HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.19. 08:00 lélekformer

" A titok "

 

Igen „A titok” című könyvről van szó. Mikor megjelent, ismerőseim hada olvasta el és lelkesen mesélte, hogy ez míly nagyszerű felfedezés. Gondoltam badarság szerintem nincs semmiféle titok és nem is érdekel. Aztán egy vita során úgy gondoltam el kell olvasnom, hiszen nem vitatkozhatok egy könyv kijelentéseivel, ha nem is olvastam.

Nos elolvastam. Továbbra is az a véleményem, hogy badarság és lépésről lépésre hajlandó vagyok megcáfolni kijelentéseit.

Lássuk rögtön az előszót: a szerző leánya elővett egy otthon heverő könyvet amiben a titok rejtőzött. De érdekes, addig senki kezébe se vette a könyvet, ott porosodott száz évig és egyszer csak a leány, hogy megvígasztalja anyját rátalál. Mesébe illő kép.

Aztán itt vannak azok a híres, ám halott emberek akik már nem tudnak tiltakozni az ellen, hogy nahát ők ismerték a titkot, de gonosz módon mégsem osztották meg. Példának csak egyet említenék: Albert Einstein mondta a következőket: „A legfontosabb kérdés, amelyet az ember feltehet magának, hogy vajon barátságos univerzumban él-e” amiből természetesen azt szűrhetjük le, hogy lám-lám ő is ismerte a „titkot”.

Aztán ott van az internet, ahol egy „véletlen” kattintással el lehet jutni a csodához és újabb csodás ismeretekhez.

Aztán nem valami sovár pénzszerzési okból, hanem tiszta önzetlenségből ezt a titkot film formájában meg kellett osztani az emberekkel és nahát összeált a stáb (miért ne állt volna össze?)

Szóval már az előszó is tele van hihhhhetetlen csodákkal! Nem?

Az én szóhasználatomra lefordítva, az iró padlón érezte magát, gondolta kéne csinálni valami szenzációs filmet ill. könyvet, amiből meg lehet gazdagodni... és lám.

Egyébként minden elismerésem az íróé, hiszen egy mondatot, hogyan lehet 50 oldalon keresztül különböző formákba önteni?? ez már tényleg zsenialitás!

És ennek hogyan lehet világraszóló reklámot csapni , na az se semmi.

Szóval a titok – a vonzás törvénye.

Amit gondolataiddal bevonzol az történik meg. Ha jót akkor jó, ha rosszat akkor rossz.

Nos leírtam két sorban a könyv lényegét, amit oldalakon és példákon keresztül verik a fejünkbe, hogy megértsük.

Tehát kérhetünk pénzt, autót , szép nőt, szép férfit, hírnevet ...bármit. Csak mint egy katalógusban ahogy leadod a rendelésed, tedd azt. Gondolj arra amit meg akarsz szerezni és máris a tiéd. Persze feltétel, hogy pozitívnak kell lenned. Na én aztán olyan pozitív vagyok, hogy mellettem felolvad a befagyott tó is, gondoltam kipróbálom, gondolok valami csekélységre és vizualizálom ahogy örülök neki amikor megkapom, mindent a leírt rituálé szerint cselekedtem, nehogy szó érje a ház elejét. Hát nem működött, pedig még hittem is benne.

Aztán ott van az elhízás. Gondold azt , hogy vékony vagy és ezt tedd többször, valamint ne barátkozz dagadtakkal, ne gondolj dagadt dolgokra, tedd ki a vékony fotódat és nézegesd. Aztán egyél meg egy fél disznót és ne mérd meg magad a mérlegen, csak gondold azt , hogy vékony vagy. A hülye meg én vagyok. kb. a könyv közepéig jutottam, de lemerültem tőle teljesen, most rá kell pihennem a következő részekre. És ebből a könyvből lett siker a XXI. században?? hol élünk?? és még „titok klubok” is alakultak, hogy gyakoroljanak??

Aztán itt van egy bibliai idézet is Máté evangéliumából a 21 rész 22 versét idézi: „ És amit könyörgéseitekben kértek, mindazt meg is kapjátok, ha hisztek” Ez már azért szégyen és gyalázat, Jézus nem gondolom, hogy ebben az idézetben a titokra gondolt és az univerzumba küldött rendeléseinkre. Talán inkább Istenhez küldött imáinkra! Hogy keverheti bele ebbe a szennybe a Bibliát?

Nincs itt valami párhuzam? Jézus azt mondta: kérj az Istentől és ha hiszel megadja.

A titok azt mondja: Kérj az univerzumtól és ha hiszel megadja.

Hohó itt csak egy szó a különbség!!!! Ebből azt szűröm le, hogy a buta régi ember, aki nem egy felvilágosult, művelt, tanult ember az bizony Istentől kér. Bezzeg a XXI. században a nagyon okos művelt ember tudja, hogy nincs is Isten, tehát az univerzumtól kér!!!!!

Vajon mi a különbség? Ez lenne az a nagy titok? Isten nevét helyettesítsük be univerzummal és higgyünk inkább benne. Ugye mennyivel modernebb, felvilágosultabb nézet ez?

Aztán persze a továbbiakban több, hihetetlenebbnél hihetetlenebb történeteket olvashatunk olyan példákról, hogy akik alkalmazzák életükben a „titkot” mennyire gyökeresen megváltozik az életük.

Nézzünk egy-két példát: valaki el van keseredve, hogy postaládájában nap, mint nap gyűlnek a befizetésre szólító számlák. Mit kell tenni? Ugyan csupán azt kell tenni, hogy az összeghez képzeletben hozzáírsz egy nullát és azt gondolod ez nem is számla, hanem csekk (összeg amit te kapsz) és így gondolatban már 10-szer annyi pénzed van, mint amit be kell fizetned, és mennyivel jobb érzés így feladni a számlákat, ugye?? Milyen sok pénzed megmarad a képzeletbeli összegből! Csak az a bibi , hogy a boltban nem tudsz fizetni képzeletbeli pénzzel! De az író megvígasztal, ugyanis ha tartósan képzelegsz arról, hogy olyan csekket kapsz amin neked fizetnek, bizony kapsz is (bár nem értem hirtelen kitől és miért???) Mert ugye ha nem dolgozol meg érte, hanem csak ráhangolódsz biztos boldog-boldogtalan küldi neked majd a pénzt.

Na most a lelkes „titok-hívők” látom, hogy fogják a fejüket, hogy jajjj.. ez nem így működik.

Bizony nem, hiszen a döltbetűs kommentálók akik rendre elmesélik, hogy bizony úgy lettek gazdagok, hogy nagyobb összeget álmodtak maguknak, a sorok között azért elárulják, hogy lapult egy megírott könyv a fiókban és persze teljesen véletlenül találkoztak egy újságírónővel, aki teljesen véletlenül egy híres- nagy példányszámú újságnál dolgozott és aki hajlandó volt írni arról a bizonyos fiókban lapuló könyvről, ami persze nem kis reklámot és ezzel nem kis példányszámot okozott a tulajdonosának. Na, persze, de nem mindenki író és nem mindenki előadó, vagy tréner, aki a nagy port, vagy vihart kavart semminek , illetve a titoknak tudnak reklámot csapni és ebből jelentős profitot hozni saját maguknak. De mi van a „földi halandókkal” , akik bérből és fizetésből élnek??? akiknek nem lapul saját könyv a fiókjában? Aki nem tud előadásokat szervezni és adni a nagy titokról? Ő bizony megkapja a havi járandóságát és álmodozhat nagy pénzekről , ha csak álmodozik az bizony magától nem fog bekopogtatni.

Itt van a betegség kérdése is. Azt állítja, hogy betegségünk nagy része lelki eredetű, ezzel az orvostudomány is tisztában van. Beszél a placebo hatásról is, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy valakinek valami fájdalma, vagy tünete van, placebo beadása után megszűnik, vagyis a lelkünk meg tudta oldani a problémát. Ez talán igaz is, talán a fájdalom megszűnik, talán a tünetek csökkenek DE ha valakinek nőtt egy nagy tumor a szervezetében, nincs az a pozitív gondolkodás ami elmulasztja. Lehet futni a sebészhez és utána pozitívan gondolkodni, hogy ne újúljon ki, de eltűntetni???? Sajnos ismeretségi körömből is tudnék említeni olyat aki ezzel próbálkozott, azóta az állapota rosszabb lett, tumor markerei az égben. Pedig 100 %-ban hisz benne és még mindig hisz annak ellenére, hogy romlott. Ez akkor kinek a felelőssége?

Ha már orvostudománynál tartunk azt is írja, hogy ne rakj 60 szál gyertyát a tortádra, hanem érezd magad fiatalnak és akkor fiatal is maradsz. Kérdem én, ez kívülről is látszik? Mert ugye az se mindegy. Érezhetem magam 30 évesnek, öltözhetek mini szoknyába és haskilógatós top-ba, de lehet , hogy nevetség tárgya leszek. És ha én hatalmas melleket akarok, csak gondoljak rá és megnő a mellem? Vagy kihullottak a fogaim, csak gondoljak rá és kinő? Hiszen a könyv szerint bármit kívánhatok, nincs határ, csak akarni kell!!

Hogy hogyan? Én rájöttem. Valamire mégiscsak jó volt ez a könyv. Sajátítsd el a titok könyvben lévő dolgokat, írjál róla csupa pozitív cikket, esetleg mint lerágott csontot írj hozzá újabb és újabb hihetetlen történetet, szervezz előadó körutat ebben a témában, légy életforma tanácsadó és természetesen a titok alkalmazására hívd fel a figyelmet. Ha ugyanis megnézzük a könyv végén a hozzászolók mivel foglalkoznak, egytől egyik ugyanezzel. Tehát ezután csak dől a lé, hiszen amíg szar van légy is van hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód könyvek


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr106368375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása