HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.04. 07:30 lélekformer

Egészséges életmód és társai 2. rész

Méregtelenítés:

Zacher doktor is megmondta ez egy hülyeség! És én hiszek neki! Hiszen van egy májunk ami a méregtelenítő szervünk, miért is avatkozunk bele az ő dolgába? Milyen mérgeket eszünk meg? Már aki eszi, mert lehet, hogy ha valaki csak zacskós levesen él tán a mája se bírja, de én azt hiszem nem kell aggódnunk, hiszen krónikus alkoholistáknak is mennyi erőfeszítésébe kerül mire a mája kidől. Tehát ha nem vagyunk krónikus alkoholisták nyugodjunk meg a májunk teszi a dolgát és jól.

Aztán hallani még olyan extrém példákról is mikor a beleket mosatják ki? Hát azt meg minek?

A sok tisztítgatástól a jó kis bélbolyhok amik működnek tán ki is pusztulnak.

Léböjt kúrák, tisztító kúrák. Akik használják váltig állítják, hogy rengeteg szenny ürül ilyenkor a szervezetükből. Igen? Bizony a szervezetünk már csak ilyen valami bekerül, feldolgozza, majd kiürül, ha iszunk tisztító teákat, ha nem. Ha pedig annyira „besegítünk” a szervezetünknek, előbb-utóbb elfelejt magától működni. Ahhoz hasonlítanám , mint mikor valakit steril környezetben nevelnek és egyszer csak kitéved egy közös játszótérre, az bizony megbetegszik, míg az a baba aki csúszik-mászik és nem esnek kétségbe szüleik, hogy percenként megmossák a kezét, sokkal életrevalóbb lesz. Van nekünk immunrendszerünk és védekező mechanizmusaink és dolgoznak is rendesen, nem hiszem, hogy állandóan kapszulákkal és fertőtlenítő szerekkel kell bombáznunk magunkat.

Vitaminok és táplálék kiegészítők: még az elnevezés is rosszul hangzik: táplálék kiegészítő! Miért kell a táplálékot kiegészíteni, hiszen egész nap számoljuk a kalóriát , vesszük az egészséges ételeket, gyümölcsöket, mi nincs a táplálékunkban amire még szüksége van a szervezetünknek? És ha szüksége van évszázadokkal ezelőtti emberek hogy maradtak életben nélküle?

Van már ismerősöm aki napi több marék táplálék kiegészítőt szed: egy pirula a bélbolyhok egészségéért, egy a haj és körömért, egy a puffadás megszüntetéséért, egy a jó emésztésért, egy a porckorongokért, egy a jó memóriáért és sorolhatnám. Szóval ha mindent beveszünk tökéletesek leszünk: akadálytalanul megy az emésztés, dús hajunk és erős körmeink lesznek, nem felejtjük el a megbeszéléseket, dátumokat, futunk szaladunk egész nap és nem fáradnak el az izületeink. Kell ennél nagyszerűbb? Hát nem csodálatos? És ezen felül természetesen van már egészséges margarin ami vigyáz a szívedre, van egészsges joghurt amit minden nap enned kell ha jót akarsz és persze olyan is ami a csontok egészségét hivatott vigyázni.

Aztán vannak C-vitaminok amiket csak úgy nem tudsz megenni, csakis kapszulában, és ezek közül is választhatsz, hogy hosszan tartót, vagy adagolósat, vagy csak egyszerűt eszel. Lényeg az , hogy mindent be kell venned ha fitt akarsz maradni, és ebben a rohanó világban lépést akarsz tartani!

És hurrá már feltalálták azokat a kapszulákat is amiket csecsemőknek lehet adni, mert már pre- vagy probiotikum nélkül szegény gyerek már nem is tudna pukizni.

Most megint visszakanyarodnék a nagyszüleimhez: nem ismerték mi az a vitamin kapszula, nem ettek margarint, sem étrendkiegészítőt mégis mindanyian igen magas kort értek meg és egészségesen.

Talán van egy szó amit nem ismertek: a stressz. Lehet, hogy máshol kell keresni a megoldást?

Stressz okozta nyavalyáinkat nem pirulákkal tudjuk kezelni, erre rá kéne már jönnünk.

folytatás holnap a vegetáriánus étkezésről....

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés vitaminok egészséges életmód


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr716259001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása