam keletkező árrésen valaki jól jár.
Na és?
Legalább olyan valaki jár jól, aki az én elveimnek/igényemnek/stb megfelelő termék másokkal történő megismertetésével az én értékrendszerem szerint nem okoz mérgezést/elhülyülést/környezeti károsítást/stb.
Ez egy szabad választáson alapuló döntés volt, amit nem látom miért kéne másnak megkérdőjelezni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.08. 16:24:31

@gigabursch: 'Semmivel sem életképtelenebb, de semmivel sem életképesebb, mint Maris néni a két tehenével és 25 tyúkjával, aki naponta eladja a tejet és a tojást, vagy az Adidas sportszergyár a maga iszonyatos, szinte átláthatatlan termékpalettájával.
Csak az előbbi az a direkt marketing tipikus esete, kiskereskedelmi leképződéssel, őstermelői vonzattal, az utóbbi a kiskereskedelmi láncolaté, addig az MLM meg egy harmadik verzió.'

Az MLM nem egy verzió. Az MLM 1000 verzió. A matek írja le, és sokféle rendszernek sokféle matekja van.

csizkek 2014.07.08. 16:55:34

@Kón Bandit: "- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz? Ennyi erővel lehetsz bolti eladó, vagy Vágó Pityu aki a Tv-ben mondja el hogy a Cetelem a király."

Tipikus szalmabab erveles, hibas ervelesi logika. Egy orvosnak ki kell probalni az adott gyogyszert amit a gyogyulasodra ajanl?
Mas parhuzam, ha elfogadjuk az MLM-ben minden extra minosegu (csak logikailag, mert egyebkent hulyeseg), akkor egy gourmet bolt (extra minoseg)tulajdonosnak kelenel fogyasztania es kiprobalnia az osszes termeket, ha ajanlani akarja? loturot!

MLM ugynokok hajlamosak elhinni magukrol, hogy ez tenyleg valami szakma vagy o maguk valamifele tanacsadok. Sima direkt eladas, csak epp a termek az ALOM, aminek a targyi manifezstacioja valamifele egyeb prodoktum. Akar lehet folyoparti kavics is. (Lsd. energetizalo viztisztitok es hasonlo hulyesegek targykore)

Az ugynokok szeretik azt is elhinni, hogy ez valamifele kuldetes es ez alapjan teljesen hamis ervelesekkel gyozkodni:) Pl. Ausztriaban az emberek 80%anak van biztositasa, Mo.-on csak 20%:) Ebbol az a kovetkeztetes, hogy vegyel united link biztositast. Mindezt olyan emberek ajanljak akiknek egy kamatos kamat kiszamitasa megerolteto. Nem veletlenul b.sszak at a jonepet vele..

csizkek 2014.07.08. 17:15:28

Az MLM nem mas mint egy k. nagy felepites. Ezt ugy fogalmazzak meg belul, hogy szukseges kiemelni eg ytermek jotulajdonsagait. A valosagban meg az tortenik, hogy a multitol epp megcsomorlott 20.-ik szinten levo “menedzser” kiall a szinpadra, ahol bemutatjak mint adott multi marketing igazgatojat, mert a tekintelyelvu erveles szamit! Ugyanez tortenik a termekekkel. Kell meg rongyot razni, mutatni, hogy itt csogazdag mindenki. HA egy panel lyukban lakik is meg kell jelenni vmi autoval, lehetoleg fo helyre allva.
Sima ponsi sema, buntetojogilag meg epp nem, mert tesznek bele valami termeket ellentetelezesul es limitaljak a melysegi kifezeteseket. De teljesen mindegy mi a termek, a valodi termek egy ALOM mindig. Sima alap vasarlokra meg mlm ugynok nem epitett uzletet, mert a jutalekrendszerek kialakitasa miatt beleptetesi kenyszer van kezdocsomagokkal es sajat vasarlasi kenyszer. Ha nincs meg havi szint, alig van penz kifizetes, elveszti a beleptetetteket etc. Teljesitmenykenyszer a nagy szabadsag. A sajat fogyasztast meg maximalisan fel kell porgetni, a fogyasztasnak peldanak kell lenni, kulonben az uj belepoket nem lehet kezdocsomagvasarlasra ravenni!
Majd meg kell talalni a beszervezhetoeket, ez csak es kizarolag a tomeges motivacios eloadasokkal megy. Ahol csak a pozitiv felepites megy es motivacio a barmilyen kritika elutasitasara. Erre jol kidolgozott ervelesi (hibas logikai ervelesek) keszlet all rendelkezesre. Ez egy szakma. Aki elbukott az nem ertette meg. Nem volt motivalt. Aki kritizalt, az nem is probalta. Ez amugy is egy bolcsek kove, MLM-ben mindent ki kell probalni Hulyeseg. Lenyeg a CD-k hallgatasa, konyvek olvasasa es a rendezvenyek. Kell a vallasrendszeru termekfelepiteshez, mert ez biztosit kritika nelkuli motivaciot a tukmalasra. Kell egy sajat belso ervrendszer, hogy az adott termek miert a legjobb a vilagon es minden mas miert sz.r. Ezen termekek nem akarnak versenyezni a szabadpiacon, egy zart vilagban kell eladni, ahol van ido elmagyarazni az arat es az allitolagos minoseget. Ezt sokszor megkonnyiti nehany Dr. elonevu penzert veheto arc, aki legyartak az altudomanyos “szakmai” referenciakat. Lehetoseg szerint egymasra linkelgetve a neten. Az megjobb ha sikerul valami sajat szempontrendszert felallitani az adott termekkategoria minoseg megitelesere, ami csak es kizarolag a sajat termekekben talalhato.
Es innentol duborog a biznisz. Szocialpszichologia modszerek, felepites, altudomany, zart ajtok mogott hazugsag hegyek.

galaxiscsirke 2014.07.08. 17:23:24

@csizkek: Tapasztalat, hihető forrás...? Esetleg a saját,részletes,alapos és objektív tényeken alapuló elemzésed, amiből szükségszerűen erre jutottál?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 17:26:01

@Kón Bandit:
Khmmm, áruterítő ügynöknek elég sok céghez jelentkezhetsz különösebb beruházás nélkül... ha ezt "vállalkozásnak" lehet nevezni...
Az MLM szimpla szélhámia: a piaci értékükhöz képest többszörös árazású termékeket próbálnak eladni valami zavaros maszlaggal felturbózva, illetve kedvezménnyel a beléptetett szerencsétlenekre rákényszeríteni (úgy csak háromszor annyiba kerül nekik, mint levenni valamelyik diszkont polcáról, tehát k. jól járnak vele).
Kell hozzá nyilván rátermettség, vagyis erős gyomor és az ismerősök-barátok-idősek meggyőzésének (átbacásának) képessége.
Aztán milyen gyönyörű is, amikor a céges önbizalomnövelő önfelszopáson a teljes baráti kört lenullázott, magukat sikeres üzletembernek képzelő lúzerek csillogó szemekkel hallgatják valamelyik gyémántbuzerántokkal ékesített rangú főfasz baromságait... :)

csizkek 2014.07.08. 17:29:10

@Kón Bandit: "A jó MLM ugyanúgy teljesen átlátható mint a jó franchise. Én a McDonalds árairól hallottam."

Ez egy szokasos hibas erveles. Az MLM-nek semmi koze a franchise-hoz. De lehet szalmabab ervelesnek hasznalni. A franchise-ban jol korulhatarolt kockazati viszonyok vannak a szabad piacon(!). A franchise tulajdonosa kontrolalja a hasznalot a brand epiteseben. Nincs zartajtos hazugsag hegyek es mutogatas az ugynokokre, hogy o a hibas. Vedi a mar meglevo franchise tulajdonosokat es valodi tamogatast ad az uzlethez.
MLM-ben kapsz egy termeket meg egy jutalekrendszert, jo erosen fogd meg. Az osszes agymosoda az ugynoki rendzser krealmanya. Az ugynokok sajat motivacios treningjeit adjak el "mint franchise". Ez nem az! BArmilyen hazugsag utan az anyaceg mossa kezeit, tamogatas nincs az anyaceg felol. Es meg lehetne sorolni.

csizkek 2014.07.08. 17:33:44

@galaxiscsirke: "Tapasztalat, hihető forrás...? Esetleg a saját,részletes,alapos és objektív tényeken alapuló elemzésed, amiből szükségszerűen erre jutottál?"

Ez egy tipikus tanitott ugynoki sema. A legfontosabb ugynoki toolset.
Aki kerdez az iranyit.:) Probalj meg a leirtakra koncentralni.

galaxiscsirke 2014.07.08. 17:55:44

@csizkek: Koncentráltam,de messziről jött ember azt mond,amit akar alapon vagy elhiszem,vagy nem. Megfelelő alátámasztás nélkül a te írásod ugyanannyira hihető,mint egyes ügynökök termékbemutatói. Ők se tudnának felmutatni valós forrást, elemzést, tapasztalatot,stb, ha mondjuk az "egészségvédő" terméket valódi orvosnak mutatják be, ő a szakmai tapasztalata és valódi tudása alapján kiröhögi, ill. szakszerűen bebizonyítja,hogy hülyeség (ha valóban kamutermékről van szó). Lényeg, hogy a te írásodat egyelőre nem támasztja alá semmi (legalábbis már az én érintőleges tapasztalatom is ellentmond neki, igaz,elismerem,hogy közelről csak az Amwayt láttam), de ha belinkeled egy valódi lehúzós cég valódi üzleti modelljét (esetleg ügynöki munkautasítást, amiből az ügynököket kiképezik a lehúzős dumára,ilyesmik) amibkől én is ki tudom számolni,és belátom,hogy szívatás,akkor már abba is hagytam. De ezek hiányában ez egy levegőbe beszélt valami,ami se nem megerősíthető,se nem cáfolható a hiteles info hiányában.

Ráérek 2014.07.08. 18:10:51

@galaxiscsirke: Direkt nem akarod megérteni a mondatomat???

Azt írtam, hogy 53 (de lehetne 103 vagy 98 is) Amway-ügynök is megélne...????????

Ráérek 2014.07.08. 18:13:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az, hogy olcsóbban vásárol, szintén parasztvakítás.
Megveheti a 3-5x-ösen túlárazott terméket 30-40% "engedménnyel".

A hülyének is megéri, hát még egy MLM-ügynöknek. :-D .-D :-D

Ráérek 2014.07.08. 18:17:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha olyan qrvajól menne az Amwaynek, akkor talán nyereséges lenne, nem?

Évek óta veszteséges, most hirtelen a 2011-es eredménykimutatást kaptam elő az e-beszámoló oldalról, mínusz 58.462.000
e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-BalanceForm.aspx?b=8JyU%2fKenrfyneQMg1uxHKQ%3d%3d&so=1&c=c%2fr1nOLtBfOlq3J8jnQD%2fg%3d%3d

Miről beszélnek ezek??? :-)))))

Ráérek 2014.07.08. 18:19:54

@Kón Bandit: Most már tuti, hogy sanyóc vagy! :-DDDD

Az indexről.

Ott is proccoltál a globális eredménnyel, és kussoltál, mikor az Aw. Hungária veszteségeiről volt szó

Semmiben nem befolyásolja egy itteni leányvállalat működését, hogy globalice milyen eredményt prezentál az anyacég.

LOL

Ráérek 2014.07.08. 18:22:44

@csizkek: Ez a mániájuk, a személyes kipróbálás... :-D .-D

B.kker, ezexerint egy Tesco eladó addiig nem állhat be a polcokhoz, amíg minden egyes terméket meg nem kóstolt....??? Annyira nevetségesek. :-D

De zseniális az orvosos példád is.

Sőt, szerirntem addig ne operálhasson egyetlen sebész sem, amíg saját magán el nem végzett minimum egy vakbélműtétet. :-D Ja, és persze így férfi szülész nem is leheetne, hiszen..... :_)))))))

eßemfaßom meg áll 2014.07.08. 19:17:54

@Kón Bandit: "- Kezdőcsomag azért van, mert hogyan ajánlanál olyan termékeket, amiket nem ismersz, magad nem használsz?"

nemmondod, hogy a ferrari dealereknek venni kell egy ferrari-t csak aztán kezdhetik el árulni.

"Ők már nem 1-2 v. 10 személyes termékbemutatókat tartanak, hanem nagyobb előadásokat, ahol az alsó vonaluk eladásait segítik."

Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"

Próbálhatod hülyíteni a jónépet, de egy MLM show 99%-ban mindig a Hálózatról szól nem a termékekről. Hiszen ebböl indul ki az egész "ez nem házalóügynokség ahol el kell adni a termékeket, hanem A Renszer ami Pénzt Termel csak nagyon csinálni kell. A hálózatépítést bazmeg nem az eladást.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:13:30

@eßemfaßom meg áll: 'nemmondod, hogy a ferrari dealereknek venni kell egy ferrari-t csak aztán kezdhetik el árulni.'

Ők alkalmazottak, ugyibár.

'Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? '

Pontosan.

'vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"'

Pontosan.

'Próbálhatod hülyíteni a jónépet, de egy MLM show 99%-ban mindig a Hálózatról szól nem a termékekről.'

A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.

'ez nem házalóügynokség ahol el kell adni a termékeket, hanem A Renszer ami Pénzt Termel csak nagyon csinálni kell. A hálózatépítést bazmeg nem az eladást.'

A hálózatépítésre még kevesebb ember alkalmas, mint az eladásra. Iy jóval többet lehet vele keresni. Hol a gond?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:30:10

@Hepci: 'Khmmm, áruterítő ügynöknek elég sok céghez jelentkezhetsz különösebb beruházás nélkül... ha ezt "vállalkozásnak" lehet nevezni...'

Alkalmazottnak? Hajrá. És amikor befejezed a melót akkor az ügyfélkör a tied vagy a cégé?

Vagy neked mind1?

bloodhound v2.0 2014.07.08. 20:38:31

@Csabablog: a tényekről annyit, hogy láttam egészen közelről rendkívüli barátságokat tönkremenni a családtagjaimat érintően is, pl. amikor valakit beszippantott az Amway-es MLM-ezés, és az illetővel semmi másról nem lehetett beszélgetni, mert semmi másról sem tudott és nem volt hajlandó beszélni, bármilyen témáról 3-4 mondat alatt eljutott a posztban is szemléletesen ismertetett prédikálásig, a személyiségfejlesztő vackokban olvasott hülyeségek visszaböfögéséig, miközben a másik érveléseit dühödten söpörte félre. A végén már teljesen rabja volt a dolognak, olyan volt, mint valami vallási fanatikus, a személyisége teljesen és látványosan eltorzult. Ez az ember pl. komoly fájdalmat okozott a szeretteimnek, ezek után kurvára nem érzek kedvet semmiféle tárgyilagossághoz, amikor elkezdi valaki ugyanazt a prédikációt, amit már vagy százszor hallottam, hanem inkább leugatom a picsába. :(

Amúgy sem értem azt a mániát, hogy egy blogbejegyzésnek embereket hitelesen kellene tájékoztatnia, ez nem a BBC Radio 1. A posztoló leírta amit tud és gondol a dologról. És a véleményével nincs egyedül, a fenti kétszázvalahány kommentből kiderül, hogy talán nem véletlenül. Ennyi.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:44:08

@bloodhound v2.0:" láttam egészen közelről rendkívüli barátságokat tönkremenni a családtagjaimat érintően is, pl. amikor valakit beszippantott az Amway-es MLM-ezés"

Miért lenne ez baj? Nem lehet egy törekvő ember barátja egy lehúzó ember, az ilyenektől jobb távol maradni.

család, nem család, tökmind1

Csabablog 2014.07.08. 20:54:07

@bloodhound v2.0:

Szia!

Látod, van amiben egy véleményen vagyunk. Megnevezted a céget, elmondtad, korrekten, hogy mi történt. Oké! Ez gy nekem rendben van! Korrekt.

Ami nem korrekt, az a BBC-is rész szerintem.

pl. Ha a gyereked, majd azt olvassa, a neten, egy nagyon látogatott portálon, hogy egy buszsofőr buzi (bocsánat a példáért), és Te pont buszsofőr vagy, és a gyereked megkérdezi, hogy Apa akkor Te is buzi vagy? Akkor nem mondanád el a véleményed a korrekt tájékoztatásról, még akkor is, ha az egy blogbejegyzés?

Nem érted a problémámat?
Úgy érzem, hogy többen nem akarják érteni a problémát csak nyomják az ezer éve lejárt lemezt a tönkrement barátságokról, mindent az mlmre fogva. :)

Szerintem hagyjuk a témát, mert ennek nincsen vége soha.

Köszönöm, hogy időt szántál a válaszodra.

Üdv,
Csaba

bloodhound v2.0 2014.07.08. 20:57:40

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Végignéztem, amikor a feleségem gyerekkora óta legjobb barátnője teljesen kifordult önmagából, azért az elég durva sztori volt, persze a másik fél nem teljesen így kommunikálja. Hiába, nem voltunk felkészülve a szabad életre, amit az Amway hozhatott volna... :) Mondjuk nem csak mi tartjuk tőle a távolságot azóta.

Amúgy meg ja, tökmindegy, de ált. ez jut eszembe először az MLM-ről, és csak felkúrom magam.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 21:05:10

@bloodhound v2.0: figyelj, ha valaki elhiszi hogy 3 misit fog keresni, és körülötte meg mindenki bizonygatja mintha muszáj lenne hogy ez lehetetlen, az elég idegesítő.

Akik elmondják mi miért nem müködik soha még csak nem is beszéltek olyan emberrel aki sikeres, a másik meg lehet hogy már de (beszippantotta).

Ez konfliktushelyzet. Szóval ilyenkor okosan dönteni kell ki van rád jó hatással és lépni.

bloodhound v2.0 2014.07.08. 21:13:32

@Csabablog: az álláspontodat értem, és részben el tudom fogadni, csak épp a konkrét esetben nem, mert valakin úgy kéred számon azt, hogy nem hitelesen tájékoztat, hogy nem is az a dolga, plusz nem is állított olyat, hogy ő minden tudás forrása, hanem, hogy "de leírnám a tapasztalataimat és elmesélem a bent maradt ismerőseim agymosott történetét."

A barátságok felszámolódásáról pedig csak annyit zárógondolatként, hogy sok ilyen sztorit ismerek, és mindig az MLM-es emberke volt az, aki visszaélt a barátai és ismerősei jóindulatával és türelmével, ami persze előbb-utóbb elfogyott, és ő volt az, aki nem tudta elfogadni, hogy a másik nemet mondott az ő vallására.

Csabablog 2014.07.08. 21:22:02

@bloodhound v2.0:

Rendben, örülök, hogy van közös nevező. :)

Akkor marad a virtuális barátság!

Üdv,
Csaba

Mérges 1234 2014.07.08. 22:16:00

@bloodhound v2.0:

", hogy a másik nemet mondott az ő vallására."

Hú ez mennyire igaz, volt egy nagy haverom, ő egyszer azt mondta, hogy őt az sem érdekli, ha erre rámegy a barátásga az emberekkel, mert ez az üzlet jó (5 éve csak kiadása van vele) és aki nem fogadja ezt el az nem is barátja.

Eljutott oda, hogy senkivel nem beszél, aki az üzlet ellen van. Csak FLP-s embereknek veszi fel a telefont, és a családjára is haragszik, mert beléptette őket, és azok nem élnek a lehetőséggel, nem építenek......

Pedig rendes ember volt, csak a tnafolyamok sokaságával kicsavarták szegényt....

Medgar 2014.07.08. 22:33:47

@Kón Bandit: e-beszamolo.kim.gov.hu/

Hivatalos mérlegek.

Amway Hungária Marketing Kft. 2013 értékesítés nettó árbevétele:

4 305 504 ezer Ft gyk.: 4,305 millió Ft

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 22:42:54

@Medgar: Mármint 4,3 milliárd

- jó kevés, szvsz, persze 2008-13ig Mo-n minden nagyon visszaesett.

Ez az AMWAY global forgalmának az 1/600ad része. Tehát még ahhoz képest is szar, hogy ez itt Mo.

Medgar 2014.07.08. 22:53:22

@Kón Bandit: Különböző források 10-30% közé teszik az üzletileg aktív tagok számát.

De a csak saját célra vásárlók még jobban rontják a számokat. Egy szerény 3 000 Ft-os átlagos havi vásárlást feltételezve 1,1 milliárd forinttal csökken az eredmény.

Idézet egy hvg cikkből:

...Az Amway akkori regionális igazgatójától, Klaus Tremmeltől származó információ szerint mindössze 324-en voltak, akik eljutottak a csúcsra, azaz legalább bruttó 50 ezer forint jövedelmük származott az Amway-termékekből havonta....

...A kilencvenes évek közepére az Amway értékesítőinek hada körülbelül 60 ezer fősre csökkent (de ez is nagy tömeg, összehasonlítva a 2000-es évekre jellemző 30-40 ezerrel). A partnerek átlagéletkora 30 év volt, és 70 százalékuk nő volt. Havi Amway-átlagkeresetük bruttó 7000 forintot tett ki...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:02:03

@Medgar: 'Különböző források 10-30% közé teszik az üzletileg aktív tagok számát.'

Miből számolják a %-ot? A valaha regisztrált tagokból? Az abban az évben regisztráltakból? Hol a különböző források?

Hol a HVG cikk? Mi az hogy eljutottak a csúcsra? Az MLMben nem lehet eljutni a csúcsra, mert nincs határ.

Az Amway nem MLM?

Medgar 2014.07.08. 23:11:39

azaz legalább 50 000 forintos bruttó jövedelmük (inkább bevételük) volt.

ez tényleg nem a csúcs....

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:22:16

Én magam láttam a NuSkin legjobb magyarjainak a jutalékkimutatását 2008ban, akkor pörgött rendesen.

3 ember volt 10Mft-on túl havonta, és kb. 30 a 2-3 Mft sávban, meg persze csak ott voltak vagy 3000en(sokan nem tagok), persze inaktívak többnyire. Igaz ott nk-i hálózatot is lehet építeni, és a 3 legjobbnak voltak is emberei Romániában, Ukrajnában és Oroszországban.

Akivel én mentem annak a banki átutalásos papírjait is láttam, ő 1,5öt keresett 6 hónapja volt ott.

Az Amway ugyan régimódibb, de ennyire nem lehet szar.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.08. 23:24:49

@Tiszteltetem Brüsszelet:
El vagy tévedve, én el se kezdem a "melót". :D
Az ügyfélkör épp lehet a tied is, ha befejezed A cégnél és átmégy B céghez, hiszen ha valami galaktikusan túlárazott vacakot rájuk tudtál sózni az A MLM-vállalkozás kínálatából, tán vannak annyira tökkelütöttek, hogy megveszik helyette a B MLM-vállalkozás túlárazott vacakjait is.

Medgar 2014.07.08. 23:29:00

Számolnék kicsit, ha nem bánod.

Az Amway 2013-as forgalma 11,8 milliárd $ azaz kb. 2 464 milliárd forint volt 98 országban amik a föld teljes lakosságának kb 80%-át adják. (lásd amwaywiki.com)

Ez alapján a Magyarországra az aktuális lélekszám alapján (9,9 millió) 4,8 milliárd Ft forgalom jut, 4,3 milliár helyett. Ez nem túl nagy különbség...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:31:40

@Hepci: 1 havi 1 milliós ügyfélkör (ami nem kiugró) annyit ér a piacon mint egy havi 1 milliót kamatozó bankszámla.

Ez adható vehető.

- évi 5%os kamatnál az értéke 12x20= 240 millió forint. Azán lehet hogy csak 180ért tudod eladni, vagy 300ért, ez már ügyesség+szerencse dolga.

Amikor a munkahelyeden kiszállsz akkor mid van? Önéletrajzod?...:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:33:45

@Medgar: Mo. vásárlóerő szempontból a világ felső negyedében van.

Kínában is van persze vásárlóerő, de nem 1,5 milliárd kínai tud vásárolni, 'csak' 200 millió. Igaz most így is Kína az MLM mekkája..:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 23:36:32

@Hepci: bocs nem 12*20 hanem 12*10 tehát 120Mft, bár akkor már nagyon jól jár a vevő.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.09. 00:27:02

@bloodhound v2.0: erdekes...

akkor meg szerencses vagy, hiszen lehetett volna kezesseg vagy barati kolcson is az, lehetett volna baratilag megcsinalt valamilyen tularazott melo is
ez igy sokkal de sokkal egyszerubb volt :)))

Ráérek 2014.07.09. 08:57:50

@Medgar: Ez kb. egy kisebb falusi közért árbevételét se éri el.

:-DDDD

csizkek 2014.07.09. 09:42:36

@galaxiscsirke: Mit szeretnel ad hominem (szemelyt es nem ervet tamado) hibas logikaval elmagyarazni? Hogy ha nincs szemelyes tapasztalatom, akkor nem is lehet velemenyem vagy azt, hogy ha van szemelyes tapasztalatom akkor csak azert ez, mert elbuktam, rossz volt a szponzorom?:) Ezek sima ugynoki panelek amiket itt durrogtatsz.
Mire szeretnel bizonyitekot? En hallgassam meg helyetted a "Felepites" c CD-t? Vagy en olvassam el helyetted Tonk Emil Uzleti patika, a felepitesrol szolo konyvet?:) VAgy en menjek el helyetted egy eloadasra?

csizkek 2014.07.09. 09:47:28

@Ráérek: Ja:) Ez az egyik legtipikusabb panel amit hasznalni kell. Teljesen hibas ervelesre alapul, azt a cel szolgalja, hogy felporgesse a belso fogyasztast, ezaltal a "belso hitet" is, majd pelda legyen az uj belepoknek!
Majd az egesz gordiusi csomot atvagja az un. "kognitiv disszonancia":) Ha az ember ugy erzi atvagtak, hulyeseget csinal, de megis teljesen logikatlanul csinalja, akkor az "agy" talal ra magyarazatot. Es ennek kifejlete, hogy a delikvens nem azt kezdi el mondani, hogy ab.sztak. Hanem nekiall gyozkodni masokat is, mert ha mas is elhiszi azt amit o, akkor nem o a hulye, hanem megiscsak van benne valami.(hiszi az ember) Igy mukodunk, igy vallnak atvertek gyozkodo droidokka, sot eros hit alakul ki lebontva az "agyi illogika gatjat". Alap sema barmilyen propagandaban mukodo dolog, marketingben, politikaban az elet sok teruleten!

csizkek 2014.07.09. 09:53:43

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Ők alkalmazottak, ugyibár."

Ez megint egy teljesen hibas erveles, ugy hivjak szalmabab erveles! A Tesco reszvenyese se fogja vegigenni a TEsco arukeszletet havonta es ha en veszek Ferrari reszvenyt, ezaltal mint resztulajdonos a cegben v. nyitok egy Ferrari szalont, nem kell es nem is biztos, hogy fogok Ferrarival jarni. Minek is kellene?

csizkek 2014.07.09. 09:56:29

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Miért lenne ez baj? Nem lehet egy törekvő ember barátja egy lehúzó ember, az ilyenektől jobb távol maradni."

Nem torekvo, hanem atk.rt ember. Ha valaki torekszik, annak realista, kockazatelemzessel tarsult jovo es karrier terve van. Egy beszervezettnek altalaban almai vannak es irrealis karrier es kockazattervet adnak a szajaba. ADNAK a szajaba!

csizkek 2014.07.09. 10:11:36

@Tiszteltetem Brüsszelet: "
3 ember volt 10Mft-on túl havonta, és kb. 30 a 2-3 Mft sávban, meg persze csak ott voltak vagy 3000en(sokan nem tagok), persze inaktívak többnyire. Igaz ott nk-i hálózatot is lehet építeni, és a 3 legjobbnak voltak is emberei Romániában, Ukrajnában és Oroszországban.

Akivel én mentem annak a banki átutalásos papírjait is láttam, ő 1,5öt keresett 6 hónapja volt ott"

Hangsulyosan ki kell emelni, hogy 2008 elott!! Azota a sok 1,5millas lemorzsolodott. A nehany csucs ember maradt. Ebbol az egyik aki Mo.-on elkezdte, a masik aki Erdelyben, a 3.-ik meg aki Szlovakiaban. Ergo ha tudsz uj piacokat nyitni es nincs etikai fenntartasod, akkor keresel. Az aljan meg vegetalnak a teto meg abbol el.
2-3 mio Ft az egyebkent lof.sz egy ilyen munkaert. Ez brutto bevetel, amibol siman van 150-200eFt netto sajat fogyasztas, benzin/telefonkoltseg k. magas. Fent kell tartani "sikeres" latszatot ami penzbe kerul etc.. Mikozben az egesz bizonytalan mint a kutya vacsoraja, a 2008 utan ezek nagyresze ment haza.
Ha ugyanezt az energiat egy normalis paici alapu iskolaba es nyelvtudasba fektetne az illeto, ugye.. A legtobb 1,5 mios ember ott all tartalekok, felegetett piaci alapu karrier nelkul, gyozkodi magat a sikerrol. Kozben ugyanott van mint elotte, vagy meg ott sem. Szabadnak hiszi magat, mert nem jar be egy munkahelyre, de minden esteje es kora reggele, meg az osszes hetvegeje arrol szol, hogy kenyszeresen le kell ulnie emberekkel es jarni kell a motivacios treningekre. A nagyok villognak a "siker utazasokkal" mig a tobbiek meg errol almodoznak.
Aki 1,5-3 miot keresett egy ilyen halozatbol azok mindegyike valamilyen diplomas korokbol, alapvetoen is jo allassal es karrierszituaciobol jott.
Akad nehany kivetel, de ezek is fenntartasokkal kezelendoek, a szokasos felepitesek miatt!!

eßemfaßom meg áll 2014.07.09. 12:06:54

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"Ők alkalmazottak, ugyibár."

és? arról volt a parasztvakytás, hogy csak olyan terméket árulhat jószívvel amit maga is használ

"'Mármint ha Gyémátfokozatú Ede előadást tart akkor több háziasszony vesz LOC tisztítószert? '

Pontosan.

'vagy megtanitja Gyémántfokozatú Ede Alsó Bélának, hogy "Béla, azt kell mondani, az LOC kurvajól tisztit és baromi olcsó"'

Pontosan."

szóval az egész MLM a masszív gyengeelméjűekre épül, ha ezt külön meg kell tanítani Alsó Béláéknak, 50 IQ felett azért erre nincs szükség

"A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.A show a hálózatépítésben van, meg a nagy pénz is. De a sok MLM kisember csak ügynök akar lenni.
"

Soha de SOHA nem találkoztam még olyan mlm ügynökkel aki ne hálózatot akart volna építeni, csak házalóügynökként el akart volna terméket adni. Ezzel szemben MINDEN mlm ügynök be akart léptetni a hálózatába és azt hangsúlyozta, hogy ez nem elsősorban termékeladó ügynöki munka, hanem hálózatépítés.

Mi a francnak hazudoztok összevissza? Ez itt nem egy MLM beléptető gyűlés, itt értelmes emberek vannak.

mocor2 2014.07.09. 13:03:18

A DD kiváló mosogató. A mai napig ezt használjuk (20+ éve). És nem vagyok tag. Annyi ideig tart egy flakon, hogy mikor elfogy, úgy kell összevadászni valakit, aki amway-es, mert közben elveszítjük az ember kontaktját, akinél vettük az előzőt..

Mellesleg nem ártana tisztába kerülni az mlm szó jelentésével itt egyeseknek, mert mlm cégek nincsenek.
Egy sem.

eßemfaßom meg áll 2014.07.09. 15:00:25

@mocor2: "A DD kiváló mosogató. A mai napig ezt használjuk (20+ éve)."

ha 20+év után kipróbálnátok egy pur-t vagy jar-t literenként 2600 helyett 400ért, észrevennétek, hogy pont ugyanugy lehet vele mosogatni.

csak a poén kedvéért DD adagolás:

www.amway.hu/product/110488,dish_drops%E2%84%A2_concentrated_dishwashing_liquid
3ml 5L vízhez

Pur adagolás:
3csepp 5L vízhez

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.07.09. 16:43:56

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Szerintem cseréld el nyugodtan havi 1 milliós MLM-ügyfélkörre, ha lesz valaha havi 1 milliót kamatozó betéted. :)
Teher alatt nő a pálha... + örömet szerzel embertársadnak...

mocor2 2014.07.13. 13:19:23

Kipróbáltuk, nem jöttek be (apropó: azok mennyibe is kerülnének, ha nem lennének reklámozva?).

tnsnames.ora 2014.08.05. 18:10:17

POÉN: index.hu/gazdasag/2014/08/05/nem_gyogyit_a_lazacos_csodakapsszula_lecsapott_a_gvh/

"Hazudott az alaszkai lazacról és alaszkai áfonyáról a Kyäni Europe AB, egyes termékeiről pedig valótlanul állította, hogy gyógyítanak. De még abban sem mondott igazat, hogy ők az elsők a piacon. A GVH ezért összesen 6 000 000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Az ügy érdekessége, hogy ez az az amerikai MLM-cég, amelyben Lamperth Mónika volt belügyminiszter, önkormányzati-, majd szociális miniszter és Herényi Károly az MDF egykori politikusa is dolgozik. Korábban szerepet vállalt benne Kökény Mihály volt szocialista egészségügyi miniszter, és Székely Tamás is, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány egészségügyi minisztere."

Még amiben korrekt lehetne az MLM (korrekt termékek), még abban sem tud sokszor az lenni. ;)

mocor2 2014.08.11. 22:04:18

@galaxiscsirke: Nem szeretnék okoskodni (mindenki olyan mazohista, amilyen akar lenni :) ), én elég gyorsan rájöttem, hogy a társadalom 20%-a kifejezetten rombol (egy részük tökre azt hiszi, igaza van és fel sem tűnik neki). Teljesen felesleges velük bárminemű logikai, szakmai alapon való vita, mert kifogás, hiszti az mindig lesz. Egy cég mindaddig fennál, amíg vannak fogyasztói. Kit érdekel, hogyan magyarázzák ki a milliárdos forgalmakat (elég megnézni a DS top 100 listákat, akár évekre visszamenőleg) a "hozzáértők"??

directsellingnews.com/index.php/view/the_list_2014#.U6310PmSyPY

Reactor 2016.09.13. 21:03:48

Tribuszerné óta az egész MLM-piramis party le lett járatva mint a százforintos krva. Azonkívül az is érdekes felvetés, hogyha az MLM ilyen hipiszupi üzletmodell, a munkanélküliség problémáját miért nem oldja meg? Hisz semmi diploma meg papír nem kell hozzá, csinálhatja bárki.
Aztán valahányszor fölvetődött a kérdés, valahogy mindig csak kínos magyarázkodást, anyázást meg moderálást kaptam :D nagyon biztató, mit ne mondjak!
süti beállítások módosítása