HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.05. 07:39 lélekformer

Egészséges életmód és társai 3. rész

Vegetarianizmus:

Tudjuk a fogazatunk mindenevőknek minősít minket. De mi feltaláltuk, hogy az állati fehérje káros az egészségre, elnehezít, nehezen emészthető. Mondták is, hogy aki elkezdi a vegetáriánus étkezést mennyire könnyűnek érzi magát és hogy hosszas kihagyás után ha netán húst enne rosszul is lenne tőle. Nos én egy kísérletező fajta vagyok, gondoltam kipróbálom. Fél évig nem ettem húst. Állandóan éhesnek éreztem magamat, úgyhogy rengeteg tésztát és főzeléket ettem. Felborult a rend bennem a vérképem is rosszabb lett, koleszterin szintem emelkedett, hajam hullott, körmöm repedezett.

Talán fordítva vagyok bekötve, de nálam nem működött a „könnyűnekérzemmagam” dolog.

Eltelt a fél év, na gondoltam most eszem egy kis húst. Riogattak, hogy egy kicsivel kezdjem, valami párol csirkemellel vagy ilyesmi. Így hát vettem egy nagy füstölt csülköt, omlósra főztem, friss ropogós fehér kenyérrel egyszerre vagy fél kilót behabzsoltam és még egy pohár sörrel is leöblítettem. Aztán vártam, hogy rosszul legyek, de csak nem lettem, sőt igen-igen jól esett.

Így lettem újra mindenevő.

Lugosítás: ez is egy újfajta találmány. Régen az emberek biztosan másképp ettek, hiszen nem volt szükségük lugosításra. Manapság már enélkül élni sem lehet! Nézzük csak: van egy gyomrunk ami gyomorsavat termel és teszi ezt azért, hogy a bekerült elemózsiát feldolgozza. Aztán persze vannak olyanok akiknek ez a gyomorsav kissé több, mint kéne. Őket megértem, hiszen kellemetlen égő érzés van gyomortájon. Ám nem csak ők lugosítanak, boldog-boldogtalan ezt teszi, hiszen azt mondták túl savasak vagyunk! Ki mondta? Ki vizsgálta meg őket és állapította meg, hogy sok a sav termelése? Leginkább senki, de hát az egészséges életmódhoz hozzá járul a lugosítás is. Nem??

Nos megnyugtatásul elmondanám, hogy ha normál savtermelés mellett lugosítunk, bizony a bekerült ételt nem lesz ami lebontsa, ugyanis nem lesz elegendő savunk. Gastroenterológus véleménye szerint ez vezethet előbb-utóbb gyomor rákhoz is. Nosza lugosítsunk!!!

3 komment

Címkék: vegetarianizmus egészséges életmód lugosítás


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr266259011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wowerman 2014.06.24. 21:18:22

"Fél évig nem ettem húst. Állandóan éhesnek éreztem magamat, úgyhogy rengeteg tésztát és főzeléket ettem. Felborult a rend bennem a vérképem is rosszabb lett, koleszterin szintem emelkedett, hajam hullott, körmöm repedezett."

Léteznek friss zöldségek és gyümölcsök is :D

wowerman 2014.06.24. 21:18:42

Megintcsak hatalmas baklövés. A lúgosítás nem a gyomorsavról szól, hanem a test pH értékéről. Ezt a hugom is elnézte.

És igen, 100-200 évvel ezelőtt kicsit másképp, más összetevőkkel étkeztek az emberek.

lélekformer 2014.06.25. 16:40:48

@wowerman: Ha a testünk ph értéke felborulna, bizony ott már nagy baj lenne, azt egy kis lugosító itallal nem tudnánk helyre hozni. És igen vegás korszakomban ettem friss gyümölcsöket és zöldségeket is, de attól nem laktam jól....hát ilyen a berendezésem , kívánja a húst :)
süti beállítások módosítása