HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lélekformer

Ne olvassa el írásaimat, ha megszállott egészséges életmód- hívő, vagy ha szereti az ezoteriát, ha boldoggá teszi a singli-lét és ezzel az egész XXI. századi életmóddal elégedett. Hagyományos értékek és életmód. Egészséges életmód és táplálkozás, ahogy én gondolom Ellenvélemény mindenről, napi eseményekről, oktatásról, jogról, betegségekről (rákról), fogyatékkal élő emberekről.

Friss topikok

HTML doboz

<!-- Facebook Badge START --><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi">Judit Oroszi</a><br/><a href="https://www.facebook.com/judit.oroszi.3" target="_TOP" title="Judit Oroszi"><img src="https://badge.facebook.com/badge/100000183600930.1662.2114268381.png" /></a><br/><a href="https://www.facebook.com/badges/" target="_TOP" title="Make your own badge!">Hozd létre a saját névjegyed</a><!-- Facebook Badge END -->

2014.06.03. 07:23 lélekformer

Egészséges életmód és társai 1.rész

 

Egészséges életmód a számomra egy mondatban megfogalmazható: nem eszem meg azt , amit a nagymamám nem ismerne fel. (nagymamám 1905-ben született és sajnos már nem él)

Szóval itt ki is húzhatjuk a listáról a zacskós leveseket, okos-mártásokat, amikhez csak egy kis víz kell és kész, a hamburgert, a gyorspácot, finomfölt, margarint (ezt állítólag a pulykák hízlalására találták fel, de nem jött be , így vaj helyett remek találmánynak bizonyult), hidrogénezett növényi fehérjéket és egyébb ilyen úri huncutságokat.

Egy héten 3-4-szer sütök kenyeret, a dagasztás kb. 5 perc, csak vajat eszem és főzéshez zsírt használok. Néha jó kedvemben sajtot is készítek, valamint télire mindenféle zselésítő és pufferelő anyag nélkül csak úgy lekvárt főzök. Ha ezt elmesélem megkérdezik melyik vidékről származom. Budán születtem, sőt anyám és nagyanyám is, bár apai részről voltak vidéki nagyszülők, a lekvár főzés és tészta gyúrás fortélyait a budapesti nagymamától lestem el.

Egyszerűen csak nem tudok haladni a korral, vagy nem tetszik az irány és szeretek szembe menni.

De nem vagyok álszent: néha elcsábulok és colát iszom és egy-egy hamburger is lecsúszott már a torkomon, de nincs semmiféle bűntudatom emiatt. Sőt ha elmegyek egy cukrászda mellett és tetszik, bizony bemegyek és megeszem egy sütit is. Ami jól esik az egészséges.

Nem számolgatom a kalóriákat és nem bújom a tudományos elemzéseket mit mivel egészséges enni és nem lúgosítok és nem méregtelenítek. Húúú és még mindig élek és kutya bajom. Nem vagyok elhízva, vérképem rendben, fogaim mind az enyémek és jók (és 50 felett járok). Hogy a csudába????

Aztán ismerek olyat is aki borzasztóan tudományosan étkezik élete java része azzal telik, hogy számolgatja a kalóriákat és méregtelenít és mindent megtesz ami lehetséges , hogy egészségesen éljen és állandó bajban van a kilóival és szenved. Ezt nem értem.

zsír: igenis szükséges, hiszen vannak zsírban oldodó vitaminok. Ezen kívül Isten megalkotta nekünk az epehólyagot aminek az a szerepe, hogy mikor zsír kerül a szervezetünkbe az epehólyag összehúzódik, termelt epe kilökődik és segítségével lebontja azt. Ha nem eszünk zsírt a hólyag attól még tárolja az epét, csak mivel nincs „dolga” csak ott ül- üldögél a hólyagban és pang. Előbb-utóbb ez a sűrű epe aztán kővé tömörödik és akkor már tényleg baj van. Régebben részt vettem egy olyan kísérletben ahol olyan embereket vizsgáltunk akik régóta zsírszegény étrenden kímélték magukat és olyanokat is megnéztünk akik normálisan esznek. Nos, akik kímélő életmódot folytattak az epehólyagjuk alig vagy egyáltalán nem húzódott össze zsíradék hatására, vagyis nem működött már. Ezeknek az embereknek sokszor volt epegörcsük a fent említettek miatt. A doktor azt mondta nekik: menjenek haza, egyenek egy jó nagy zsíros pörköltet tejfölös uborka salátával (fújj micsoda őrület). Erre a páciens: de doktor úr én azt kihányom! Bizony lehet és elég drasztikus a megoldás, de beindítjuk vele az epe működését. És úgy is lett.

Az epe felgyülemlése egyébként sokszor látásromláshoz és meddőséghez is vezethet.

Szóval együnk bátran bármit, hiszen mindenevők vagyunk, a fogazatunk is úgy van összerakva, és a Jóisten is megszerkesztette úgy a bensőnket, hogy mi azt fel tudjuk dolgozni!

folytatás holnap a méregtelenítéssel....

Szólj hozzá!

Címkék: egészséges életmód


A bejegyzés trackback címe:

https://lelekformer.blog.hu/api/trackback/id/tr756258988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása